Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Urodzinowy do 40 tys. zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Nie wiem czy przy taiej produkcji to jeszcze manufaktura. Ale się kłócić nie będę ;) Jak mi przyjzdie coś do głowy to podrzucę jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex to moja ulubiona manufaktura :)

Ten zmiesci sie w limicie.... i jest Rolkiem ;) Wiem, nie podchodzi Ci Daytona :)

imag0230a.jpg

(niestety zdjecie z telefonu...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

A moze poleć bardziej nietypowo i nie nudzić (jak to Łukasz mówi). Wydaje mi się że te nie są ani nudne, ani oklepane:

Ulysse Nardin GMT Big Date 42mm

243-55-7-92_main.jpg

albo Quadro Dual Time

243-92cer-7m_600_main.jpg

Ostatecynie San Marco classico (ale po co się postarzać zegarkiem :P )

8156-111-2-90_main.jpg

Te co są ba bransoletach, są dostępne teżna paskach, wszysktie mają opcje jasnej lub ciemnej tarczy i wszystkie łapią sie w $11k (z większym bądź mniejszym zapasem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał mój typ to:

Jaquet-Droz-J029030440.jpg

Jak dobrze poszukasz to zmieścisz się w budżecie. :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość entwistle100

Ekhm..

Może zmieni zdanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franck Muller, Conquistador Chrono lub Casablanca Chrono. Ale absolutny faworyt Rolex Daytona biały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ja Ci mam doradzać, jak ty i tak wybierzesz coś z logo dużej marki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z tych:

evotec_calendar_1_lg.jpg

basel_image.2206493.jpg

2896_Kompromisslos-maennlich-Der-SW-Chrono-von-Jaquet-Droz.jpg

manual_earth.png

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał mój typ to:

Myślałem nad tym zegarkiem. Byłby to absolutny faworyt, gdyby nie rozmiar :(

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem powinieneś pójść w coś bardziej niszowego....odpuścić sobie Rolexy, IWC, Tagi itd....jesteś zbyt świadomym zegarkofilem aby iść na łatwiznę pójść do Galerii i kupić np. Portugalczyka.

Portugalczyk jest pięknym zegarkiem, z pięknym mechanizmem. I jeśli taki zegarek miałby stracić na uroku i prestiżu tylko dlatego, że jest dostępny w galeriach, a zakup jego jest pójściem na łatwiznę, to ja nie rozumiem takiego podejścia.

Michał, nie słuchaj takich rad. Spraw sobie to co czujesz. Czy to będzie niszowe, czy popularne to nie ważne. Ma się podobać, ma cieszyć. O Portugalczyku czy o Glashutte mówisz już od jakiegoś czasu - może to jest właśnie ten czas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu ma nie słuchać innych rad a ma posłuchać Twojej ?? Ja też uważam, że na taką okazję potrzebne jest coś wyjątkowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tym Portofino ?

IWC-Portofino-Remontage-Manuel-Huit-Jours--IW510102_12421.jpg

Świetnie leży u mnie na łapie.

Strasznie podobny do eberhard ciekawe kto od kogo zgapiał:>

post-29280-0-07185800-1338241392_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie te zegarki są zupełnie inne.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze inne ale IWC ladniejszy }}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może któryś z tych ...

Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer

263-67-3-43.jpg

Blancpain Leman Double Time Zone

bp013_im.jpg

Pierre DeRoche Grandcliff Flyback

10886_15052_square.jpg

Jaeger-LeCoultre Jaeger Le Coultre Master World Geographic

IMG_5239.jpg

Blancpain Leman Flyback Chronograph & Big Date

9674611cat_lg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blancpain Leman Flyback Chronograph & Big Date

2885F-11b30-53b_main.jpg

Blancpain Villeret Moonphase & Complete Calendar

6654-1127-55b_main.jpg

AP Millenary Automatic Quincy Jones

15161sn.oo.d002cr.01_main.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaproponowany Ulysse, Franck, Audemars, Jaeger, mimo szczerych chęci odpadają. Blancpainy fajne, ale czegoś im brakuje, choć rozważam. Natomiast bardzo ciekawy Pierre DeRoche, jakie to koszta? Muszę sobie na spokojnie poczytać o tych zegarkach... Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może prosta calatrava ? Ponadczasowy design, za kolejne 30 lat będzie nadal świetnie wyglądał i przypominał wydarzenia przy których został nabyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calatrava jest zbyt oficjalna, nie moja bajka, nie tego szukam. Natomiast chodzi za mną Aquanaut, choć to też nie jest to, czego szukam. Niemniej jednak świetny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał..a czy Ty sam wiesz, czego chcesz ? Nie pytam złośliwie, tylko mam wrażenie, że chyba nie masz żadnych wytycznych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Dobra będzie grubo ;)

Chcesz czegoś wyjątkowego, więc domyślam się, że jsteś w stanie poświęcić trochę czasu i włożyć trochę wisiłku.

Moim zdaniem zegarek wykopuje z butów i urywa tyłek (w dowolnej kolejności)

sarap.jpg

Sarpaneva K2 Kaamos. Podobno cena kształtuje się na poziomie 10k Euro. Nie doszukałem się też informacji i jakiejś chorej limitacji tak jak było w przypadku Korony K1 (10 szt). Więc może jest szansa.

A jeśli chodzi o nietuzinkowość, to jest moim zdaniem najwyższa półka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarapneva jakoś mnie nie rusza.

Michał..a czy Ty sam wiesz, czego chcesz ? Nie pytam złośliwie, tylko mam wrażenie, że chyba nie masz żadnych wytycznych ?

Łukasz, sorry, ale zaczynasz mi zadawać dziwne pytania. Skoro założyłem temat o treści "szukam zegarka i proszę o sugestie", to chyba wiadomo co to znaczy. Wytyczne? Masz w pierwszym moim poście. Ale jako, że staram się być otwarty na wszelakie propozycje i sugestie, to wszystko co tutaj chłopaki mi piszą, sobie kalkuje i sprawdzam. Bo i czemu nie. Prosiłbym Cię Łukasz żebyś zaczął merytorycznie uczestnić w temacie.

Koledzy, mam pytanko co do Aquanauta - czy warto dołożyc do tego zegarka? Gdzieś wyczytałem, że mechanizm w tym zegarku jest bardzo wrażliwy na wstrząsy, prawda to? Chętnie poznam pare opinii na jego temat... Tym bardziej od ludzi, którzy posiadają, bądź posiadali ten zegarek.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej rozpatrzyć pierwowzór czyt. AP RO? Z białą tarczą jest fantastyczny. Choć tak właściwie mam podobne zdanie jak kilku kolegów wcześniej, któryś z niezależnych, Speake -Marin, albo Dornbluth.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.