Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Ściągnąłem sobie katalog Breitlinga i jest fajne tam  zestawienie manufakturowych kalibrów Breitlinga. 

i przy okazji wpadł mi w oko model Navitimer Cosmonaute. 

https://www.breitling.com/pl-en/watches/navitimer/navitimer-b02-chronograph-41/PB02301A1B1/

Navitimer jest jeszcze na mojej wish-liście i nie mam nic przeciwko temu by był to Cosmonaute.

mechanizmy b1.jpg

mechanizmy b.jpg

b01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.03.2024 o 12:03, Wostok111 napisał(-a):

Aerospace Avantage i powrót do Breitlinga 😍

IMG_20240312_101736.jpg

Świetny jest ten Aero!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrego weekendu

IMG_9326.jpeg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten czarny kawaler trafił właśnie na bazarek, jakby ktoś był zainteresowany. 

IMG_5076.thumb.jpg.95f6d2529d3cfb239870dced7aa94646.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, dewey napisał(-a):

Właśnie do mnie wrócił, po prawie dwóch miesiącach spędzonych w serwisie, ale muszę przyznać, że ustawiony pierwsza klasa, chodzi jak w szwajcarskim zegarku. Muszę tylko datę zmienić ;) Stęskniłem się.

IMG_1532.jpeg

Piękność 🙂 Ciekawe jak wyglądałby ze złotym aniołem zamiast logo β. Rozmiar dobrany masz idealnie, ładnie siedzi.

Rutynowy przegląd z racji na wiek czy awaria? Gdzie serwis, z ciekawości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dajve4 dzięki. Zdecydowałem się oddać do serwisu ze względu na moje OCD, spieszył +6-7 sek. na dobę i jakoś mnie to gryzło, bo jednak lekko powyżej COSC, a przyzwyczajony do Omegi, która robi poniżej 1 sek. pomyślałem, że jednak oddam do regulacji. Zegarek przekazałem p. Śliwińskiemu u którego go zakupiłem, a oni wysłali do Wiednia. Wrócił dopiero po 2 miesiącach, ale chodzi w okolicach 1 sek. więc jestem happy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przymiarki do może pierwszego breitlinga. wydaje mi się że apart w 3city jest mało elastyczny i nie wie jakie argumenty najlepiej zachęcają do zakupu.

mimo wszystko te modele podobają mię najbardziej z obecnie sprzedawanych . czas na zastanowienie i "gonienie króliczka"

1710955138717.thumb.jpg.56186a38551dd109da765e6a07f17a7c.jpg

1710955471803.thumb.jpg.e272e0da114531ea04e2b02e1bfa8a51.jpg

1710955471903.thumb.jpg.f135bdb51184cdb1657299637b5f82fc.jpg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś oficjalnie pokazano nowego AeroSpace w wersji ORBITER. Niewiele zmian wizualnych względem starszej referencji, więc nic nie zepsuli. Nowy mechanizm, dodatkowe przyciski do obsługiwania funkcji też super. Jeśli wskazówka minutowa będzie centrowała z indeksami i będzie opcja z czarna tarczą to będzie chyba trzeba się na niego porwać. Bardzo dobrze wspominam swojego AS

IMG_4766.jpeg

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przymiarki do może pierwszego breitlinga. wydaje mi się że apart w 3city jest mało elastyczny i nie wie jakie argumenty najlepiej zachęcają do zakupu.
mimo wszystko te modele podobają mię najbardziej z obecnie sprzedawanych . czas na zastanowienie i "gonienie króliczka"

1710955138717.thumb.jpg.56186a38551dd109da765e6a07f17a7c.jpg

1710955471803.thumb.jpg.e272e0da114531ea04e2b02e1bfa8a51.jpg

1710955471903.thumb.jpg.f135bdb51184cdb1657299637b5f82fc.jpg

Spróbuj u Adama Pałasza w Timless Gdynia. Są jeszcze jednym z niewielu mniejszych AD Breitlinga w PL.. No i chyba jedynym od Wa-wy w górę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, dudak napisał(-a):

Spróbuj u Adama Pałasza w Timless Gdynia. Są jeszcze jednym z niewielu mniejszych AD Breitlinga w PL.. No i chyba jedynym od Wa-wy w górę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

dzięki za namiar. zacząłem też rozglądać się na rynku wtórnym, są interesujące propozycje. 

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.03.2024 o 18:14, pepepatryk napisał(-a):

Dziś oficjalnie pokazano nowego AeroSpace w wersji ORBITER. Niewiele zmian wizualnych względem starszej referencji, więc nic nie zepsuli. Nowy mechanizm, dodatkowe przyciski do obsługiwania funkcji też super. Jeśli wskazówka minutowa będzie centrowała z indeksami to będzie chyba trzeba się na niego porwać. Bardzo dobrze wspominam swojego AS

IMG_4766.jpeg

Brzydko nie jest, tylko ta cena za kwarcyka...

image.thumb.png.2ff8d857298de356fad748272e033b42.pngimage.thumb.png.f52099ffa04278f8c6e008c9c2b9a21c.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I fajne logo. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

I fajne logo. 

Tak, dla mnie jedyne słuszne ;)

Coś mi się wydaje, że będzie kontynuacja jak w Endurance Pro i wkrótce dostępna cała tęcza.

Breitling zaczyna prześcigać Omegę w liczbie modeli i SKU w obrębie poszczególnych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi