Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Voli

Unitra Warel

Recommended Posts

Guest PatrykH

Ta opcja jest dobra dla kupujacych, dla sprzedawcow niekoniecznie.

Witam wszystkich. Ostatnio robiłem porządki i znalazłem  Unitrona 31 założyłem nową baterie i ruszył. Czy ktoś wie jak go się nastawia?

Witam wszystkich. Ostatnio robiłem porządki i znalazłem Unitrona 31 założyłem nową baterie i ruszył. Czy ktoś wie jak go się nastawia?

Witam. Wiem dokładnie. To jest Polski mechanizm i ustawia się w sposób taki że zatrzymujesz żądaną godzinę. Jak chcesz zadzwoń. 604264844. Pzdr. Gdybyś sprzedawał daj znać też.

Gdyby ktoś planował pozbyć się Unitry to jestem zainteresowany.

Były Unitry w których czas był nastawiany magnesikiem (dołączanym do kompletu).

Czy brak magnesika można czymś zastąpić, aby ustawić czas? Inny magnes da radę?

Sanik...myślisz o tej z all z folia na deklu? Myślę ze magnes to magnes tu głównie chyba o kształt chodziło żeby w te wgłębienia na deklu pasowały....niech sie tez inni wypowiedzą

Oryginalny magnes miał dość specyficznie ustawione bieguny, można jednak nastawiać zegarek dowolnym magnesem.

Może być malutki neodymowy, zbyt duży będzie oddziaływał jednocześnie na oba kontaktrony.

Dzięki.

Sanik...myślisz o tej z all z folia na deklu? Myślę ze magnes to magnes tu głównie chyba o kształt chodziło żeby w te wgłębienia na deklu pasowały....niech sie tez inni wypowiedzą

Tak, ten z alle.

Podczas przeglądania aukcji natrafiłem na Citizena z takim samym modułem jak Unitra. Dotychczas myślałem że były tylko Sanyo. 72038fc5aa52c2aeeb6cbc42db160111.png49cf047a88464a6a50c0c7638e4b2911.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sanyo produkowało swoje moduły dla wielu firm nanosząc ich logo wedle życzenia, amerykański Pulsar też korzystał z ich usług. Ponieważ były to bardzo dobre moduły, często z nich korzystano.

Edited by Tempus Fugit

Ok teraz rozumiem ,tylko zastanawia mnie jeszcze czy w modelu

Dw 2005-P też jest moduł Sanyo bez logo czy to Polski produkt.Wyglada identycznie.

Edited by Etin

Wszystkie moduły były Sanyo, ostatnie bez napisu miały duży udział krajowych elementów i były montowane w Polsce. Krajowej produkcji był wyświetlacz, fotorezystor i drobne elementy. Struktury logiczne były nadal japońskie, przynajmniej nie spotkałem innych w modułach późnych.

W Unitronie był już układ logiczny opracowany przez ITE i to był pierwszy całkowicie polski zegarek elektroniczny.

Edited by Tempus Fugit

Ok czyli całkowicie Polskiego modułu Led nie było,tylko Lcd. Dzięki za wyjaśnienie.

Ktoś mi wyjaśni taką zbieżność? Koperta Seiko, wydaje sie byc identyczna jak Unitrona 11. Dekiel Warel, w środku tez Warel. Wszystko ładnie dopasowane i działaacdfa2dc8645ee44a1f3c47a3d03d4dd.jpg82b552b0cc5881e563b0d7eca6c90860.jpg

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Witam,

Może ktoś byłby zainteresowany oryginalnym zegarkiem Unitry - WAREL, model  DW-2005. Jestem jego pierwszym właścicielem (zakup 1977 rok). Zegarek oczywiście używany, 100% sprawny.

Sprzedam za 1000 zł (możliwa niewielka negocjacja ceny).

post-108511-0-92876500-1549913738_thumb.jpgpost-108511-0-71137900-1549913757_thumb.jpgpost-108511-0-12281800-1549913773_thumb.jpgpost-108511-0-21237600-1549913794_thumb.jpgPozdrawiam,

Krzysiek.

Dla rozruszania wątku .Znany i lubiany mechanizm w Longinesie pierwszy raz widzę w Szwajcarze. 6608e2add523a3b06c20c8968c422c7c.jpg2020be76c7d1dda93b295bd6aa2afce6.jpg

Kolejny do kolekcji , kupiony jako niesprawny ,po wylaniu baterii. Wziąłem dla koperty w fajnym stanie i z oryginalnym paskiem .Na szczęście udało mi się naprawić :)

post-28251-0-56929100-1550661252_thumb.jpg

Dzisiaj około 14:20 kończy się licytacja jedynej Unitry Warel na allegro (co prawda niesprawnej, ale zawsze). Chyba pójdzie za grosze.

Na ile wycenilibyście taką niesprawną Unitre?

post-70316-0-88233900-1550995239_thumb.jpg

Edited by fifian