mechanik 991 #1 Napisano 16 Września 2012 Może pokażemy swoje zegary samochodowe,czasami naprawę bardzo ciekawe i rzadko spotykane.Mój służy naprawdę świetnie jako biurkowy,naciąg 8 dniowy.Zegar z kabrioletu Borgward Isabelle,firmy już dawno nie ma a zegar znaleziony w złomie chodzi doskonale i ma nawet sprawną żarówkę oświetlającą 6V! Jak widać z tyłu 4 -57 rok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #2 Napisano 16 Września 2012 Hm, jedyne zegary z samochodów jakie mam, to ogólnie znane pochodzące z radzieckich "samochodów" pancernych, chyba że...czy to może pochodzić z samochodu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #3 Napisano 16 Września 2012 Pewnie że może!Jaeger często robił zegary samochodowe,ten ma wygodniejszy naciąg od przodu niż mój ,gdzie trzeba było sięgać pod deskę rozdzielczą!dlatego 8 dniowy naciąg.Pokaż jak był mocowany w desce.Miałem kiedyś starego mercedesa z zegarem Jeagera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #4 Napisano 16 Września 2012 Ostatnie zdjęcie na dole strony, Tag H.http://forums.pelicanparts.com/porsche-911-technical-forum/638194-porsche-collection-out-control-hobby-87.html 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wlad2 199 #5 Napisano 18 Września 2012 Fajny zegarek z Moskwicza 8 dniowy mechaniczny.Nie zbieram bo nie mam miejsca ale kilka stoi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #6 Napisano 19 Września 2012 Zbieraj,dużo miejsca nie zajmą a okaz rzadki!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
margwi 1 #7 Napisano 9 Lipca 2018 pozwolę sobie odkopać temat , Znajomy stał się właścicielem takiego oryginalnego mechanicznego zegara , może ktoś orientuję się z jakiego jest samochodu albo kto jest jego producentem .za info z góry dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8 Napisano 9 Lipca 2018 Kienzle 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #9 Napisano 9 Lutego 2020 Hermetyczna aluminiowa obudowa skręcana na gumowe uszczelki pozwalała go montować w kabrioletach Horcha,Mercedesa i Wanderera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10 Napisano 9 Lutego 2020 Fantastyczne te Wasze okazy, już dawno bym sobie jakiegoś skromnego sprawiła ale za słaba w temacie jestem, tyle że coś sobie poglądami w necie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #11 Napisano 9 Lutego 2020 Hermetyczna aluminiowa obudowa skręcana na gumowe uszczelki pozwalała go montować w kabrioletach Horcha,Mercedesa i WandereraDSC_1845.JPGDSC_1844.JPGW Horchu nie występował... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #12 Napisano 9 Lutego 2020 Taką informację znalazłem przy takim egzemplarzu na e-bay niemieckim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GPOWER 87 #13 Napisano 9 Lutego 2020 mam coś takiego,może ktoś coś wie od czego to było? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #14 Napisano 9 Lutego 2020 Taką informację znalazłem przy takim egzemplarzu na e-bay niemieckim Nie wierz w to Horch'y krótko przedwojenne, czy to 853 czy 930 czy inne, miały zegary okrągłe. To może być Wanderer, bo Mercedes też miał okrągłe...Przeważnie VDO.mam coś takiego,może ktoś coś wie od czego to było? Budzik podróżny bez etui... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #15 Napisano 9 Lutego 2020 Faktycznie sprawdziłem,występowały w bmw 327 i później emw 340-2 ,pochopnie chlapnełem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #16 Napisano 9 Lutego 2020 mam coś takiego,może ktoś coś wie od czego to było? Köhler & Ehman, Laufamholz. W życiu nie słyszałem o takiej firmie...Edit. Słyszałem...http://zegarkiclub.pl/forum/topic/83089-pochodzenie-zegarka/http://zegarkiclub.pl/forum/topic/81188-nasze-budziki/page-96?hl=k%C3%B6hler&do=findComment&comment=2049690 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #17 Napisano 9 Lutego 2020 Faktycznie sprawdziłem,występowały w bmw 327 i później emw 340-2 ,pochopnie chlapnełem Mam akurat zegar z Horch'a na warsztacie...malina, Panie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 905 #18 Napisano 9 Lutego 2020 Swoje opisałem w poscie z 14.12.19.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/181614-chodziki-miniaturowe/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach