Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Podtrzymuję to co napisałem - ja nic nie stwierdzam, poza tym , że ten model też jest wiernie z naciskiem na wiernie podrabiany!

A to co pokazujesz to możesz sobie wsadzić, tu decydują niuanse, od karty z nr ref, przez zapięcie po lumę/tarczę/indeksy i odwzorowanie czcionek, a ostateczny wyrok i tak zazwyczaj wydaje mechanizm....

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche mi przykro ale sam se ten los zafundowałem!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nam nie chodzi o stworzenie komuś przykrości jeżeli to nie jest jego zamierzony cel, a tylko o ostrzeżenie! Jeżeli chciałeś oryginał to wypadałby, żebyś go miał! Nikt tu nie unosi się honorem i nie obraża, więc luźna guma w majtach ;)

Natomiast w wyniku tego, że edytowałeś swój post to ja też edytuję.

Bo gdzieś pojawić się może PATAFIAN!!!

I co z tego, że sprzedawca przyjmie podróbkę, bo ty dzięki nam się pokapowałeś ?

Ile za niego dałeś ? >2000$ czy 500$ lub mniej ?

Ile Ci odda ?

summa summarum jak podróbka to co? nie trafił jednego frajera/patafiana to co ? szukamy następnego ?

https://www.google.pl/search?q=patafian&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjf1Jyn6JLQAhUFkCwKHQiaCKsQ_AUICCgB&biw=1920&bih=920

to jesteś pasjonatem czy kasiarzem ?

pasjonat martwi się o zegarek

kasiarz martwi się wiadomo o co ... !!!

Rozumiem.
Jestem prawie pewny że to orginał ale w chwili czasu podejde do jakiegoś specjalisty a o kase sie nie martwie bo z tym sprzedawcą problemów wcześniej nie miałem i bez problemu przyjmie z powrotem jak to nie orginał. 

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie!Lubie kase tracić na lewo o prawo.Mimo tego że uwielbiam zegarki to na kase ciężko pracuje i znam jej wartość.A dla mnie 2500 $ które za niego dałem to dużo i jak miałbym ją stracić w ten sposób to wolałbym swoim dzieciom coś fajnego kupić,z tąd pierwsza myśl o kase.Bo ponad zegarki moja pasja to dzieci!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, pieprzenie!!!

Breitling to nie bułka i chleb, raczej kupuje si go jak dzieciom nic nie brakuje,

a jak kupujesz to znaczy, że stać cię na jeno i drugie.

W innym przypadku Casio za 30$ też czas pokaże!

wróćmy do tematu:

ustal jego autentyczność na różne sposoby a tych jest sporo, bo jeżeli to nie było szemrane źródło to obaw nie powinno być wiele...

a przede wszystkim na tym forum zacznijmy od rzeczowego opisu, skąd i z którego roku ten zegarek, cena, nr seryjne i ref na karcie i na zegarku, zdjęcia zegarka ze szczegółami od przodu tarczy i ogólnie z każdej strony w całości a nie framenty!

Na chwilę obecną wygląda to: patrzcie, mam Brajtka, ale my tutaj nie kupujemy tak szybko takich banialuków ... !!!

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegarek. Gratulacje i niech się dobrze nosi.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Mam go już kilka miesięcy, ale wciąż cieszy i nie schodzi z łapy :-) Nawet mój ulubiony Tag Heuer leży w pudełku...

Edytowane przez Paweł C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek39 do tego modelu powinies mieć mały wyświetlacz LCD-warranty card. Na nim powinny sie znajdować informacje dotyczące tego egzemplarza tj. nazwa modelu, nr ref i nr zegarka, dealer oraz data zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronolny czy taki wyświetlacz gwarantuje autentyczność zegarka?Na ebay chodzą po 20-40$.Ja mam karte gwarancyjną sklepu w którym zegarek został zakupiony podobnie jak przy zakupie zegarka na jamashop dostajesz gwarancje sprzedawcy a zegarki są orginalne tak jak mój który sprawdziłem u lokalnego zegarmistrza.Ale dziękuje za podpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale numer na karcie elektornicznej musi sie zgadzac z tym który masz na zegarku, wiec watpie zebys taka kupil na ebay .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy i jak zmieniają pisze co widziałem.

Przepraszam 240$ za sztuke377ead09daa1f1995f791640d6527b4d.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, wszystkie twoje historie nie trzymają się kupy, widać jesteś biegły i bystry - czyli siedzisz i ryjesz a później ni z gruchy, ni z pietruchy, ale o so choźi ? (słownictwo celowe = o co chodzi)

ja Ci już z 3 strony temu napisałem, że tymi żółtymi kartkami i sposobem w jaki je pokazałeś to se możesz buzię po obiedzie powycierać!

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmieniają,tylko sprzedają od swoich zegarków i jak widać nie za 20-40$...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednym ze zdjęć kolegi, widać kartę gwarancyjną sklepu: watchmaxx.com, wydaje mi się, że to jest grey market. Tak samo jak jomashop i podobne sklepy sami są gwarantem i nie ma co liczyć, na elektroniczną kartę do breitlinga, piktogramy omegi itd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednym ze zdjęć kolegi, widać kartę gwarancyjną sklepu: watchmaxx.com, wydaje mi się, że to jest grey market. Tak samo jak jomashop i podobne sklepy sami są gwarantem i nie ma co liczyć, na elektroniczną kartę do breitlinga, piktogramy omegi itd.

To jest to co wcześniej pisałem na jamashop nie kupiłem choć tańszy był o 120$ tylko dlatego że wcześniej tam nie kupowałem a na watchmaxx tak.

Rozmawiałem ze znajomym na temat jamashop i powiedział że zegarki tam kupuje od dawna i jeszcze nie trafił na podróbe(ostatni to omega).

Burns ty to jakiś na moją osobe bardzo cięty jesteś,niewiem czym to jest spowodowane a zdjęcia po pracy lepsze wrzuce.

Pozdrawiam Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, nie mój zegarek, nie mój problem jaki by on nie był także to nic osobistego. 3maj się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns mi naprawde nie zależy na darciu kotów z kimkolwiek na tym forum tym bardziej z tobą którego zapamiętałem z wcześniejszych postów jako goscia naprawde ok!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, wszystko wskazuje na to że masz oryginalnego Breitlinga. Albo inaczej: nic nie wskazuje na to aby to był fejk. Ciesz się więc z prześwietnego zegarka. Ja tam Ci zazdroszczę. I mógłbym go mieć bez żadnych kart, pudełek etc. Nie starałbym się też na siłę wszystkim wokół udowadniać że nie jestem wielbłądem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krisu2 te słowa znaczą dla mnie bardzo wiele.Dziękuje bardzo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, ciesz się z zegarka i nos z dumą:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi