Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

elokaczy

Steinhart - jakość zegarków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie o jakość zegarków Steinhart. Interesuję się modelami Ocean One i Ocean Forty-Four.

Na tym forum i ogólnie w internecie spotkałem się z opiniami, że zegarki przychodzą z różnego rodzaju niedoróbkami.

Chciałem się dowiedzieć czy to prawda, jakie rodzaju są to niedoróbki i czy są to pojedyncze przypadki, czy było ich więcej?

Prosiłbym też o komentarze osób posiadających te modele, odnośnie ich jakości wykonania i ogólnego wrażenia :)

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa zegarki Steinharta, co prawda inne modele bo Aviation GMT i Triton 30atm, ale do ich wykonania nie mam żadnych uwag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja macałem Marine, Nav B Chrono ( piękny zegar) i bodaj Ocean Vintage GMT.

Były lepeij niż ok, Marina miała jedną wadę, dla mnie. Miała ostre uszy od wewnętrznej strony. A dokłsdnie krawędzie.

Za to Nav B mimo ogromnej ilości szczegółów, był perfekcyjny.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Ocean One. Wykończenie bez zarzutu. Idealnie zgrane indeksy z oznaczeniami na bezelu. Perfekcyjnie wykonana tarcza. Naprawdę trudno uwierzyć że ten zegarek tyle kosztuje ile kosztuje a nie wiecej :). I niech tak zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa Steinharty, obydwa wykonane naprawde dobrze.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio miałem okazję obmacać Steinharta Apollona i nie dopatrzyłem się żadnych niedoróbek a wręcz przeciwnie byłem miło zaskoczony poziomem wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam świetną jakość zegarków Steinhart, obecnie na ręku Triton 30ATM Dual Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się czepiać firmy za kopiowanie cudzych wzorów w niektórych modelach, ale jakość wykonania w tej cenie jest na dobrym poziomie. Miałem Nav B-Uhra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Nav B-Uhr 47mm. Zegarek niezwykle solidnie wykonany, kawał porządnego żelastwa, które naprawdę uzależnia - jak zakładam Doxę to mam wrażenie, że zapomniałem zegarka :lol:. Steinhart to po polsku "twardy jak kamień" - coś w tym jest...

Jeżeli kupisz od polskiego dealera Steinharta, to możesz dodatkowo być pewien, że Łukasz w razie jakiejkolwiek wpadki czy niedoróbki zegarka nie zostawi Cię na lodzie.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakośc wykonania Steinharta bardzo dobra , Łukasza jako sprzedawcę również polecam . Do kupionych dwóch zegarków Marina i Nav B nie wnosze absolutnie żadnych zastrzeżen. Śmiało polecam. Przy takich cenach jakośc wręcz rewelacyjna.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steinhart-y - jakość bez zarzutu ,naprawdę piękne zegarki.

post-410-0-76295300-1339792867_thumb.jpg

post-410-0-87641300-1339792918_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za wszystkie odpowiedzi!

mam jeszczę prośbę do osób, które posiadają OCEAN Fourty-Four, o napisanie kilku słów, czy jesteście zadowoleni

z zegarka i czy ogólnie wart jest swojej ceny i ewnetualnie o kilka zdjęć zegarka na ręce.

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko - po co Ci zegarek, który udaje coś czym nie jest ? Jest tyle fajnych Steinhartów, które mają swój własny design...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko - po co Ci zegarek, który udaje coś czym nie jest ? Jest tyle fajnych Steinhartów, które mają swój własny design...

wiem, że wyglada jak rolex, ale podoba mi się i nie przeszkadza mi to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, w takim razie nie było tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że wyglada jak rolex, ale podoba mi się i nie przeszkadza mi to

Jak się podoba to brać. Nie jest podróbka a nie każdego stać na Rolexa. Wykonanie będzie na pewno na dobrym poziomie jak to w Steinharcie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś był wątek nt. Steinhartów i pisaliście, że trafiają się wadliwe egzemplarze - nie jest to regułą, ale częściej niż w innych. Pisaliście, że Davosa jest lepsza jakościowo od Steinharta (chodziło o jakość kopert, chyba). Nie chcę być jedynym głosem na "nie", ale warto te opinie wziąć pod uwagę, jeśli mowa od tej marce. Jeśli ktoś pamięta ten wątek, to może podlinkować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek nazywa się STEINHARTOWO. Między innymi ja pisałem o felernych egzemplarzach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też pisałem- nie wszystkie są idealne, ale jak się trafi na felerny egzemplarz,

to dystrybutor nie robi problemów z jego wymianą, więc ogólnie ciężko narzekać jakoś specjalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć jako dystrybutor, nie będę pewnie odbierany jako osoba postronna, to jednak postanowiłem się odezwać :)

No cóż mam już jakąś praktykę w kwestii reklamacji, zdarzyły się, nie ma co ukrywać :)

Powiem tak, na 100 sztuk, które udało mi się już sprzedać odesłałem około 5. Moim zdaniem 5% wadliwych to nie jest zły wynik. Wiem powinno być 0, ale nawet największym zdarzają się babole. Poza tym miałem dwa przypadki wadliwego mechanizmu, ale to raczej wina dostawcy mechanizmów, czyli ETY ;)

Jak pisał Ricardo, jeśli trafi ci się wadliwy, nie ma problemu, zawsze jest gwarancja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi, coraz bardziej przekonuję sie do Steinharta Fourty-Four.

proszę osobę posiadającą ten zegarek o kilka zdjęć na ręce, ponieważ zegarek jest dość wysoki - 13,6 mm,

a mój nadgarstek nie jest zbyt duży - 18 cm i zastanawiam się czy nie będzie wyglądał "zbyt potężnie" :)

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 cm to wcale nie tak mało, będzie dobrze wyglądał, nic się nie przejmuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja miałem tritona dlc 1000m i też nic złego nie powiem.bez żadnej skazy był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu wątku coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu,że dokonałem słusznego wyboru co do marki.Mam jeszcze nadzieję,że Aviation Chrono da mi sporo radości.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.