Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Urodzinowy do 40 tys. zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Biorę pod uwagę siedmiodniowego Portugalczyka, osmidniowe Portofino, Reverso, AP RO, jak zawsze Rolexy, Mosera Monard (chciałbym date, ale tutaj cena już jest niestety spora), GO PanoMaticLunar xl i wciąż po głowie chodzi mi Aquanaut.

Z całej tej 'kupki" najbardziej podoba mi się Portofino, tylko boje się tego rozmiaru. Mimo, że na moim nadgarstku prezentował się naprawde dobrze.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no widzisz, wiedziałem, że o czymś zapomniałem :) Przecież sam swego czasu pokazywałem jego zdjęcia w temacie "TO JEST TO" ...

Dzięki za przypomnienie, bo jest to zegarek, który robi na mnie spore wrażenie - wezmę go pod uwagę.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Jeszcze jedna (w kwestii marki, modeli kilka choć podobnych) propozycja. Zupełna rzadkość u nas w kraju, no i kupować też trzebaby za granicą. Od najmniej skomplikowanego (2 wskazówki) do najbardziej (duza data + PR). Cena nominalna tego najbardziej skomplikowanego to jakieś 600 000 jenów (czyli coś ok 8000 USD)

image.png

image.png

image.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za propozycje, ale najzwyczajniej w świecie mi się nie podobają te Credory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Chopard Mille Miglia? Sportowo, w sam raz na 30-ke :)

chopard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem,że już padła ta propozycja

Byś nie zapomniał,jak jest piękny :wub:

post-11280-0-81885600-1338664750_thumb.jpg

post-11280-0-72847800-1338664825_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest ten Chopard (MM), miałem okazje mierzyc te zegarki, bardzo przypadły mi do gustu. Nie tak dawno temu zastanawiałem się nad czerwoną wersją i możliwe, że jeszcze kiedyś wróce myślami do tego zegarka. Natomiast nie podobają mi się w nim malowane cyfry na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem,że już padła ta propozycja

Byś nie zapomniał,jak jest piękny :wub:

Kuś baba dziada :D

Świetny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuś baba dziada :D

Świetny jest.

Bez przesady :P Kształt i tarcza nie jak dla 30-latka tylk pana 60-letniego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podobnej tonacji wypowiedziała się moja młoda kiedy oglądaliśmy ten zegarek. Jej zdaniem w ogóle mi nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czaję.Możesz mi pokazac podobne w designie,skierowane dla seniorów zegarki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czaję.Możesz mi pokazac podobne w designie,skierowane dla seniorów zegarki ?

Nie wiem czy istnieją jako-takie zegarki skierowane dla seniorów, to się samemu czuje, co pasuje dla młodego faceta, a co dla starszego. Też rozważałem zakup Aquanauta, ale od zawsze przeszkadzał mi jego "dziadkowaty" - W MOIM MNIEMANIU - wygląd. Stwierdziłem, że napis PP nie wygra z moimi odczuciami. Z tym mechanizmem zdecydowanie lepiej kupić Calatravę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał a Twoja luba nie podpowiada Ci? Czasem,kobiece spojrzenie daje nowe tory myślenia.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym mechanizmem zdecydowanie lepiej kupić Calatravę.

Zdecydowanie mniej "dziadkowata" :unsure: ?

post-11280-0-29906200-1338670397_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał a Twoja luba nie podpowiada Ci? Czasem,kobiece spojrzenie daje nowe tory myślenia.

Jej najbardziej podoba się na moim nadgarstku Reverso Squadra Chrono z biała tarczą. Twierdzi, że bardzo mi pasuje, że wyjątkowo jest to męski zegarek i takie tam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie mniej "dziadkowata" :unsure: ?

Z tym mechanizmem, tzn. z datą, czyli 324 SC. Tak, mniej "dziadkowata". Calatrava to klasyk - garniturowiec. Aquanaut - sportowy. I to właśnie od zegarka o sportowym charakterze wymagałbym, żeby był odpowiedni do mojego wieku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż Reverso jest fajne niestety nie na każdy nadgarstek...

Myślę,że dobrze gada ;) Może wrzucisz zdjęcie nadgarstkowe jak dasz rade zrobić

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wrzucisz zdjęcie nadgarstkowe jak dasz rade zrobić

Przy kolejnej przymiarce cykne fotke telefonem i wrzuce do tematu.

Na większym nadgarstku ten zegarek leży naprawde dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jak powiedziałem też się podoba ten zegarek,niestety to raczej nie na mój nadgarstek (nie mówiąc o cenie)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co byście wybrali z tych czterech? Celowo nie wkleiłem narazie Patka i Mosera, bo byłby to podejrzewam mecz do jednej bramki.

img_prod2174_0_o-1.jpg

iwc-portuguese-automatic-iw500109.jpg

Q7018420.jpg

90-02-36-12-05-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic :)

Gdybym to ja miał taki dylemat celowałbym w coś z Lange, Droz, Moser, Patek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych trzech to bierz ten model:

Przepraszam ale przy zdjęciu trochę ręka mi drgnęła , ale nie ma się co dziwić :)

post-410-0-51592000-1338708417_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian, biorę również pod uwagę Aquanauta jak i Monarda, ale przyznam się szczerze bez bicia, że te cztery powyżej wklejone przeze mnie zegarki, podobają mi się wizualnie najbardziej. A o to chyba w tym wszystkim przedewszystkim chodzi.

Paweł, moim zdaniem czarny prezentuje się lepiej od białego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Michał,

Padło już mnóstwo bardziej lub mniej spełniających Twoje kryteria zegarków a ja chcę Ci zaproponować zegarek, który spełnia wszystkie kryteria które podałeś. Jedyne które musi jeszcze spełnić to gust - a to indywidualna sprawa :)

Dla przypomnienia Twoje oczekiwania:

- Zależy mi na własnym, bardzo dobrym mechaniźmie,

- nakładanych indeksach i rozmiarze nie przekraczającym 43-44mm. (najchętniej 42, minimum to 40mm).

- Chciałbym żeby był to zegarek do wszystkiego, raczej klasyczny,

- nie pogardze również jakąś komplikacją w postaci fazy księżyca, bądź wskaźnikiem rezerwy chodu.

- Im mniej będzie to sportowy zegarek tym lepiej, aczkolwiek nie chce też typowego garniturowca.

- Chrono dopuszczalne, odpadają divery.

- Obojętny mi jest kolor tarczy i to czy będzie na pasku czy na bransolecie,

- Dobrze jakby był w stali,

- Fajnie jakby zegarek ten miał za sobą jakąś historie i przeszklony dekiel.

- Budżet tak jak wspomniałem w temacie - do 40 tys. zł.

Rozpatrując GO nie sposób pominąć zegarek który stylistyką nawiązując do lat 70-tych przełamuje ją nowoczesnymi akcentami (dużą datą), trzema kolorami tarcz do wyboru, w tym modna niebieska, wielopłaszczyznową kopertą, skręcaną bransoletą z dokładną regulacją oraz nowoczesnym mechanizmem.

Glashütte Original Seventies Panorama Date

glashutteseventiespanor.jpg

glashutteseventiespanor.jpg

go90.jpg

Podsumowując - nie sposób pominąc tego GO w wyborze kandydata na okragłą rocznicę, gdyż nadaje się idealnie.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.