Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Ten napis wydaje sie byc dodany po procesie polerki. Moze producent jednak by znalazl pare kopert (36) bez graweru?

Musze sie przyznac, ze jestem neutralnie nastawiony do graweru na boku koperty. Nie specjalnie mi przeszkadza ale tez uroku nie dodaje.

Ciekawe jak bedzie z jakoscia wykonania, wskazowkami i czy producent przygotowal dla nas jeszcze jakies inne ciekawe niespodzianki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jlw - wykorzystałem już wszystkie argumenty w rozmowie z producentem. "NIEDASIE" , balansowałem już na delikatnej krawędzi pomiędzy kłótnią/pieniactwem a ostrą perswazją. Pozostały mi w zapasie już tylko szykany na tle narodowościowym ale nie skorzystałem z tej możliwości :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no dla mnie napis fatalny. Przypomina mi to pokazanego wcześniej Taga, który to mi się nigdy nie podobał przez ten napis......

Skoro to wierzchnia warstwa to ja bym im nakazał usunięcie tego może coś by się jeszcze dało z tym zrobić?

PS: Z filmiku widać, że super zegarek, a musieli spierdzielić tym napisem.

Niech się reszta wypowie, bo pewnie zdania będą podzielone. Może tylko mi to nie przypadło do gustu.

PS2: Jestem nadal spokojny, więc nie traktować mojej wiadomości jako wszczynanie wojenki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek prezentuje się ładnie, dobrze, że zwróciliśmy uwagę na wskazówkę, ta godzinowa wygląda dziwnie, co do grawerki aż tak bardzo się nie rzuca w oczy, ale chyba lepiej żeby jej niebyło. Trochę przerost formy nad treścią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mi sie nie podoba ten napis na boku koperty. uzgadniamy najdrobniejsze detale, odcienie, a tu taka niespodzianka. slabo :-(. obawiam sie, ze sa tam w Squale ludzie, ktorzy nie zawsze dzialaja precyzyjnie.

Quadri, czy mozna jakos sprawdzic dokladnosc rozlozenia znacznikow minutowych na tarczy i na bezelu w tym co teraz szykuje Squale? na tym filmie zle mi to wyglada i nie mam pewnosci, czy to zludzenie i jakis skrot perspektywiczny, czy jednak niedokladne rozlozenie. nie mowie tu tylko o zgraniu znacznikow na tarczy z tymi na bezelu, ale o "matematyczne" rozlozenie dokladnie co 6 stopni zarowno tych na tarczy jak i tych na bezelu. wtedy zgranie jednych z drugimi jest zagwarantowane, jesli tylko bezel jest precyzyjnie zgrany z tarcza (mam na mysli to, ze jak jest to klikniecie bezela przy nastawieniu np 12ej na 12a, to znaczniki 12ej na tarczy i na bezelu sa dokladnie na przeciwko siebie), wtedy wszystkie inne znaczniki juz sie zgadzaja. czy tworzac wzor tarczy i bezela robi sie to "matematycznie" (mam tu na mysli zadanie jakiemus programowi w stylu AutoCAD, czy jakis tam inny w tym stylu, rownych katow i odpowiedni algorytm sam precyzyjnie to rozrysowuje), czy jest to klikanina mysza na tzw. lepsze lub gorsze czyjes "oko" w jakims Corelu lub podobnym? ten ich prototyp, ktorego zdjecie wstawiales kilka tygodni temu nie rokowal pod tym wzgledem dobrze. czy moze moglbys to sprawdzic na zegarkach ktore do Ciebie przychodza od Squale? chyba troche nakrecilem, ale moze jednak da sie zrozumiec o co mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat jeśli chodzi o znaczniki itp to jest to pewnie kwestia perspektywy.

oby. jak bedzie inaczej, to chyba to odchoruje :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym modelu jest 60klikowy historyczny bezel. Taki bezel zawsze ma delikatny back-move czy jak to nazwać ( nie siedzi tak sztywno, jes to normalne w starych diverach Rolka jest identycznie ). Ale po filmach i zdjęciach wyciąganie wniosków jest bez sensu. Tarcza jest osadzona głęboko, szkło grube, luneta wewnętrzna na połysk...ja na żywo mam problem z oceną a na zdjęciach to już w ogóle cuda wychodzą w zależności od perspektywy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też wolałbym bez graweru z boku koperty, zawsze to kolejne miejsce na brud a i sama forma jakoś tak mało wyszukana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napis na boku koperty jest paskudny i jak do malo którego zegarka ni chu chu do tego Squal'a nie pasuje.

Tak sobie tylko piszę bo pewnie i tak Marcin "poprosi" moda u usuniecie niewygodnego postu jak to mialo miejsce w wielu juz tematach... :) Dorosłe podejcie do krytyki to podstawa :D

Ogólnie to ja bym odpuścił sobie zakup czegoś co mi producent zmienil w trakcie realizacji bez zapytania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym modelu jest 60klikowy historyczny bezel. Taki bezel zawsze ma delikatny back-move czy jak to nazwać ( nie siedzi tak sztywno, jes to normalne w starych diverach Rolka jest identycznie ). Ale po filmach i zdjęciach wyciąganie wniosków jest bez sensu. Tarcza jest osadzona głęboko, szkło grube, luneta wewnętrzna na połysk...ja na żywo mam problem z oceną a na zdjęciach to już w ogóle cuda wychodzą w zależności od perspektywy.

OK. dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikołaj....jesteś uczestnikiem projektu ? Nie. To wiesz.... Najpierw przestrzegaj regulaminu bo już bana kiedyś dostałeś.

W tym temacie wypowiadają się osoby zainteresowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że grawer jest płytki, to jeśli na żywo nie podejdzie, to spoleruję u majstra.

Może na żywo sie okazac, ze jest ok. Ciezko do konca ocenic po filmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to wizjonerzy są..przewidują co nam się zacznie podobać za jakiś czas ale jeszcze o tym nie wiemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście w stosunku do graweru mam obojętne uczucia z lekkim wskazaniem na minus. Może na żywo nie wygląda to źle. Czy oni nie mają kilku czystych kopert?

Quadri, koniecznie dopilnuj wskazówek bo się potnę jak zrobią "po swojemu".

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sprawie wskazówek przypominam się co 2 dni. Myślę, ze nie będzie problemu bo w innych modelach ( jak na filmiku są te stare )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie zegarki sa sliczne. Super jest ta bransoleta mesh. Facet na filmiku powiedzial, ze prawdziwa mediolanska :rolleyes: . Swietne zapiecie, swietne wykonanie. No i ten waniliowy zapach gumowych paskow :rolleyes:. Czy nasze paski beda takie, jak te na filmie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasze beda tez waniliowe ale produkowane na zamówienie w kolorze ciemniejszym niz zegarek ( ciagle nie dostalem info z fabryki jaki numer ma kolor nomos-look w palecie pantone i nie moge zamowic sampli paskow....no ale paski to sie produkują 20 dni wiec to nie ejst wielki problem ) i o innym wzorze ( tez vintage)...bez tych garbów przy kopercie. A czarny to dla chętnych w ultra promocyjnej cenie moge dodac.

Co do bransolet...to są robione w HK :D.( wyprodukowanie mesha jest dość trudne i w europie bardzo drogie )..ale ich nazwa to milanaise ( może się mylić z Milanem :D ) bracelet ( czyli historyczna ) , paski są włoskie tu się zgodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie pisze na taki dodatkowy czarny pasek z tymi garbami. jesli chodzi o mesh, to jesli tak jest, jak mowisz, to facet klamie. on powiedzial wyraznie, ze mesh nazywa sie milanaise, ale ze jest robiony we wloszech, dokladnie w mediolanie i ze to jest w tym sensie "prawdziwa mediolanska" bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, albo to ja nie dość drążyłem. Bo Squale ma też mesha do modelu 101atmos ( napewno z HK....bardzo fajnej jakości ale z ogniwami skracalnymi pełnymi ) natomiast wiem że mesh od 50 atmosa był zamawiany dużo później ( i były 3 zmiany dostawcy, bo nie spełniały jakości...dobry mesh to nie jest łatwa sprawa :-) ). Może i ma racje, że od dostawcy z Mediolanu. Ale szczerze...czy to ma znaczenie ? Ważne że jest gruba i solidna i dosyć gęsta. Jakość mesha od Breitlinga to nie jest ale w swojej cenie i tak bezkonkurencyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie brzmi "prawdziwa mediolanska" :rolleyes: . ale zgadzam sie. najwazniejsze, jaka jest, a wyglada, ze wykonanie jest super.

a jeli chodzi o ogniwa skracalne, to gosc podkreslal, ze to zaleta, ze tu skracalne ogniwa sa tez w meshu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak. bo taki "ficzer" to rzadkość w meshach dostępnych na rynku. Zwykle są meshe cieniutkie z zapięciem w które wsuwa się nadmiar mesha i dopasowuje do nadgarstka albo meshe grube masywne ale nieskracalne ( trzeba kupić pod konkretny rozmiar nadgarstka ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikołaj....jesteś uczestnikiem projektu ? Nie. To wiesz.... Najpierw przestrzegaj regulaminu bo już bana kiedyś dostałeś.

W tym temacie wypowiadają się osoby zainteresowane.

Wiem co???....

Ależ ja jestem zainteresowany numerem 27, tzn byłem... ale tez widze, ze temat nie ma ograniczeń i nie jest otwarty tylko dla elity :)

Co do bana to myśle, że nie ty mnie nim powinieneś straszyć - chyba, że masz wtyki albo awansumesz na moda ;)

Wracając do tematu, wziąłbym numer 27 jeżeli byla by możliwość rezygnacji z graweru. Dosć sporo tych oznaczeń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kształt koperty jest super i naprawdę już chciałbym móc założyć ten zegarek.

Co do grawera to mam baardzo mieszane uczucia.

Wygląda on na płytki wykonany laserowo więc w razie czego tak jak Karol wspomniał fachman by go usunął.

Może i na żywo fajnie/znośnie to wygląda,sam nie wiem.

Najgorsze jest to,że producent bez uzgodnień wprowadza swoje "wydumki" i limitkę mocno spersonalizowaną

jakby starał się za wszelką cenę sprowadzić do jednego mianownika z serią. Tego nie pojmuję,bo to tak jak zmiana reguł gry w czasie jej trwania.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.