Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Akceptuję.

Czekam na więcej opinii, czy 126, czy 99, żebyśmy podjęli decyzję ile ma być tych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinien byc 303 Polski Dywizjon Mysliwski?

Tak tylko pytam, chociaz teraz troche sie boje :unsure:

Z wersją polską jest taki problem, że możnaby się doszukac przynajmniej 4 sposobów zapisu, ale takiej formy jeszcze nie widziałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja interpretowalem doslownie napis angielski ... to Tyle ^_^

edyta. Przemyslalem i 99 jest troche ladniejszy numer.

aha, i jest OK. 99 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

126 to jak będziecie robili zegarek poświęcony dziełu motoryzacji wink.gif

99 ładnie wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nie ma takiej opcji. Tamto jest wylącznie na gerlachowe koronki

To nie ma co ziewać i dawać do obróbki B)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie napis ok. A wielkość limitacji (pisałem wcześniej) ... pasowałaby mi liczba 99.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza dla mnie też OK

Jestem za limitacją 99 sztuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech będzie (to o tarczy) ;) 99, czy 126 - mam to w nosie. taka uwaga nie jest specjalnie przydatna; dla potrzeb plebiscytu wybieram zatem 99.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszystkim będzie zależało, żeby było mniej, czyli 99. A 126 to jak pisał Burns - zostawmy na następny zegarek ;-)

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ilość - tyle żeby wszyscy byli zadowoleni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Dekiel bajka, tarcza ok, co do ilości może być 99 choć 126 też ma bardzo mocne uzasadnienie malowane na maszynach 303ciego. MacAron decyzja należy do Ciebie. Uważam że szkoda czasu na bicie piany dawać do obróbki i wykonania co by cieszyc się cacuszkiem jak najszybciej.

Przelew poszedł rano

Pzd be-ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tarcza poszła do produkcji. Tzn na razie do Fundacji, do produkcji pewnie wyślą najszybciej jak sie da. Uff ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tarcza poszła do produkcji. Tzn na razie do Fundacji, do produkcji pewnie wyślą najszybciej jak sie da. Uff ;)

rolleyes.gif Nio to super – tylko jeszcze mała woja atomowa – i CI co przeżyją dostaną swe zegarki wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza wporzo, limitacja 99 jak najbardziej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to teraz czekamy aż wszyscy zrobią wpłaty zaliczek i na dalsze wieści co dalej od Henrixa89 i MacArona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

126 byloby bardziej symboliczne, bo 99 to tak ni z gruszki ni pietruszki no chyba ze nie ma az tylu chetnych na ten zegarek ;)

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może będziemy mieli szybciej niż limitowany Steinhart ;)

rolleyes.gif Nio to super – tylko jeszcze mała woja atomowa – i CI co przeżyją dostaną swe zegarki wink.gif

Bym powiedział nawet więcej - bitwa o Anglię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza super. Limitka 99 (był czas na zapisy). Kasa poszła.

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są już próffy?? :rolleyes: wiem, wiem..tak żartowałem :P

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem od Gerlacha zaktualizowany rysunek zegarka. Zmiany... a w zasadzie jest to powrót do projektu sprzed 2-3 tygodni, zanim nastąpiło pogrubienie środkowej cześci koperty i uszu ;)

Minimalnie zmieniło się szkło. jego całkowita wysokość jest bez zmian, ale jest minimalnie mniej wypukłe.

Mam nadzieję, że więcej zmian nie będzie, bo projekt jest już od jakiegoś czasu w fabryce na etapie przygotowania do produkcji.

Mam też info odnośnie mechanizmu. Otóż chinczyki się nie wyrobią tak szybko, jakbyśmy chcieli, z mechanizmem manualnym. Prawdopodobnie nie mają go na magazynie, tylko produkują pod zamówienie. W związku z tą sytuacją Gerlach zaproponował nam wlasną modyfikację mechanizmu, nad ktorą jak się okazało pracują już od jakiegoś czasu, a od pół roku jest już testowana. W sensie funkcjonalnym modyfikacja sprowadza się mniej więcej do tego samego, jakbyśmy mieli te werki z chin, tyle, że to będzie „POLAND MADE” ;)

Poza brakiem modułu automatu, modyfikowana jest sprężyna i bęben. I, co chyba wszystkich ucieszy, rezerwa chodu wzrośnie do prawie 50 godzin :)

post-45237-0-80200100-1335554211_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super info! Robi nam się naprawdę wyjątkowy zegarek, taki mały wstęp do polskiego mechanizmu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super info! Robi nam się naprawdę wyjątkowy zegarek, taki mały wstęp do polskiego mechanizmu ;)

Dokładnie tak, jak piszesz, to chyba pierwsza w polsce seryjna modyfikacja mechanizmu.

ps. tym samym wzrośnie wspolczynnik polskości zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.