Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

OSTATECZNA ANKIETA ! - Zegarek Klubowy 2012

Ostatnie starcie 3 wersji kolorystycznych  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Kto miał przejść to przeszedł....od 3 osób dostalem PW że jesli wersja 3 nie ma szans na wygraną to nie migrują do wersji 1. tylko po prostu odpuszczają :).

Wiec na 99% zwycięska wersja to wersja niebiska/granatowa.

Nie rozumiem obruszania się.... ze wklejamy tutaj zdjecia Omegi, Rolka, Hublota jako przykladow użycia różnych odcieni niebieskiego. Przecież nikt zegarka nie będzie kopiował....a kolor uzyskany i tak nie bedzie identyczny jak Omedze czy czymśtam ...chodzi jedynie o zwizualizowanie pewnych kolorystyk....aby ulatwic wybór klubowiczom !!!! Mam nadzieje ze to jest jasne !! Poza tym producent nie ma patentu na kolor !!!! Nie popadajmy w paranoję !!!

Taki jasny odcien blekitu w JLC pasuje..bo jest przeplatany bialym pierscieniem wewnetrznym no i tarcza ma ciemniejsze krawedzie. W Squale przy szerokim bezelu i bez wew pierscienia wyszło by to nie fajnie...po prostu mdło...

Mnie teraz nabardziej interesuje to jakich wskazowek w wersji niebieskiej/granatowej chcecie. Bardziej ożywczych pomaranczowo bialych ( historycznych i diverowych) czy też zupelnie zmieniajacych charakter zegarka wskazowek srebrnych ( robi nam się bardziej elegant niż diver ).

Proszę o wypowiadanie się.

nie rozumiemy się... to są moje odczucia- z gustem jest jest jak z dziurą w d....- każdy ma swoją:lol:

ale bacznie się przyglądam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że będzie wersja nr 2 dry.gif chętnie bym poczekał na divera klubowego ale cóż większość chce blue życie na tym polega demokracja ja w takim razie szukam dalej w kolorach które odpadły ale będe dalej kibicował jak co niektórzy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ankietach przerabialiśmy wiele wersji kolorystycznych....ale wszyscy zapomnieli o kolorze zielonym....bardzo rzadko występującym w zegarkach.

Ankieta w sumie zakończona ale jeśli większość miała by entuzjastyczne podejście to może udało by się z taką kolorystyką:

rolex-green-submariner-2010-1-thumb-450x450-8713.jpg

Zieleń szlif słoneczkowy :D ...wskazówki srebrne. W zasadzie zegarek taki jak ten zwycięski granatowy ale zamiast granatowego zieleń :) ...dodajmy do tego mesha....mogła by wyjść niezła bomba :)

Rolex koloru wszak nie opatentował ( z resztą na 90% nasz nie miał by identycznego odcienia)...ale taki zegarek z pewnością miałby szanse być w każdej kolekcji czyms oryginalnym....bo granatowych na rynku jest pod dostatkiem. Co myślicie :D Czasami takie ''złote'' myśli wypalają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to byloby super!!!!bo z n iebieskiego to odpadam na 90%.ale ten zielony to jest cos :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ciach :D ...oczywiscie szlif sloneczkowy trzeba sobie wyobrazić..no i wyobrazic ze indeksy i wskazowki są na lustro....moim zdaniem zegarek robilby szał :D ...zamiast górnego napisu Squale...umiescilbym nazwe wlasną SZMARAGD.

subgreen.jpg

jeśli chodzi o granatową wersji to moim zdaniem produkcyjna powinna wyglądać tak ( napis squale ten górny moze ulec oczywiscie zmianie na nazwe wlasną wymyśloną przez nas):

FINAL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może by tak zieleń bardziej taka żywsza?wiosenna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda mam już piękny zegarek z zielenią w tle, ale ten Rolex to mój mocny faworyt, więc jestem jak najbardziej na tak pod warunkiem, że chłopakom ze Squale uda się jak najbardziej odwzorować kolorystykę w stosunku do Rolka.

Ale na Posejdona, Centuriona i kogo tam jeszcze zróbmy coś w końcu bo wydam całą kasę na inne zegarki i nie zostanie mi na tego klubowego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może by tak zieleń bardziej taka żywsza?wiosenna?

Nie nie nie...niedobrze by to wyglądało...albo odcien zbliżony do zielonego suba albo nawet ciemniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nazywasz masakrą ?? konkrety...

a to konkretnie:

W ankietach przerabialiśmy wiele wersji kolorystycznych....ale wszyscy zapomnieli o kolorze zielonym....bardzo rzadko występującym w zegarkach.

Ankieta w sumie zakończona ale jeśli większość miała by entuzjastyczne podejście to może udało by się z taką kolorystyką:

rolex-green-submariner-2010-1-thumb-450x450-8713.jpg

Zieleń szlif słoneczkowy

(...)

Rolex koloru wszak nie opatentował

Edit - ten wyjdzie taniej

http://www.steinhart-zegarki.pl/pl/p/OCEAN-1-GREEN/16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale Steinhart to niemal kopia Rolexa ( tworzona od poczatku do konca aby imitowac Rolka)...a Squale z Rolexem nie ma nic wspólnego...wszystko jest inne!! W dodatku ten Steinhart ma czarną tarczę bez szlifu słoneczkowego. Jesli nie widzisz różnicy...to ja już nic na to nie poradzę...

Tłumaczyłem kilka postów wczesniej łopatologicznie żeby uniknąć włąsnie tego typu wpisów jak Twój...że wklejamy zdjecia innych zegarkow tylko i wylacznie w celu wizualizacji koloru na jakims przykladzie !!! Moglby to byc rownie dobrze Parnis jesli mialby zastosowany fajny kolor!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosze wrazenie, ze koordynator tego projektu @quadrifoglioverde, nie ma przekonania do wersji niebieskiej, gdyz sam w ankiecie optowal za nr 1. I stad te rozne pomysly. Przypominam, ze inne wersje kolorystyczne juz odpadly, zostaly 2, z ktorych faworytem jest nr 2 i tego sie trzymajmy. Jesli jest inaczej, to projekt bedzie sie ciagnal miesiacami, a tymczasowo zwycieska wersja bedzie musiala pokonywac pojawiajace sie nie wiadomo skad, dziwne i oderwane od oczekiwan wiekszosci pomysly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosze wrazenie, ze koordynator tego projektu @quadrifoglioverde, nie ma przekonania do wersji niebieskiej, gdyz sam w ankiecie optowal za nr 1. I stad te rozne pomysly. Przypominam, ze inne wersje kolorystyczne juz odpadly, zostaly 2, z ktorych faworytem jest nr 2 i tego sie trzymajmy. Jesli jest inaczej, to projekt bedzie sie ciagnal miesiacami, a tymczasowo zwycieska wersja bedzie musiala pokonywac pojawiajace sie nie wiadomo skad, dziwne i oderwane od oczekiwan reszty pomysly.

Dziękuje za psychologiczne rozpracowanie. Jest bardzo trafne...no tylko ze ja się nigdy nie kryłem z tym że moim faworytem jest 1-nka :) ...wielokrotnie w tym temacie to wypowiadałem :). Zegarek ejdnak powstanie taki jakiego chce większość!!! Pomysł ze szmaragdową zielenią wpadł mi dzisiaj...w ogole nie byl wczesniej rozpatrywany a swietnie by do tego zegarka pasował...wszystko w rękach forumowiczów...opinie beda negatywne...to nie bedziemy nic przeciągać.

Odnosze wrazenie ze niektorzy chca bylejakiego klubowca byle szbko powstał....Panowie to nie wyscig !! Po skonkretyzowaniu szczegolow dalej sprawy potocza sie juz bardzo szybko...mam bardzo dobry kontakt z producentem i on czeka na ostateczną wersje do ostatecznej fabrycznej wyceny. Nie chce go zarzucac 3ma projektami do wyceny...bo to dla niego takze klopot...różne elementy produkują różni kooperanci w Szwajcarii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę natomiast, że od pewnego czasu próbujesz się wzorować i kopiować, a konkretnego pomysłu jest brak.

Wydaje mi się, że od początku projekt miał potencjał, a finalnie będzie nieudany i może nie nudny, ale brzydki...

Granat za granatowy, niebieski za niebieski, błękitny za błękitny, a może Omega, a może Hublot, a może Rolex i takie kombinowanie od 2 tygodni.

Od początku chciałem przepchnąć wersję z czerwienią, to się nie podobało, później miały być kolory odważne i wakacyjne - nie przeszło. Finalnie (?) stanęło na niebieskim(granatowym), ale też nie ma entuzjazmu (i się nie dziwię), ani pomysłu na ten zegarek, a zamiast pchać projekt do przodu, to właściwie go cofasz pokazując zielonego Rolka, bo zielonych zegarków jest mało..

A może zróbmy ankietę z zegarkiem żółtym i fioletowym - tych jest jeszcze mniej.

Sorry, od początku mało zabierałem głos, a jak zabierałem to konkretnie - próbowałem pomóc i jakieś tam wizki robić. Zobaczymy jaki wyjdzie efekt końcowy, ale na chwilę obecną sukcesu nie węszę, także wycofuję się z tych kombinacji... po 3 miesiącach nawet nie wiadomo jak będzie zegarek wyglądał? jakie wskazówki, jaka tarcza, jaki kolor? Nawet ceny nie znamy, czy finalnego zestawu (mesh, pasek).

Myślę, że będzie to zbieranina niewspółgrających pomysłów i kompromisów za cenę grubo odbiegającą od zakładanej pierwotnie 500EURO.

Trzymam kciuki za projekt i mam nadzieję, że finał (o ile nastąpi...) będzie zadowalający również dla mnie, na co się niestety na razie nie zapowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie tylko tknęło, że zamiast SZMARAGD, ładniej byłoby EMERALD.

Bo ładny ten emeraldowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaro...a miałem Cię za fajnego faceta... :( ...no cóż liczyłem się z tym że predzej czy pozniej pojawią się narzekawcze posty.

Uwierz...wszystko co robię robię po to aby zaspokoić możliwie jak nawieksza liczbe forumowiczow...nie mam żadnych niecnych celów.

I oczekuję trochę wyrozumiałości i cierpliwosci z waszej strony...dostaje różne wiadomosci...z róznymi sugestiami...i staram się nikogo nie olewac i brac pod uwage zdanie kazdego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za psychologiczne rozpracowanie. Jest bardzo trafne...

Spoko ;) nie ma o czym mowic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chcecie konkretów to będa konkrety. Proszę odtąd o wypowiadanie się tylko tych którzy glosowali na granatową wersję.

Przedstawiam poniżej 2 stare zegarki Squale.

Pytanie proste...chcecie aby klubowiec był podobny do Squale EAGLE STAR ( nieco jaśniejszy granatowy + pomarańczowy sekundnik):

0Fyl9.jpg

10981_077a-645x510.jpg

czy też aby zegarek klubowy był bardziej podobny do Squale MARGI ( ciemny granat + srebrne wskazówki):

!BYF2fyQCGk~%24%28KGrHgoOKjgEjlLmZRFRBKfw%28kZ8eg~~_3.JPG

!BYF2kk!B2k~%24%28KGrHgoOKi4EjlLm%2c3Y5BKfw%28yUmZQ~~_3.JPG

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieram jaśniejszy, eagle star. Co do koloru wskazówek to kwestia późniejszej dyskusji (jestem za srebnymi z lumą lub obie, godzinowa i munutowa pomarańczowe). Fajnie, że w dyskusji zaczęły pojawiać się emocje, to znaczy, że nam zależy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieram jaśniejszy, eagle star. Co do koloru wskazówek to kwestia późniejszej dyskusji (jestem za sterbnymi z lumą lub godzinową i munutową pomarańczową). Fajnie, że w dyskusji zaczęły pojawiać się emocje, to znaczy, że nam zależy :lol:

Emocje działają oczyszczająco :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde i po co te fochy?

Od 2 czy 3 tygodni za przeproszeniem klepiemy o wariantach kolorystycznych by teraz ni z gruchy ni z pietruchy wybierać między dwoma które z góry sam narzucasz. Podałeś fajny przykład kolorystyczny Hublota ja podałem Nomosa ktoś podał fajny kolor JLC jest nie głupi kolor Rolexa który też podałeś. Zrób ankiete i głosujmy na wersję kolorystyczną w odcieni błękitu. Nie wyskakujmy już z żadnymi innymi kolorami bo będzie się to trwało wieki.

Pisałem kilka razy byś zrobił ankietę nie raczyłeś nawet odpisać... Jestem bardzo poważnie zainteresowany tym projektem i chce w nim aktywnie uczestniczyć jeśli jednak mam z góry wybierać to co Ty proponujesz to nie jest to zegarek klubowy tylko zegarek QuadrifoglioVerde. Żeby była pełna jasność jestem Ci bardzo wdzięczny za włożoną pracę w projekt. Jeśli jednak nie mogę mieć ja czy inni klubowicze realnego wpływu na kształt projektu to z przykrością wypadam z tego projektu i jak inni będę kibicował.

Zapytam się po raz ostatni czy będzie głosowanie w sprawie wersji kolorystycznych odnośnie projektu nr 2 (odcienie wzorowane na: Nomos, Hublot, Omega, JLC, Rolex...)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobię kolejną ankietę to zaraz zaczną niektórzy krzyczeć, że będzie to trwało wieki itd...że już wybrany itd.

Jak zgodziłem się na migracje głosów z projektu 3 na 1 to jakoś nie wiele osób sie tym zainteresowało....a wielu krytykowało, że chcę na siłę forsować projekt 1.

Oczywiscie co by sie nie dzialo to zawsze winnym bede ja.

Nie dogodzę do cholery wszystkim...każdemu coś nie pasuje...każdemu co innego.

Moge zrobic kolejną ankiete...powysylac osobiste maile do tych co glosowali na opcje2 ( zajmuje to sporo czasu...bo system forum umozliwia wyslanie tej samej wiadomosci do max 5 osob )....ale jak znam zycie to i tak nei wszyscy zaglosują...alboi glosy rozłożą sie 30% do 35% do 35% i co wtedy??? ktory wyłonimy ??? znowu wprowadzimy podziały i jeszcze bardziej rozdrobnimy te 23 osoby zainteresowane projektem nr.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eagle star bardziej mi odpowiada jeśli rozpatrujemy te 2 opcje. Opcja z zielenią moim zdaniem też dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eagle star bardziej mi odpowiada jeśli rozpatrujemy te 2 opcje. Opcja z zielenią moim zdaniem też dobra.

Jutro zrobię tzw. wewnętrzną ankiete ( tylko dla tych którzy glosowali na granata) i zbierzemy ostatecznie wszystkie preferencje...dot. odcienia niebieskiego, czy wskazówki kolorowe czy srebrne...i dodam gratisowe pytanie czy '' zamienil bys to wszystko i wziął w ciemno ciemnozielonego :) .

I będziemy w domu.

Dekielek na 99% zdobić będzie śruba okrętowa w ruchu. Wydaje się ten motyw najbardziej uniwersalny i odpowiedni do tak małego pola na deklu jakie mamy do dyspozycji.

Jutro postaram sie przygotować sam lub z pomocą wizualkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.