Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

OSTATECZNA ANKIETA ! - Zegarek Klubowy 2012

Ostatnie starcie 3 wersji kolorystycznych  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż Panowie...wygląda na to, że wygrała wersja granatowa.

Jutro ściągnę jakiś program graficzny ( darmowy zamiennik illustratora)i sam zabiorę się za dekielek :) może coś mi wyjdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie!!!tylko nie niebieska... :(:o:angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram sie rozchmurzyc tą granatowa wersje i zastosowac jasniejszy i bardziej diverowaty odcien niebieskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może teraz ankietka co do odcieniu tego błękitu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa...i skonczymy projekt w 2013. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa...i skonczymy projekt w 2013. :)

To jak w takim razie to widzisz?

Zegarek ma być ponoć zegarkiem klubowym więc każdy powinien mieć jakiś swój głos w tym projekcie chyba, że ja czegoś nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bym wolał jaśniejszy. Proponuję przedstawić 2-3 wersje (jeśli jest możliwość) i wybierać wtedy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż Panowie...wygląda na to, że wygrała wersja granatowa.

Jutro ściągnę jakiś program graficzny ( darmowy zamiennik illustratora)i sam zabiorę się za dekielek :) może coś mi wyjdzie :)

A moze rozważymy ankietę-dogrywkę, by wybrać pomiędzy granatowym a tym pomarańczowym, który zajął drugie miejsce. W jakimś sensie aktualna ankieta była wyborem pomiędzy "grzecznym" neutralnym projektem, a czymś kolorowym, nieco bardziej ekstrawaganckim. Te głosy na kolorowy rozproszyły się na dwa projekty (nr 1 i nr 3), ale w sumie było ich więcej. Gdybyśmy teraz wybierali pomiędzy granatowym, a pomarańczowym, to myślę, że sporo głosów wcześniej oddanych na projekt nr 3 padłoby na pomarańczę. Ta dodatkowa ankieta nie musiałaby długo trwać. Myślę, że 3--5 dni dałoby rozstrzygnięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witek...masz trochę racji w tym co piszesz. Zrobimy tak że w kolejnej szybkiej ankiecie umiejscowimy tego pomaranczowo szarego oraz 3 wersje tego granatowego ( różne odcienie niebieskiego ).

Chodz z drugiej strony Ci co glosowali na projekt nr 3 ...mogli oddac 2 glosy na projekt3 i projekt1 ....dajac sygnal ze kupią jesli wygra ktorys z tych projektow to bedzie on dla nich akceptowalny!! to byla ankieta WIELOWYBORU!!

JESLI ktos jeszcze chce zmienić w niej glosy to niech zrobi to teraz !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu, bo jeśli przegra pomarańczowy, to część głosów oddana na niego nie będzie się liczyć w głosowaniu nad granatowym

Chyba, że założeniem ankiety będzie, żeby każdy kto odda głos na pomarańczowy MUSIAŁ także zagłosować na którąś wersję granatowego, ale lepiej i tak rozbić to na 2 krótsze ankiety... i na litość... przyspieszmy, żeby była szansa zakupu zegarka na Święta, a nie w przyszłym roku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co kombinować? Wystarczy, aby głosujący na nr 3 przenieśli swoje głosy na 1 lub 2 i będzie po problemie. Wtedy się okaże, jaka wersja jest ostatecznie przodująca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co kombinować? Wystarczy, aby głosujący na nr 3 przenieśli swoje głosy na 1 lub 2 i będzie po problemie. Wtedy się okaże, jaka wersja jest ostatecznie przodująca.

bingo !!

wysle PW do głosujących na projekt nr 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja raczej odpadam bo niepotrzebny mi klon SUMO na nadgarstku, ale polecam ten kolor w Squele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja raczej odpadam bo niepotrzebny mi klon SUMO na nadgarstku, ale polecam ten kolor w Squele

Mam sumo ale nazwanie Squale klonem Sumo jest nieporozumieniem :D. W tych zegarkach wszystko jest inne. jedynie może? kolorystyka być zbliżona nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze rozważymy ankietę-dogrywkę, by wybrać pomiędzy granatowym a tym pomarańczowym, który zajął drugie miejsce. W jakimś sensie aktualna ankieta była wyborem pomiędzy "grzecznym" neutralnym projektem, a czymś kolorowym, nieco bardziej ekstrawaganckim. Te głosy na kolorowy rozproszyły się na dwa projekty (nr 1 i nr 3), ale w sumie było ich więcej. Gdybyśmy teraz wybierali pomiędzy granatowym, a pomarańczowym, to myślę, że sporo głosów wcześniej oddanych na projekt nr 3 padłoby na pomarańczę. Ta dodatkowa ankieta nie musiałaby długo trwać. Myślę, że 3--5 dni dałoby rozstrzygnięcie.

Bez sensu.

Tak możemy bawić się w nieskończoność. Wersja kolorystyczna została wybrana.

Teraz kolej na odcień tarczy, dekiel, wskazówki itp. duperele.

Musimy projekt pchać do przodu a nie robić ankietę do ankiety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oddaje glos po raz kolejny ale slabo jestem teraz przekonany.na początku napisałem ze jeśli projekt nie spodoba mi się w 75% to go nie kupie.teraz ma tylko 55%.ale pożyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej tresc wiadomosci jaką wyslalem do osob ktore glosowaly na projekt numer 3. Mysle ze po tej akcji nie bedzie juz zadnych watpliwosci ktora wizja wygrała:

" Witajcie, zmierzamy ku końcowi ankiety dotyczącej wyboru wersji kolorystycznej zegarka klubowego Squale 2012.

Najmniej głosów uzyskała dotychczas wersja nr3 ( żółto niebieska ).

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/76570-ostateczna-ankieta-zegarek-klubowy-2012/page__st__160__gopid__845017#entry845017

Piszę tą wiadomość do osób które oddały głosy na tą przegraną wersję3 z prośbą aby przeniosły swoje głosy na jeden z wygrywających projektów !! to pozwoli ostatecznie wyłonić nam zwycięski projekt ( projekt1 lub projekt2 ) Jeśli natomiast nie odpowiada wam ani projekt 1 ani projekt 2 to proszę o odpisanie mi tutaj na PW wiadomosci, że rezygnujecie całkowicie z zegarka.

Przypominam, że projekt nr2 ( granatowy ) w razie wygranej będzie dopracowywany...tzn odcień niebieskiego będziemy wspólnie uzgadniać...ten z wizualizacji nie koniecznie musi być wiążący...prawdopodobnie zegarek byłby w nieco bardziej morskim/niebieskim odcieniu...zdecydowanie bardziej pasującym do divera :)...wskazówki także nie są przesądzone...być może jesli sie zgodzą forumowicze będą typowo diverowe czyli bialo pomaranczowe jak w projekcie nr1....było by to swietnie nawiązanie do modelu który już w latach 70tych właśnie w takim zestawieniu występował :)

Proszę w miarę możliwości o szybką reakcję bo chcemy ostatecznie rozstrzygnąć ankietę i przystąpić do kolejnych etapów !!!!

Dziękuję i pozdrawiam :) "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ja niestety muszę odpuscić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowałem na nr 3 i niestety albo stety ,głosu nie przepiszę na inne projekty.

Zdecydowanie nr 2 do mnie nie przemawia.

Jak wygra nr 1 wtedy może przyłączę się do projektu ,ale na dzisiaj nie jestem zdecydowany i nie będę zakłamywał

statystyk głosowania .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume przygotował fajny szablon dzięki któremu można łątwo wypełniac kolorami naszego klubowca.

Zrobiłem 2 wersje z diverowatymi wskazówkami i zupełnie innym odcieniu niebieskiego. Kolor inspirowany Hublotem oraz Nomosem Zurich BlauGold:

Szlif słoneczkowy trzeba sobie wyobrazić :D

myk2.jpg

hublotowate.jpg

NomosZurichBlaugoldbluegold1.jpg

zurichowaty.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Nomos !! i szlif !

Bosson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz w odcieniu inspirowanym najnowszą Omegą 300m ...omega ta posiada tarczę na wysoki połysk...mam zapewnienie z fabryki że także możemy taką zrealizować :). Moim zdaniem to najbardziej wyważony odcień niebieskiego.

21230412003001-20.png

seamasterowaty.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin (jeśli przekręciłem imię przepraszam) może po prostu zrób osobą ankietę i wstaw tam te fotosy i niech zainteresowani głosują na konkretny projekt tarczy.

Może przy okazji tej tarczy załatwimy od razu kwestię koloru wskazówki minutowej? Chociaż mam przeczucie, że większość będzie za tym by była ona w innym kolorze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.