Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej nic nie kombinować,to nie samochód,że liczy się rocznik czy data pierwszej rej. bo do 2014 nie ukończą ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy jesteśmy bliżej czy dalej >>> odbioru >>> czy realny jest początek maja? ( mam wyjazd na dwa tygodnie ) ...

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana roku projektu nie ma sensu. Ponieważ rok odnosi się do roku w którym zegarek został zaprojektowany/ uzgodniony na forum a nie do roku faktycznego wypuszczenia z fabryki. Rok 2012 to rok w którym jako społeczność pracowaliśmy wspólnie nad kształtem zegarka.

Co do dat. Podchodziłem optymistycznie :-) Gdybym nie podchodził optymistycznie to projekt zegarka klubowego w ogóle by nie powstał.

Jak wyprodukują to będzie :-) Jak będę miał jakieś konkrety to się z nimi podzielę.

Projekt graweru przeszedł ostatnio pewne modyfikacje. Otóż jasne pola to obszar na połysk. Czarne- obszar piaskowany.

Cały projekt został nieco uproszczony dla zachowania lepszej czytelności na 2cm średnicy jaką mamy do dyspozycji na deklu.

2013-04-03_150543.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc pesymistyczna data jest nieznana, optymistyczna już minęła ... QV proszę podaj taką datę która będzie bez ryzyka zawalenia.

Wszyscy będziemy świadomi terminu i w spokoju poczekamy. Dzisiaj wygląda to tak ... cisza ... cisza ... będzie, nie będzie ... pytanie brak konkretnej odpowiedzi ... cisza ... cisza ... itd. Lubię konkret maj-czerwiec-lipiec ??? Napiszesz WRZESIEŃ jest dla mnie do zaakceptowania, dla innych nie wiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też lubię konkret i wierzcie mi chciałbym w końcu ten projekt doprowadzić do finału, ale producent nie chce deklarować daty i co mam im zrobić ? :-) . Podawanie dat bez pokrycia dla samego podawania jest bez sensu. Możemy robić tak jak Steinhart podawać co miesiąc nową datę i jej nie dotrzymywać ale przecież to nie o to chodzi. Róbcie swoje, ktoś ma wyjazd to niech jedzie, ktoś idzie do szpitala ( Marek -dużo zdrowia ! ) to niech się nie przejmuje tylko idzie. Jeśli będzie termin wpłat to jak ktoś się śliźnie z wpłatą tydzień czy dwa to mu nikt głowy nie urwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam wiem, że można z każdym dobry termin ustalić :) tylko jeszcze za krótko i za mało od nich bierzesz, żeby się za mocno stawiać więc Cię rozumiem ;)

Z niecierpliwością czekam!

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak troche na sile zeby podtrzymywac watek przy zyciu :) dziwi mnie ta 30stka w grawerze limitacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jlw. tłumaczyłem "pińcet" razy :-). numer nie jest istotny na grawerze to tylko przykładowy numer. będzie zmieniony a zegarków będzie oczywiście 36.

Nawet wczoraj poproszono mnie abym przesłał do Squale typ czcionki jaki został użyty w napisach.

Robi się coraz cieplej oj ponosiłbym ponosił :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale jak dobrze wiemy producent uszczesliwia nas najroznieszymi wynalazkami ktorych nie chcemy wiec obawialem sie numeracji typu 32/30..

Przy okazji dowiedzielismy sie ze masz kontakt z producentem na bierzaco bo na jezyku mialem kolejne pytanie o to czy mamy sie spodziewac zegarka przed wakacjami, po wakacjach, czy w ogole.. :ph34r::P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Panowie. Squale oficjalnie "przyznało" się do pierwszego terminu...można popuścić korek od szampana ale jeszcze nie uwalniać :D Zegarki mają być gotowe do wysyłki w 3cim tygodniu Maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na wakacje powinny być. Jak dla mnie wskaźnikiem terminu będzie zawezwanie do wpłat :)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na wakacje powinny być. Jak dla mnie wskaźnikiem terminu będzie zawezwanie do wpłat :)

Ja mam ten wskaźnik za sobą :angry: ... czyli już powinny być :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak dla "paddierżania razgawora" ;)

Jak będzie wyglądała sprawa pasków do naszego zegara?

Może jakąś fotkę kolega QuadrifoglioVerde by wkleił, coś opowiedział?

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlecenie produkcyjne pasków złożę dopiero w momencie gdy dostanę pierwszy złożony zegarek. Muszę dobrać odcień mając sampla zegarka i paska w ręce bo po zdjęciach to sami wiecie... Produkcja pasków to 20 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie zegarek i mesh, to ja poproszę o wysyłkę bez paska, a jak już dobierzesz kolorki to mi wyślesz pasek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki pasek będzie bazą?

Powiem szczerze, że ten standardowy to niekoniecznie mi się widzi.

Tak jak kolega MUrsus poproszę zegar z bransą od razu jak będzie.

Hm... Pytanie tylko kiedy?

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki pasek będzie bazą?

Polecam zajrzec na pierwsza strone tematu... Tam jest nawet podany kolor tarczy i nazwa producenta ;)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam zajrzec na pierwsza strone tematu... Tam jest nawet podany kolor tarczy i nazwa producenta ;)

Zaglądałem :)

Moje pytanie dotyczy paska a nie bransy, a o jakim zegarku rozmawiamy to wiem (i o kolorze tarczy również)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaass zalapalem juz o co pytasz ;) jest gdzies w temacie dyskusja na ten temat.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpinam sie pod prosbe kolegow, poprosze na meshu jak tylko bedzie. Na pasek poczekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mowa była, o tych paskach, ale się nie dokończyła. Z tego co pamiętam miały być dedykowane do naszego projektu.

Tylko nie wiem jakie :(

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj misie pysie. Kauczuk będzie robiony za zamówienie, kolor ciemno-niebieski prawdopodobnie pantone 301c , generalnie w podobnym odcieniu jak tarcza ale ciemniejszy co by się nie zlewało to wszystko. Paseczek bedzie pachniał wanilią podobnie jak standardowe gumy Squale. Pasek będzie pozbawiony tych diverowych karbowań przy uszach. Będzie prosty i 2-stronny z jednej strony gładziutki z drugiej z delikatną fakturką retro. koszt paska to dodatkowe 90zł. Zamawiamy go oddzielnie bo tak jest taniej niż od Squale. A jakość będzie taka sama.

Mam nadzieję , że wyczerpująco odpowiedziałem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze. Pooglądałem trochę zdjęć w sieci i coraz większy żal we mnie narasta. Dlaczego nie zdecydowaliśmy się na wypukłe szkło?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt, ma swój smaczek. Ale myślę, że jak ktoś będzie chciał to można takowe na podmiankę załatwić :-) . Ale to już jako dodatkowa sprawa po realizacji projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli żal nie przeminie po przybyciu zegarka to skorzystam z opcji :)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.