Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Urodzinowy do 40 tys. zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Czas to pieniądz :lol:

A poważnie to musi taki napis wychodzić z serca, duszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nigdy nie miałem wygodniejszych zegarków :)

Bo nigdy nie miałeś Omegi 300m ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wygodna, ale napewno nie tak jak Rolki :) Tak czy siak być może kiedyś sobie zakupie niebieską trzysetke (nowy model). Podoba mi się.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wygodna, ale napewno nie tak jak Rolki :)

No to następna propozycja - Deepsea :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... wcale się nie dziwię Michałowi że się nie może zdecydować,bo niby wybór jest duży,kwota na zakup bardzo zacna jak na nasze realia,a jak przychodzi co do czego, to sie okazuje że mało który zegarek powoduje szybsze bicie serca i jesteśmy 100% pewni że chcemy wydać na niego pieniądze.

To prawda.

GP jest super. Chyba najlepszy. Pozostałe propozycję mniej lub bardziej też. Ale czy one nie są, jak by to wyrazić, zbyt poważne? Ma to być na 30 urodziny. Może warto zaszaleć. Odrzuciłeś nie wiem dla czego ROMAIN JEROME. Wydaje mi się idealny na ta okazję. Wszystkie powyższe i tak sobie kupisz. Przecież przed Tobą kolejne okrągłe rocznice (i w tedy powyższe modele jak najbardziej). Znając Cię zrobisz 3 może 4 ankiety w roku. My jak zwykle pomożemy, namieszamy (kolejność dowolna :P )

A w ramach, że nie ma być nurków to może klasyka klasyki Blancpain FF.

Grawer. Jak każdy kij ma dwa końce. Z jednej strony ok, a z drugiej nie. Może na wewnętrznej stronie ucha. Będzie, a jak by go nie było. Tym bardziej, że chcesz mieć szklany dekiel.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, Deepsea do tych najwygodniejszych Rolków raczej nie należy, przez jego grubość oczywiście. Zegarek odrzuciłem już wcześniej, nie podobają mi się w nim proporcje koperty do bransolety. Mimo wszystko zawsze jak go widzę na wystwie sklepowej, to mam na niego ochotę :)

Michał, Romain Jerome najzwyczajniej do mnie nie gada. Choć podejrzewam, że jakbym zobaczył na żywo, to mógłbym szybciutko zmienić zdanie. FF również odpada, na zdjęciach wygląda super a na żywo już moim zdaniem sporo traci. Jednym słowem nie zdał testu nadgarstkowego.

Koledzy, pomimo szczerych chęci postanowiłem jednak pozostać przy "nudzie". Wszystkie kolejne moje dylematy będą się opierać na takich manufakturach jak Panerai, Rolex, IWC, JLC, Zenith, GO itd. Poprostu te firmy lubię najbardziej :)

Chciałbym też wszystkim serdecznie podziękować za udział w tym wątku - wielkie, stokrotne dzięki ! :) Jestem Wam naprawde wdzięczny za pomoc.

Co do zegarka na trzydziestkę, to też już chyba wiem co to będzie. I zapewne nikogo tym wyborem nie zaskocze :)

Pozdrawiam, Michał.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie moje przemówienie :)

Moim zdaniem Michał (Dorian06) ma rację. Może fakt nie ROMAIN JEROME,ale przy tym wieku ja bym "zaszalał". Kurczę szkoda,że nie mogę Tobą Michał potrząsnąć :) (oczywiście w przenośni z racji mojego wzrostu...)

Powiem tak z jednej strony Cię rozumiem bo idziesz "w gust klasyczny", który podoba mi się i jestem za. Z drugiej strony po mimo mojego gustu,ja bym "zaryzykował" w tym przypadku! Kurcze Michał no...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Koledzy, pomimo szczerych chęci postanowiłem jednak pozostać przy "nudzie". Wszystkie kolejne moje dylematy będą się opierać na takich manufakturach jak Panerai, Rolex, IWC, JLC, Zenith, GO itd. Poprostu te firmy lubię najbardziej :)

...

Nuda, Panie nuda. Miałem nadzieję, że miłośnik z możliwościami finansowymi wybierze coś nietuzinkowego. Wielka szkoda.

Porządne marki, ale ciężko mówić o wysubllimowanym guście i polocie. ;)

Temat od początku był według mnie delikatnie bez sensu. Jestem pewien, że to co wybrałeś miałeś na oku już od dawna i rady forumowiczów nie były w ogóle brane pod uwagę.

A tak poza tym to najważniejsze, że Tobie będzie się podobał. :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam zielonego suba lub explorera II lub IWC Portofino :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AP RO?

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nuda, Panie nuda. Miałem nadzieję, że miłośnik z możliwościami finansowymi wybierze coś nietuzinkowego. Wielka szkoda.

Porządne marki, ale ciężko mówić o wysubllimowanym guście i polocie. ;)

Temat od początku był według mnie delikatnie bez sensu. Jestem pewien, że to co wybrałeś miałeś na oku już od dawna

Nie było chyba propozycji Paneraia... Co by nie pisać o powyższych zacnych markach - Panerai nudny nie jest.

(00)[][](00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było chyba propozycji Paneraia... Co by nie pisać o powyższych zacnych markach - Panerai nudny nie jest.

Dokładnie. Masz Luminora, mógłbyś pomyśleć o jakimś Radiomirze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma Co ukrywać, wybieram między Reverso, Portofino, a Portuguese. Mam też z tej trójki cichego, aczkolwiek nie jeszcze pewnego faworyta. Zrobić ankietę ? :)

Co do Paneraiów Łukasz, to tak jak Ty będę chciał też w przyszłości zakupić sobie 441. Radiomiry natomiast podobają mi się złote, może kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech...strasznie zachowawczo.Szkoda.

Żaden z ww. zegarków nie będzie wybijał się zbytnio z szeregów Twojej kolekcji,a takie było chyba początkowe założenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech...strasznie zachowawczo.Szkoda.

Żaden z ww. zegarków nie będzie wybijał się zbytnio z szeregów Twojej kolekcji,a takie było chyba początkowe założenie.

Rzeczywiście, to prawda. Cóż zrobić... Może kiedyś, kiedy nacieszę się tą "nudą", na stare lata zacznę inwestować w coś bardziej niezależnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Zrobić ankietę ? :)...

Michał nie daj się prosić. :D

Pomożemy.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma Co ukrywać, wybieram między Reverso, Portofino, a Portuguese. Mam też z tej trójki cichego, aczkolwiek nie jeszcze pewnego faworyta. Zrobić ankietę ? :)

DAWAJ! :D

A złoty Radiomir to też jakieś moje ciche marzenie na rocznicowy zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął w kolejności:

1. Reverso

2. Portofino

3. Portuguese

a Reverso przed Portofino tylko dlatego, że już jednego IWC masz...

Portuguese chyba jednak tak bardzo poważnie nie bierzesz pod uwagę, bo wiem, że ten model najbardziej by Ci się marzył w białym złocie, co niestety dwukrotnie zwiększa budżet, ale to może dobra opcja na 35. albo 40. urodziny (wtedy może już nawet w żółtym złocie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym zacisnął pasa i teraz nic nie kupił, to mógłbym sobie pozwolić na Portugalczyka w białym złocie jeszcze w tym roku. Ale ja to taki typ jestem, co woli sobie kupić dwa tańsze zegarki, niż jeden droższy ;) Przecież muszę też coś spod choinki wyciągnąć :)

Ale to prawda, strasznie mi się podoba ten zegarek w białym złocie... Nawet mam go na tapecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sprawa Portugalczyk w białym złocie. Śliczna tarcza, brązowy pasek można wymienić na czarny. Ale... Czarny też ładny, i biały z niebieskimi cyframi oraz wskazówkami też fajny. Białe złoto to Calatrava, Patrimony, Monard, ale Portugalos... niekoniecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z białego złota chciałbym najbardziej GO PanoMaticLunar XL. Coś pięknego !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał powiem Ci,że to jest mój cichy faworyt na mój prezent urodzinowy (za parę lat)...

Co prawda nie wiem ile kosztuje i czy występuje w wersji bez złota.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, masz na myśli Pano czy Portugalca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.