Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZEGAREK KLUBOWY 2012 VINTAGE Diver SQUALE ANKIETA, GŁOSUJEMY!!!

ZEGAREK KLUBOWY 2012 VINTAGE Diver SQUALE ANKIETA  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tarcza z modelu 1000m też jest vintage! Wpisz squale w google graphics....jest pelno zdjeci starych modeli squale i nasz zegarek po zamianie tarcz wlasnie bardzo przypomina te stare modele :) powiem wiecej! W tej obecnej kopercie w wiekszosci starych modeli z lat 70tych byly wlasnei nakladane indeksy a nie malowane...chodz takie tez byly ( ze wskazowkami rolexowymi)

Są podobne indeksy, ale jednak inne (chyba że coś przeoczyłem?), tarcza którą teraz produkuje Squale to współczesna interpretacja tamtych (inne proprcje, bardziej estetyczna).

0Fyl9.jpg

W kontekscie Squale może da się mówić o vintage (raczej retro), poza tym dość uniwersalnie wyglądają.

EDIT: ja tego powyżej dopiero teraz znalazłem :D

czyli wychodzi na to, że ten np.:

garae.png

jest 'vintage' lata '70 :D nigdy bym nie pomyślał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUME a gdyby w tym projekcie żółte cyfry i kropki na bezelu od 0 do 15 ?

Mogę Cię prosić o taka wizualizację ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile by coś takiego kosztowało (najlepiej z kapsułkami trytowymi :rolleyes: ):

GOfi3.png

bdrI0.png

Właśnie zmieniłem zdanie :) Jeśli zegarek byłby w klimacie przedstawionym przez Lume + ten rekin ze śmigłem na nosie to decyduje się ;)

Wtedy jednokolorowe wskazówki j.w.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile by coś takiego kosztowało (najlepiej z kapsułkami trytowymi :rolleyes: ):

GOfi3.png

bdrI0.png

Reszta:

obrazek 1

obrazek 2

obrazek 3

obrazek 4

obrazek 5

obrazek 6

Mi ta stylistyka kompletnie nie podchodzi...

Nie ma tu kompletnie nic z vintage/retro - robi się kolejny nudny zegarek jakich wiele...

Fajnie np. wygląda to tak:

post-40991-0-64653100-1339568204_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas konczyc zabawy...jutro przygotuje ankiete dot wyboru kolorystyki tarczy. Beda wszystkie dotychczasowe projekty do wyboru ale kazdy bedzie mogl zaznaczyc maksymalnie 2 akceptowalne przez niego wersje kolorystyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten czarno-pomarańczowy super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne, ale rekin "wiertłonosy" lepszy.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem po zakupie Seiko Blue Sumo - i jak patrzę na Squele to po zdjęciach można sądzić, że to ta sama liga

nie wiem czy lepsza czy gorsza

ale zegarek ma w sobie potencjał

a nim mniej wybajerzony kolor tym lepiej

mimo, że nie uczestniczę to kibicuję

penerski rekin z kubański cygarem lub torpedą (jak wolicie) - super sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z calym szacunkiem dla sumo ( bardzo lubie) ale squale bedzie znacznie lepszym zegarkiem. nakladane indeksy, szafir....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

z calym szacunkiem dla sumo ( bardzo lubie) ale squale bedzie znacznie lepszym zegarkiem. nakladane indeksy, szafir....

Niestety Sumo (które miałem i za którym nie przepadam) jakością wykonania i detalami koperty zmiażdży (i tu jestem się w stanie założyć) zegarek Squale (który bardzo chciałbym mieć) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Sumo (które miałem i za którym nie przepadam) jakością wykonania i detalami koperty zmiażdży (i tu jestem się w stanie założyć) zegarek Squale (który bardzo chciałbym mieć) ;)

Koperta faktycznie w Sumo jest wybitna...ale Squale także ma ją fajną...to widać dopiero na dobrych zdjęciach realnych bo na sztucznych renderach producenta wygląda to nie za ciekawie. Koperta Squale jest dosyć fajnie wygięta a jej boczny profil to ostre kształty przypominajace nakrętke...to trochę inna szkoła i inna epoka...to taka mocno kanciasta surowa koperta. Sumo to płynność, dbałość o detal...i wdzięk...co kto lubi :). Obie są mocno charakterystyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Sumo indeksy też są nakładane

brak szafiru

ja natomiast w Squele martwiłbym się o ilość miejsca na deklu, na szaleństwa z grawerem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niestety koszt vintage dekla ktory nie ma jednej plaszczyzny. ale zapytam producenta czy chociaz napisy mozemy umiescic na tej zew plaszczyznie. tak aby srodek zostal tylko na grafike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak z innej beczki zaproponuje, motorówka.. piękna Aquarama tnąca fale :rolleyes: Pasowało by do stylu vintage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko wkurzony rekin jak dla mnie odda charakter tego zegarka.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstrzymuję się z deklem do czasu wyłonienia kolorystyki zegarka....bo nie każdy dekielek bedzie pasowal do danej kolorystyki :)

Wiec najpierw wybierzemy kolorystyke a potem popracujemy nad deklem.

Wkurzony rekin mi bardzo odpowiada :)...ale moim zdaniem bedzie pasowal tylko do kolorystyki żywej. Jesli zwyciezy zachowawcza kolorystyka to trzeba bedzie pomyslec nad czyms spokojniejszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak z innej beczki zaproponuje, motorówka.. piękna Aquarama tnąca fale :rolleyes: Pasowało by do stylu vintage.

Popieram ten pomysł jesli wygra spokojna kolorystyka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem kompletna noga z grafiki...ale coś takiego wyszło z pod mojej klawiatury:

post-25268-0-58030700-1340623641_thumb.jpg

Uzyskałem informacje od Squale...że napisy mogą być także na bocznych powierzchniach dekla ( jak wiemy 50 Atmos nie ma płaskiego dekla na całej szerokosci )..to pozwoli nie obładowywać nadmierną ilością napisów samej centralnej jego czesci ktora zarezerwowana bedzie na ten jacht sportowy lub cokolwiek innego co wymyślimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może na dekielek coś w stylu przyrządy żeglarskie,zegar słoneczny,astrolabium tylko nie wiem czy to akurat nadaje się na grafikę, dużo detali inspiracje tutaj (astrosklep) :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może coś z panem nurkiem:

2296320441_0ce0c8a9a1.jpg

rules-of-scuba-diving.png

Scuba_diving_pictogram1.png

cz3ndbea23A.jpg

depositphotos_4944761-Scuba-Diver-Silhouette.jpg

10381459-scuba-diver-at-work.jpg

diver-in-surface-supplied-diving-equipment--vintage-engraving-812946.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może na dekielek coś w stylu przyrządy żeglarskie,zegar słoneczny,astrolabium tylko nie wiem czy to akurat nadaje się na grafikę, dużo detali inspiracje tutaj (astrosklep) :o

Takie rzeczy raczej bardziej by pasowaly w zegarku marine a nie diverze. motywy nurka juz troche wyswiechtane... patrz tag aquaracer, aquarius itd. Mysle ze pomysl z szybkim sportowym jachtem jak narazie byl najbardziej trafiony... tj najbardziej zgrywa sie z konceptem zegarka a przy tym nie jest tak czesto wykozystywany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.