gniewko 115 #1 Napisano 31 Marca 2012 Od kolegi z niniejszego forum odkupiłem takie oto cudeńko jak poniżej, zegarek to klasyczny vintage w stanie NOS, który przeleżał w szufladce grubo ponad 40 a może i 50lat. Zegareczek po zakupie oddałem do jednego z lepszych w Warszawie zegarmistrzów by przygotował go do noszenia. Przy okazji zegarmistrz powiedział, że już dawno nie widział takiego zegarka w takim stanie. Niestety nie mam zdjęć mechanizmu, ale widziałem go jak zegarmistrz otwierał przy mnie dekielek to aż oczy mi się zaświeciły cudo!Zegarek ma niespotykany klimat jaki raczej trudno uświadczyć w obecnych zegarkach - wypukła na brzegach tarcza, "wydłutowane" godziny 12, 6, 9 czy zagięte na końcach wskazówki i do tego wszystkiego pięknie lśniąca tarcza koloru biało-srebrnego. A na deser daty w datowniku są tak poprzycinane aby dopasować się do kształtu trapezu - poezja.Co do samego mechanizmu: Mechanizm Manufakturowy Moerisa17 Kamieni, wielkość: 11 1/2"Incabloc SystemŚrednica 35,0 mm bez koronkiGrubość: 9,0 mm No ale dość gadania czas na fotki - zdjęcia nie najlepsze bo dopiero uczę się pstrykać Na koniec kilka zdjęć nadgarstkowych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1216 #2 Napisano 31 Marca 2012 bardzo fajny i ten stan... a fota między Lange ---> świetna 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 116 #3 Napisano 31 Marca 2012 Piękny jest! Aż żal nosić ze względu na nieskazitelny stan zachowania 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4 Napisano 31 Marca 2012 Przecudowny!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maYa 0 #5 Napisano 31 Marca 2012 Bardzo ładny zegareczek.Uroku dodaje mu genialnie prosta tarcza fajnie odbijająca światło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #6 Napisano 31 Marca 2012 Dziekuje za mile slowa o moim "staruszku" Zapomnialem wspomniec, ze jak sie go nakreci to "cyka" jak wariat, ale mi to akurat bardzo odpowiada bo lubie slyszec zegarek.Na razie go mialem w sumie 3-4 razy na rece i raczej bede go zakladal do koszuli na jakies okazje bo szkoda by poniewierac taka perelke. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #7 Napisano 31 Marca 2012 Świetny! 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dico 13 #8 Napisano 31 Marca 2012 Naprawdę piękny! Poza atutami wymienionymi już wyżej przez kolegów, moją uwagę przykuły zdecydowanie wzór na deklu i koronce. Uwielbiam takie detale, bo to one dodają smaku całości. A zegarek w takim stanie to naprawdę biały kruk i skarb.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
---Jose Antonio Morales--- 2 #9 Napisano 1 Kwietnia 2012 Urzekający zegarek. Prostota tarczy dodaje mu tylko uroku. No i stan... Super ! 0 " w poszukiwaniu straconego czasu..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #10 Napisano 18 Kwietnia 2012 Wspominaliśmy go dzisiaj z poprzednim właścicielem ... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #11 Napisano 19 Kwietnia 2012 Wspominaliśmy go dzisiaj z poprzednim właścicielem ... Niestety nijaki obywatel carlito1 zasial w mej glowie nieodparta chec posiadania pewnego Ball'a i z bolem serca, ale Moerisek idzie do zyda A szkoda bo takiego drugiego egzemplarza i w takim stanie w sieci nie uswiadczylem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myszakowaty 1 #12 Napisano 19 Kwietnia 2012 Zdaje się, że był już pokazywany przez poprzedniego właściciela. Piękny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clar 0 #13 Napisano 16 Maja 2012 Naprawde ladny ma te cos co przyciaga uwage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1307 #14 Napisano 17 Maja 2012 Śliczny jest. Gratuluję zakupu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach