Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

A czego można się spodziewać po Włochach? I tak się dziwiłem, że to w miarę sprawnie wszystko poszło, chyba QV rzeczywiście musi być dość upierdliwy w kontaktach z nimi :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie jak wyglądała limitka 100sztuk dla Horlogeforum. Dyskusja z producentem liczyła 4 maile. Uzgodnili wszystko w 4 mailach i cierpliwie czekali. Ich zegarek z racji małej personalizacji ( tyko tarcza inna i jakiś tam napis na deklu ) miał krótszy termin dostawy i załapali się jeszcze na stare koperty bez napisu z boku.

Natomiast ja wykonałem z 50 telefonów i wyslalem ok 300 maili :D . Kolor wybieraliśmy...zresztą sami wiecie ile czasu..., potem odkręcanie bezela i moje wymuszenie na producencie poniesienia kosztów wyprodukowania dla nas starego bezela ( dlatego wlasnie termin dostawy zegarka nam sie opóźnił o 2 miesiące ..bo trzeba bylo zamówić nowy bezel ). Koperty miały być dla nas standardowe a ponieważ czas realizacji się opóxnił to na tą chwilę standardem jest koperta z tym grawerem ( innych producent obecnie nie ma, a kolejna partia produkowana bedzie za 9 miesięcy ) Czekamy obecnie jeszcze na sampla dekla i fote poskładanego w całość zegarka. Zmiana wskazówek zanotowana przez producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako zainteresowany równie się wypowiem. Nie mam zdania po filmiku czy ten grawer jest OK czy raczej nie. Faktem jest natomiast, że tych znaczków i napisów jest wystarczająco dużo i bez tego. Nie rozumiem za to zupełnie jakim problemem jest nie podkładanie koperty pod laser ! Grawer powstaje po końcowym polerowaniu jak myślę więc nie widzę problemu aby graweru nie robić.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale one są już Artur wyprodukowane! Producent mnie poinformował już po wyprodukowaniu nowych kopert z grawerem.

Nie ma juz co bić piany.

Tak będzie i koniec. Jak ktoś bedzie chciał to sobie usunie ale myślę, ze jak zegarki przyjadą to nikt się finalnie na to nie zdecyduje :-)

Obecny termin dostawy to pod koniec Marca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Koperty miały być dla nas standardowe a ponieważ czas realizacji się opóxnił to na tą chwilę standardem jest koperta z tym grawerem...

Ale jakie to ma znaczenie ?

Producent dobrze wiedział w jakiej kopercie zamawiamy zegarek.

Wystarczyło odłożyć te 36 kopert ze starej partii i po bólu.

Już nie bije piany...zobaczy się...

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako bezpośrednio zainteresowany powiem tak, że trochę byłem zaskoczony tym "dodatkiem", ale po obejrzeniu filmu jestem w stanie go zaakceptować ;)

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mesh bardzo mi się podoba. Zdecydowanie ładniejszy niż pokazywany wcześniej. Ciekawe czy taki będzie w komplecie ?:-)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to nowa dostawa? Nie widzę grawerka ;)

dsc02663i.jpg

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle mam nadzieję że tego grawerku nie będzie ... jęśli zostanie prawdopodobnie zrezygnuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie najlepszy pomysl z grawerem (tak jak i z nowa kropka na bezelu.. ciekawe ze Squale nie ma zielonego pojecia o oczekiwaniach rynku; to znaczy ze nie chcemy reklamowki tylko toolwatcha) ale miejmy nadzieje ze na zywo tak tragicznie nie bedzie to wygladac.

Bedzie moze nieco przypominac grawer numeru limitki forumowca z poprzedniego roku.. o ktorym normalnie sie nie mysli ani tez nie jest specjalnie zauwazalny:

ksub3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam coś takiego ... wygląda to strasznie tandetnie ( subiektywnie ):

7d2817b79de4644f7906046dd552f6dd.jpg

planowałem zakup Roamera Mark III w podobnej kolorystyce, trafiłem na temat zegarka klubowego 2012. Przeczytałem specyfikację była ciekawa, kolor jaki chciałem, dodatkowo limitacja ... padła decyzja. Wszystko było super ... do wskazówki ( temat opanowany ) i grawerka którego nie chcę .... spolerować ... wybaczcie nowy zegarek toż to profanacja, nie uwierzę że włosi posiadają tylko koperty z nowej produkcji.

Za komuny człowiek zamawiał pralkę, a odbierał lodówkę i jeszcze się cieszył ... na szczęście to już przeszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak pokazuje historia tak się kończą limitacje... Lepiej kupić seryjny, albo gotowy limitowany produkt jeśli jest udany niż w tym uczestniczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak pokazuje historia tak się kończą limitacje... Lepiej kupić seryjny, albo gotowy limitowany produkt jeśli jest udany niż w tym uczestniczyć

Spokojnie, jeszcze nie ma efektu koncowego, a ty juz piszesz, ze tak sie koncza limitacje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna mądrość ludowa domorosłego mąciciela <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dsc02663i.jpg

oby był taki, paniczu z miasta

inaczej wieś będzie miała niezły ubaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi też nie podoba się napis ale bez przesady- zegar jest bardzo udany z tego co widać do tej pory. Najwyżej będzie miał ten "mały" minusik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega @MUrsus pokazał jakieś szkaradztwo stawiając znak równości z grawerem Squale. Po obejrzeniu filmu, który zamieszczony został parę postów wcześniej, stwierdzam, ze nie ma co prównywać. Nie jestem fanem tego graweru, ale z tego co widziałem tragedii nie będzie ;)

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grawer to grawer :), widzisz biję pianę ponieważ jak kupowałem B.Mante miałem świadomość jak wygląda w 100% ... jest to zegarek do ściorania: praca (budowy) , polowanie, rower ...a SQUALE w serii limitowanej wybrałem jako prezent od żona na 40 urodziny i będzie to zegarek na lata więc wybaczcie ale nie chce żeby przez następne ( mam nadzieję ) 20-40 lat denerwował ( @#!##$!? ) mnie grawerkiem. Więc apeluję do kolegi QV o potraktowania mojej prośby z dużym priorytetem ( może znajdzie się 1 obudowa bez rzeczonego squalegrawerka ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napis wykonany jest historyczną czcionką z lat 70tych, jest dość subtelny, na pewno nie jest wykonany sztancą wojskową.

Na wcześniejszych zegarkach klubowych w tym samym miejscu macie numery limitacji w przypadku Glycine dość delikatny w przypadku np. nieoficjalnego klubowca Steinharta jest tam już pokaźnych rozmiarów i grubości numer limitacji. Nikt nie narzeka i nie narzekał. Na to specjalnie nie zwraca się uwagi...poważnie.

Pierwsze Squale po faceliftingu z tym napisem trafiły już do klientów za oeanem i w Niemczech i nie ma ani jednej negatywnej opinii.

Na serio polecam wyrzucić to sobie z głowy niektórym i nie dramatyzować i napinać niepotrzebnie :-) U mnie dziś +10 stopni i słonecznie, warto wybrać się na spacer i zrelaksować.

Burns - zachowaj spostrzeżenia dla siebie. Nie jesteś uczestnikiem projektu. W temacie Steinharta limitowanego także pamiętam byleś najaktywniejszy a ostatecznie uciekłeś pod pokład.

Taki projekt wymaga cierpliwości i zrozumienia, że nigdy nie otrzyma się 100% tego co się chciało bo to wynika z bardzo różnych czynników.

Nam udało się bardzo dużo wywalczyć i uważam, że to nasz sukces. Squale nie trzepie limitacji co rok. I ta krótka seria naprawdę będzie wyjątkowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystam z rady i daję na luz ... idę na spacerek z dzieciakami ... w gumiaczkach, taaaaak padało w nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie grawerek jest OK.

Głosowałem na wersję z pomarańczowym bezelkiem-niebieski to i tak z mojej strony duży kompromis. Kolor świetny do jeansów.

Akceptuję projekt jako kolegialny i niepowtarzalny.

Proponuję nie marudzić, QV się napracował nie ma co chłopa szturgać, dobra butla się należy:)

Co pijasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.