Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

starhidiamu

bmw 120

Rekomendowane odpowiedzi

O samochodach wiem nie wiele i nigdy jakiś mnie nie interesowały

mam swoja dukatke i jej 100 konną v.

Dziś kupiłem bmw 120 na ropie naftowe :lol:

przez internet - jutro jadę odebrać.

Samochód bardziej jest dla żony ale sam też się pobujam

przebieg to 140 model 2007 full serwis jest.

Może macie jakiś sugestie spostrzeżenia coś ciekawego odnośnie modelu.

Może ktoś z forum naszego ma taki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 320 D z 2006 roku z 64 tys. km. Fabryczne 163 KM podciągnięte do 195 KM. Zarejestrowane 230 km/h wg GPS.......

Powiem krótko: będziesz zadowolony, świetne samochody, polecam chiptuning i rozważne użytkowanie przy zwiększonej mocy..!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście doskonały wybór

Freude am fahren czyli Radość z jazdy,

tylko uprzedź Żonę, że ten samochód to RWD - czyli ma napędzane tylne koła.

(00)[][](00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam z tą zimą. Mam 116i ( jak w awatarze ), poliftingowe z 2010r., przejeździłem 2 zimy i twierdzę, że jest super zabawa, a codziennie dojeżdżam do pracy 43 km i czasem na ośnieżonych rondach zarzuca mnie 2-3 razy. Dobra kontrola trakcji i minimum refleksu i jest bardzo fajnie. Za to na suchym- czułość i wrażliwość układu kierowniczego, czucie drogi- niedostępne dla innych kompaktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje kupienia auta bez oglądania........

świetne pod warunkiem, że nie ma zimy :lol:

nie przesadzaj.....

Tymi autami sie jeździ lepiej niz kazda przednionapędówką, tymbardziej że jedynka jest genialnie wyważona i prowadzi się tak, że nie ma auta na rynku o takim prowadzeniu, w żadnej klasie. Urywa łeb.

Kontrola trakcji sprawe załatwia, a jest to kontrola trakcji z BMW, co oznacza że działa ona kilka razy lepiej niż popularne układy na rynku - mam na bieżąco przegląd i np. obecne EPS czy tam inne TCS z FOrda, Opla, działają bardzo źle w porónaniu do DCS z BMW sprzed 10-14 lat.

W śniegu 1ka będzie bardzo stabilna przy hamowaniu, dohamowywaniu, coś czego nie ma żadna przednionapędówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no Marcinie bijesz w tylni napęd? Jedyny poprawny? :lol: Ja powiem, że miałem okazję nieraz pojeździć kolegi mojego modelem 130i. Ależ to jest genialne autko. Zrywne, poręczne, świetnie zestrojone podwozie. Troche ciasne w środku, ale skoro je kupiłeś to znaczy, że nie ma być to autko rodzinne.

Będziesz zadowolony. Ogólnie polecam automata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się bałem zimy, wiadomo: tylny napęd (to samo w 120d).

No i w zeszłym roku miałem okazję dojeżdżając na narty w naszym rodzimym Małym Cichym przetestować problem.

Wyłączenie ESP (w BMW: DTC) pomogło, nie było problemu, nie musiałem wyciągać łańcuchów.

A porównanie napędu przód/tył przez 4/5 roku jest bez dwóch zdań na korzyść tylnego napędu: samochód jako lekko nadsterowny 'wkręca' się wręcz w zakręty..!

Poprzednio miałem Avensis z 2004 - jakiegolwiek porównania są nie na miejscu.

Gratuluję zakupu auta z jajem...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwości jezdne bardzo dobre, wnętrze w stylu bwm jest ładne;

pytanie:

ale czemu on taki brzydki musi być... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję Ci odżałować parę złotych i pojechać do serwisu. Jedynki nigdy nie miałem, ale w ogóle beemek parę i naprawdę warto dobrze samochód sprawdzić.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję Ci odżałować parę złotych i pojechać do serwisu. Jedynki nigdy nie miałem, ale w ogóle beemek parę i naprawdę warto dobrze samochód sprawdzić.

Mialem 120d - w serwisie bylem raz po przejechani 30kkm - komputer wyswietlal takowa potrzebe.

Swietnie sie prowadzi, materialy uzywane w srodku pierwsza klasa - gdy pozbywalem sie po 3 latach wygladala w srodku jak nowa. Wszystko ladnie spasowane i porzadnie wykonane.

4 rzeczy ktore mnie irytowaly:

- kontrolka automatycznego wylacznika wycieraczek jest umiejscowiona na wylaczniku wycieraczek i przez co nie widoczna z miejsca kierowcy - trzeba sie wychylic zeby sprawdzic czy jest wlaczony czujnik

- tempomat jest umiejscowiony w miejscu gdzie w drugim samochodzie mialem wylacznik kierunkowskazow przez co czesto zamiast wlaczyc kierunskowskaz ciagnalem za tempomat

- konfiguracja samochodu to meka i wymaga doktoratu - gdy samochod przyjechal okazalo sie ze przegapilem za 100 zl uchwyty na kubki w srodkowej konsoli

- i cos co na prawde jest wada - rozsadne radio kosztuje 5000 PLN - cos co nazywa sie business radio to jakas pomylka....

podsumowujac - bardzo dobry wybor

pozdrawiam

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetne pod warunkiem, że nie ma zimy :)

Zgadzam się. Autko ładne i gustowne. Nie wiem tylko czy idealne dla kobiety. Inni użytkownicy na drodze z pewnością nie będą chcieli ustąpić miejsca jeśli np. będzie chciała się włączyć do ruchu, lub zmienić pas :lol: Małe i łatwo będzie zaparkować i prowadzić, jeśli się przyzwyczai do tylnego napędu. Uważaj bo Panowie mogą zwracać teraz na żonę większą uwagę :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojechałem, zobaczyłem cesh przekazałem .

Potem był powrót ..... jakiego to ma kopa :lol:

Do tego jak przyklejone do drogi przepięknie sie prowadzi

twardo, stabilnie .

Pokochałem przycisk start stop

Troche sprzegło trzeba cisnąc ale może to moje odczucie bo na codzien leonem 1,6 w benzynie jeździłem :o

stwierdzam że bmw to za mocne auto dla kobiety ... jeszcze se krzywdę zrobi.

Leon będzie jak ta lala .

Pojechałem na warsztat chłopaki przejrzeli i nic nie znaleźli

Jednak zrobię niedługo pełen serwis w BMW, ciekawe ile sobie zaspawają.

zrobiłem na szybko parę zdjęć

84538644.jpg

dsc08243i.jpg

38573017.jpg

70017780.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i fajnie. Szkoda tylko, że trafiła się jeszcze przedliftowa. W 2007 był lift i tak z tego rocznika pół na pół jest przed i po lifcie :lol: Ale kolorek ładny. Poprawne felgi na polskie drogi :o Co do kopa - to ma chyba 163 konie w dobrej technice BMW :) Daje więc radę :) Ale co do sprzęgła to w BMW zawsze chodziło lekko (w tych co jeździłem) i jeżeli chodzi ciężej niż w Leonie, to może oznaczać, że coś ze sprzęgłem się dzieje. Niestety te mocne silniki diesla w manualu zawsze mają problemy z dwumasą, a 140 tys przebiegu to tak w sam raz do jej wymiany. A to niestety kuuupa kasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluję - będziesz zadowolony

BMW to świetne autka

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety te mocne silniki diesla w manualu zawsze mają problemy z dwumasą, a 140 tys przebiegu to tak w sam raz do jej wymiany. A to niestety kuuupa kasy...

Zrobiłem ponad 200 tysięcy 330d i żadnych problemów nie miałem Nie wiem, co ludzie z tymi kołami robią... A sprzęgło raczej jest twarde

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęgło jest ok to moje odczucie dodam że ja ropniakiem nie jeździłem wcześniej

skusiły mnie opinie o tym silniku proponowałem żonie 320 ale odmówiła

Powiem że się kierowałem tylko logiką i opiniami (rożnymi), nie byłem pewien czy dobrze robię , dalej nie jestem .

Nawet nie wiedziałem że 2007 był lifting interesowało mnie zawieszenie i silnik .

Jesli chodzi o zimę to mam ja głęboko w poważaniu tu zimy nie ma :lol:

Tak na marginesie to gdzie jest koło zapasowe :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie chodzi o to "co Ci ludzie z tymi kołami robią". Problem jest w użytkowaniu auta. Jeżlei ma ono 5 lat i przejechane 120 tys to znaczy, że raczej było sporo używane w mieście. Krótkie podjazdy, głównie niskie biegi, dużo przeciągania sprzęgłem. Dwumasa tego nie lubi bo w takich warunkach pracuje najbardziej intensywnie. Jeżeli jeździłeś w trasach to nie ma problemu bo ani sprzęgło, ani jego część składowa - koło dwumasowe, nie pracuje podczas jazdy w trasie.

Co do sprzęgła - wg mnie BMW ma jedne z bardziej miękkich...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koła zap. nie ma, pewnie nawet miejsca na nie nie ma, bo pewnie masz runflaty. A jak nie, to przydałby się zestaw naprawczy.. :lol:

Poza tym zaczipuj ją, wtedy dopiero będzie miała kopa, ale uwaga na sprzęgło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem jakiś czas 123d z automatem z 2010r, autko wg mnie bylo bardzo ciekawe pod wzgledem ukladu jednego i silnika / skrzyni :)

204KM z napedem na tył dawało rade :)

Ogromnym minusem bylo spasowanie wnetrza, trzeszczace plastki, mozna by bylo sie spodziewac czegos wiecej po klasie premium :)

Dodatkowo, denerwowal mnie brak start/stop systemu i auto-holdu :)

W tym samym czasie uzywalem tez 320d z 2009r z bardzo bogatym wyposażeniem i przyznam ze trojka jezdzilo mi sie lepiej - pewnie za sprawa wyposazenia oraz wygody :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BMW to auta ktore sie wspaniale prowadza. Mnie osobiscie bardziej sie podobaja Audi ale jesli chodzi

o komfort jazdy to z grupy BMW, Mercedes, Audi, No 1 jest zdecydowanie BMW.

Bedziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zadowolony ale nie ma sie gdzie rozpędzić wszędzie za krótko on połyka dystans

ciekawe co będzie jak go zchipuje .

w poniedziałek na autostradę pojadę :)

I juz znalałem coś co mi nie pasuje, to ręczny trzeba do końca zacisnąć zęby zablokować koła

Mechanicy mówią ze trzeba koła zdejmować i w bębnie o 2 ząbki przerzucić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.