Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

To ja już Wam powiem.

Krzysiek do mnie dzwonił w zeszłym tygodniu i mam takie info:

na dniach, jak nie będzie zatoru na cle - będą wskazówki i tarcze. Sylwek zmontuje komplety z werkami.

Potem czekają na koperty. Będą na przełomie miesiąca. Wtedy zegarki będą szły na bieżąco, jak w projekcie FOKA.

Wszystko zależy, jak się Chińczycy spiszą z wysyłką i ile będzie trwać wysyłka ;)

A z tym nie trafisz. Ja ostatnio czekałem na kuriera z UK, był opłacony jednodniowy. Faktycznie szedł 1 dzień, ale od momentu, gdy odnalazł się u nich na poczcie po 2 tygodniach i reklamacji wspólnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potem czekają na koperty. Będą na przełomie miesiąca. Wtedy zegarki będą szły na bieżąco, jak w projekcie FOKA.

Na przełomie miesiąca, czyli marca i kwietnia, czy kwietnia i maja?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwietnia i maja ;) Marzec już był. Trudno napisać konkretnie kiedy, bo może być to połowa kwietnia, może już być maj. Wszystko jest po stronie chińczyków ;)

BTW. Gerlachom trochę koronek zostanie, bo musieli 400 sztuk zamówić, także jakby ktoś miał wenę na zastosowanie tej koronki, to może zaprojektować nowy zegarek. Oni raczej jej nie wykorzystają, bo chcą mieć sygnowane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak niejasno napisałeś wcześniej, a teraz wszystko jasne. Zegarek realnie najwcześniej w połowie maja. Dzięki za info.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na bieżąco będą zegarki wysyłane, to moje pytanie brzmi: w jakiej kolejności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardzo przepraszam, ale jakie to ma znaczenie? Na pewno bedzie skladal I dokrecal deklem jaki mu w reke wpadnie, czyli ktos dostanie wczesniej, a ktos troche pozniej.

:mellow:

:Droid:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wiela będą te luźne koronki? Ja bym chyba znalazł do nich zastosowanie :)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna by z tych koronek spinki do mankietu zrobic, heh

:Droid:

Dobry pomysł :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są jakieś wieści z linii frontu?

"Im Westen nichts Neues"...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-D

Do mnie dotarł dziś docelowy pasek od kolegi Spinnera;

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/77220-spinnerstraps-recznie-szyte-pasiorki/page__st__160#entry973099

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba raczej "Im Osten..." będzie bardziej adekwatne ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem gdzieś w sieci zdjęcie takiego paseczka

coś na kształt dawnych pasków do lotników, myślicie, że pasowałby do DW303?

Ktoś kojarzy producenta takich pasków?

26312b731132d13261c0a49.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem gdzieś w sieci zdjęcie takiego paseczka

coś na kształt dawnych pasków do lotników, myślicie, że pasowałby do DW303?

Ktoś kojarzy producenta takich pasków?

Moim zdaniem zakładanie takiego paska do zegarka o średnicy 40 mm jest bez sensu. Stosowano je do zegarków o średnicy 55 mm, i to tylko 2 modeli (jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny - Nav B-Uhr typu A i B ), zakładając na rękaw kurtki. W pomniejszonej skali pasek robi się groteskowo gruby a jego ubieranie jest równie niewygodne jak noszenie.

PS.Najtaniej taki pasek (20 mm) można zdobyć ze zdekompletowanego zestawu Laco.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena paska trochę ścina z nóg

Moim zdaniem zakładanie takiego paska do zegarka o średnicy 40 mm jest bez sensu. Stosowano je do zegarków o średnicy 55 mm, i to tylko 2 modeli (jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny - Nav B-Uhr typu A i B ), zakładając na rękaw kurtki. W pomniejszonej skali pasek robi się groteskowo gruby a jego ubieranie jest równie niewygodne jak noszenie.

PS.Najtaniej taki pasek (20 mm) można zdobyć ze zdekompletowanego zestawu Laco.

chyba faktycznie grubość będzie sporym mankament

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I trzy tygodnie bez njusów :-(

Hendrix pisał:

To ja już Wam powiem.

Krzysiek do mnie dzwonił w zeszłym tygodniu i mam takie info:

na dniach, jak nie będzie zatoru na cle - będą wskazówki i tarcze. Sylwek zmontuje komplety z werkami.

Wszystko zależy, jak się Chińczycy spiszą z wysyłką i ile będzie trwać wysyłka ;)

A z tym nie trafisz. Ja ostatnio czekałem na kuriera z UK, był opłacony jednodniowy. Faktycznie szedł 1 dzień, ale od momentu, gdy odnalazł się u nich na poczcie po 2 tygodniach i reklamacji wspólnika.

Kwietnia i maja ;) Marzec już był. Trudno napisać konkretnie kiedy, bo może być to połowa kwietnia, może już być maj. Wszystko jest po stronie chińczyków ;)

BTW. Gerlachom trochę koronek zostanie, bo musieli 400 sztuk zamówić, także jakby ktoś miał wenę na zastosowanie tej koronki, to może zaprojektować nowy zegarek. Oni raczej jej nie wykorzystają, bo chcą mieć sygnowane ;)

Nie ma njusów, bo do końca kwietnia raczej nic się nie zadzieje. Szkoda, bo ja już też nie mogę się doczekać zegarka, ale nic nie poradzimy. Trzeba czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A lista rezerwowa się wydłuża, my chociaż możemy czekać spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A lista rezerwowa się wydłuża, my chociaż możemy czekać spokojnie.

Na miejscu Fundacji napisałbym do wszystkich osób z listy rezerwowej w sprawie Batorego, skoro jest już przedsprzedaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracajac do sprawy powyzszego paska. Nie zgodze sie ze nie pasuje on do zegarkow tylko z koperta 50mm i powyzej. Sam mam taki we wspomnianym juz Laco 43mm i prezentuje sie dobrze. Inna sprawa, ze owy Laco to rasowy lotnik, z Dywizjonem ten pach moze sie gorzej komponowac. Dodam jeszcze ze taki typ paska mozna znalezc u firmy Rios 1931 - model No.209 Aviator (Ri.209.06.20) - to wlasnie ten moj. W jedym z polskich sklepow internetowch do kupienia za 99 zl.

Nosi sie go wygodnie i nie ma problemow z zakladaniem.

Mala Edyta: Sprawdzilem cen, pasek ostatnio niestety troszke podrozal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie!!!!! Czy coś drgnęło w temacie? To już 3 tydzień bez wieści.....karawany szybciej chodziły z Azji niz te nasze części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiczeq, Hendrix pisał, że koperty będą na przełomie miesiąca a poźniej trzeba jeszcze zegarki poskladać. Gdyby coś się w tych planach zmieniło, pewnie byśmy się dowiedzieli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając na względzie, że już zbliżamy się do etapu składania zegarków, może koledzy koordynatorzy mogliby poprosić Gerlachów o zdjęcia z tego etapu tzn. elementów przed złożeniem oraz w trakcie składania, żebyśmy mogli zobaczyć, jak to wyglądało, a w szczególności fotki mechanizmu, skoro ma ulec modyfikacjom. Myślę, że Fundacja mogłaby takie fotostory wykorzystać marketingowo, a i dla nas byłby to ciekawy dodatek do całości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.