Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Pora iść spać

wrong_internet.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosuję na wersję polską napisu (o ile jeszcze można).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możemy sie spierać, rzucać mięsem lub argumentami a i tak to nic nie zmieni, tzn każdy będzie głosował wg swojego JA.

MAkaron to nie jest zacietrzewianie tylko wyjaśnienie ze coś co dla ciebie jest maksymalnie poprawne, dla kogoś nie musi tak być i może wogole nie jest.

Twoje słowa w tym temacie, można odebrać jak zbieranie głosów na wersje en.,a teraz powinna obowiązywać cisza wyborcza :)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mod mógłby posprzątać wątek i usunąć posty nie dotyczące głosowania... ?

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miło, sympatycznie, żadnego chamstwa, itp, jak widzę...

A co do głosowania to 23-21 dla Polskich napisów.

Henrix zrób listę później kto wpłacił zaliczkę (po zakończeniu zbierania) i kto za jaką opcją językową głosował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie wybór wersji językowej nie był problemem natury moralnej bo wg mnie takim być nie może! Sama inicjatywa Forumowiczów, setki naszych postów, burza mózgów, przypominanie i próba interpretacji faktów historycznych itd - wszystko to jest dla mnie wystarczającym dowodem na nasz właściwy, prawdziwy, szczery patriotyzm. A napisy? Pisałem kiedyś że DLA MNIE ma być to zegarek najbardziej zbliżony do jego odpowiednika z epoki, zgodny ze specyfikacja do której się odwołujemy itd. Dlatego wyszedłem z założenia iż wersja ANGIELSKA napisów jest niejako obowiązująca. Koledzy, żeby nie wchodzić znowu w szczegóły historycznę umundurowania i przepisu ubiorcze Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie - na rękawie munduru polscy żołnierze nosili naszywkę POLAND, a nie POLSKA...

Ale to moje podejście do zegarka jako całości. I rozumiem tok myślenia Kolegów typu - nasze forum, nasz zegarek, polskie napisy. Gdy wybierzemy polskie, dla mnie troszkę to będzie bez sensu bo na deklu mamy PAF i nr specyfikacji a na tarczy będzie po polsku.

Myślę że podjęcie decyzji po głosowaniu gdy znowu będzie wynik na styku krzywdzi bardzo przegrywających. Czy faktycznie w momencie gdy będzie wiadomo że wyprodukuje sie 100 sztuk zegarka zrobić 50 polskich i 50 angielskich /przykładowo/?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że podjęcie decyzji po głosowaniu gdy znowu będzie wynik na styku krzywdzi bardzo przegrywających. Czy faktycznie w momencie gdy będzie wiadomo że wyprodukuje sie 100 sztuk zegarka zrobić 50 polskich i 50 angielskich /przykładowo/?

Ja się zgadzam z Dominikiem.

Jeśli to nie stanowi problemu dla producenta, i nie zawyża radykalnie kosztów, to jestem ZA.

Argument MacArona, że wszystkie zegarki muszą być jednakowe, nie jest taki twardy. W sumie już się zdarzało w różnych forumowcach świata, że pewne elementy zegarka były opcjonalnie do wyboru. Na przykład wskazówki były do wyboru (czarne/niebieskie). Nawet chyba zdarzało się, że kolory tarcz były do wyboru (białe/czarne). I świat się z tego powodu nie zawalił :D

W sumie robimy zegarek dla przyjemności, a nie dla konwenansów. Gdyby w głosowaniu było 90/10, to nie byłoby sensu kombinować. Ale skoro cały czas jest około 50/50, to warto zrobić wersję językową do wyboru.

Zegarek robimy dla przyjemności, więc im więcej osób będzie zadowolonych, tym lepiej.

Edit: Czyli technicznie, byłoby tak że każdy dostałby taką tarczę na jaką głosował, i każdy byłby zadowolony. A producent miałby za zadanie wykonać dwie wersje językowe... jak widać z głosowania mniej więcej pół na pół..

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby można było zrobić dwie wersje językowe..ile to krwi, jadu i spamu odeszło :D

edyta:Fajnie gdyby na liście sukcesywnie uzupełniać kto na co glosował- PL czy EN

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był chory pomysł głosowana po zamknięciu listy chętnych.

Niby demokracja i głosowanie, ale gdyby nie po myśli niektórych to może dwie wersje.

Za chwilę posypią się rezygnacje obrażonych.

W takim razie ja proszę o automatyczny werk, większą koronkę i słodko-błękitny kolor tarczy jeśli oczywiście nie podroży to w znaczący sposób projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wersji jezykowych to zanim zdecydowałem sie na wersje polską myslałem tylko i wyłacznie o wersji angielskiej napisu. Myslę, że decyzja wielu z nas mogłaby byc inna po wysłuchaniu wszystkich argumentow, mimo, że temat pewnie był juz wałkowany.

A co do głosowania to z tego co pamietam obowiazywało do 22.04 do niedzieli ale czy włacznie z niedzielą? Bo jak widzę jeszcze padaja kolejne głosy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie samo zdanie jak Dominiczeq. Pisałem już o tym dawno dlaczego decyduję się na napisy angielskie. Rozumiem też punkt widzenia zwolenników polskiego opisu tarczy. Ale zegarek z polskim opisem tarczy i deklem z angielskim skrótem PAF zamiast polskiego PSP (o numerze brytyjskiej specyfikacji nie wspominając) jest dla mnie osobiście po prostu niespójny i niekonsekwentny.

I, jeżeli jest to możliwe, też przychylam się do prośby o rozpatrzenie możliwości wykonania dwóch rodzajów tarcz.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie sobie już spokój OK? To ma być głosowanie a nie koncert życzeń i własnych widzimisię :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie ja proszę o automatyczny werk, większą koronkę i słodko-błękitny kolor tarczy jeśli oczywiście nie podroży to w znaczący sposób projektu.

To jest stary, i nawet czasami skuteczny chwyt, znany ze wszelkiego rodzaju flamewarów. Sprowadzić sprawę do absurdu i w ten sposób ośmieszyć przeciwnika. Zęby na tym zjadłem. Nawet stosowałem takie chwyty, czasami nawet bardziej brutalnie. Doprowadzałem ludzi do wrzenia, płaczu, wściekłości i białej gorączki :lol: Ale tutaj to raczej nie praktykuję ;)

Otóż nie! Bo wyprodukowanie dodatkowej wersji językowej (czyli nota bene dodatkowej matrycy), to równowartość może ze dwa piwa na łebka.

Natomiast Ty sprowadzasz rzecz do absurdu. Bo mówisz o innym mechanizmie. A w konsekwencji inna koperta, inna konstrukcja tarczy (nóżki), inne wskazówki, inna koronka... wszystko inne.. po prostu inny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jedyny argument

post-45237-0-10271700-1335097360_thumb.jpg

Z tego co się orientuje to zdjęcie pod gazetę angielska wiec jak miało być napisane ??po polsku?

Słabiutki argument, prosisz o spokój a sam prowokujesz i próbujesz przekonać którzy jeszcze nie głosowali na swoja czyli angielska stronę.

Śmieszne tym bardziej w wykonaniu pomysłodawcy projektu, który powinien być neutralny. Trzymaj ciśnienie i czekaj na podsumowanie głosowania. ;)

303kk.jpg

I fajny angielski film, jak ktos nie ma czasu proponuje 45:27- pokazane jest jak potraktowali polskich pilotów Anglicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego mialbym być neutralny?? Wyjasnij prosze. Niby mialoby mi być obojetne??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuje to zdjęcie pod gazetę angielska wiec jak miało być napisane ??po polsku?

Słabiutki argument, prosisz o spokój a sam prowokujesz i próbujesz przekonać którzy jeszcze nie głosowali na swoja czyli angielska stronę.

Śmieszne tym bardziej w wykonaniu pomysłodawcy projektu, który powinien być neutralny. Trzymaj ciśnienie i czekaj na podsumowanie głosowania. ;)

303kk.jpg

Tomtom +1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest stary, i nawet czasami skuteczny chwyt, znany ze wszelkiego rodzaju flamewarów. Sprowadzić sprawę do absurdu i w ten sposób ośmieszyć przeciwnika. Zęby na tym zjadłem. Nawet stosowałem takie chwyty, czasami nawet bardziej brutalnie. Doprowadzałem ludzi do wrzenia, płaczu, wściekłości i białej gorączki :lol: Ale tutaj to raczej nie praktykuję ;) Otóż nie! Bo wyprodukowanie dodatkowej wersji językowej (czyli nota bene dodatkowej matrycy), to równowartość może ze dwa piwa na łebka.Natomiast Ty sprowadzasz rzecz do absurdu. Bo mówisz o innym mechanizmie. A w konsekwencji inna koperta, inna konstrukcja tarczy (nóżki), inne wskazówki, inna koronka... wszystko inne.. po prostu inny zegarek.

W jakiż to sposób zamierzasz po przyklepaniu ceny, ją zmienić ?

Choćby o wartośc dwóch piwek na łebka.

Ja myśle tak Ci którym przegłosowana pisownia się nie spodoba zlecą wykonanie drugiej matrycy a koszty podzielą na swoje łebki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie zrobiłem babola w wyliczeniach to jest 26:21 dla wersji Polskiej.

edyta: lub 26:20 jak to wyliczył Infected B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.