Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

Unitra Warel

Rekomendowane odpowiedzi

Uderzaj do Witka  omikron vintage watch restoration 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałoby się jeszcze czarnuch do kolekcji co by ten połysk tak po ślipiach nie dawał😜

IMG_0705.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałaby się jeszcze oryginalna bransoleta do Hermaszrwskiego ale ta też nieźle pasuje 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odswieżę temat, u mnie od lat taki zestaw, ma dożywocie 

IMG_20250417_091802.jpg

IMG_20250417_091845.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lobo82 napisał(-a):

Odswieżę temat, u mnie od lat taki zestaw, ma dożywocie 

IMG_20250417_091802.jpg

IMG_20250417_091845.jpg

Piękny stan 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio ogarnął mnie szał zgromadzenia całej kolekcji Wareli led...... Wiem ,że ledowców było 7 modeli . sześć jiuż mam , brakuje mi DW 2008 tylko w damskiej wersji . Wiem ,że rózni sie  od męskiego przyciskami z boku zamiast regulacji magnesami i szerokością bransolety. Ktoś na forum pokazywał zdjecia dwóch nowych sztuk , męskiej i damskiej....... Jeśli ktoś z Was miałby i chciałby odsprzedać to proszę o kontakt. p.s zdjęcie katalogu unitry przedstawia nie wszystki modele led (jest na nim 6 zmodeli) brakuje jednego damskiego któłry szcześliwie nabyłem od pani która sprzątała po smierci rodziców  w szufladzie leżał hermaszewski i ten drugi damski jeszcze z logiem Unitry na szkiełku. przetarłem oczy ze zdumienia gdyż nie wiedziałem ,że był jeszcze 7-my model. Jak wrócę z wyjazdu to umieszcze zdjecie tego zapomnianego modelu na forum dla potomnych. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dodaje obiecane zdjecie tego warela którego nie ma na prospekcie unitry, niestety mam go w opłakanym stanie ale mam nadzieje go porządnie odnowić :)

20260816_215130.jpg

20260816_214846.jpg

20260816_214853.jpg

Pochwale sie jeszcze tym co udało mi się zebrać do tej pory...... dodam ,że wszystkie sprawne.😁

20260816_214922.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, karl1976 napisał(-a):

Witam dodaje obiecane zdjecie tego warela którego nie ma na prospekcie unitry, niestety mam go w opłakanym stanie ale mam nadzieje go porządnie odnowić :)

20260816_215130.jpg

20260816_214846.jpg

20260816_214853.jpg

Pochwale sie jeszcze tym co udało mi się zebrać do tej pory...... dodam ,że wszystkie sprawne.😁

20260816_214922.jpg

Gratulacje, super kolekcja. Jeśli szukasz kogoś kto naprawia takie zegarki to kolega z firmy Omikron z Opola. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać damskich ledowców Unitra jak widać produkowała 4 modele , brakuje mi tego damskiego DW 2008 (nie jestem pewny jaki on miał symbol) , jeśli ktoś posiada informację jak nazywał sie damski odpowiednik DW 2008 to będe wdzieczny za info. Dodaje zdjęcie trzech które posiadam 😀20260816_215936.thumb.jpg.b3b6b5fc3a414f322b3272b28e4cef65.jpg

Jednego DW 2008 kupiłem nowego niestety bez bransolety.... sprzedawany był w tekturowym kartoniku ,więc chyba można było kupić je również bez bransolety... tak wnioskuje lecz nie wiem czy słusznie..... Dołączam zdjecie tego wyrafinowanego opakowania 🧐

20260816_220900.jpg

20260816_220905.jpg

Reszta mojego zbioru , brakuje mi instrukcji od DW 2008 

20260816_220853.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać na poniższym zdjęciu damskie chyba wszystkie nosiły nazwę DW 2006, przynajmniej mechanizmy mają takie same.

20260816_222040.jpg

Męski Hermaszewski i "serduszko" mają wspólną instrukcje i opisane są jako DW 2005. Wiem ,że był jeszcze dw 2005P ten czarny plastikowy , niestety nie posiadam go ale zakładam ,że współdzieliły moduły z DW 2005. Niestety nie wiem jak nazywał sie damski DW 2008 ? Moduły napewno miały inne pomimo podobnego wyglądu lecz damski miał przyciski zamiast regulacji magnesem 🧐Idąc tokiem myślenia po serii Hermaszewski , serduszko i damskich to być może damski Dw 2008 nazywał sie DW 2009 ?????? , ale to tylko domysły.....🤥

20260816_221943.jpg

20260816_222700.jpg

20260816_222639.jpg

20260816_221856.jpg

Śledztwo trwa......... 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich miłośników tych niezwykłych zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.08.2026 o 19:03, karl1976 napisał(-a):

Ostatnio ogarnął mnie szał zgromadzenia całej kolekcji Wareli led...... Wiem ,że ledowców było 7 modeli . sześć jiuż mam , brakuje mi DW 2008 tylko w damskiej wersji . Wiem ,że rózni sie  od męskiego przyciskami z boku zamiast regulacji magnesami i szerokością bransolety. Ktoś na forum pokazywał zdjecia dwóch nowych sztuk , męskiej i damskiej....... Jeśli ktoś z Was miałby i chciałby odsprzedać to proszę o kontakt. p.s zdjęcie katalogu unitry przedstawia nie wszystki modele led (jest na nim 6 zmodeli) brakuje jednego damskiego któłry szcześliwie nabyłem od pani która sprzątała po smierci rodziców  w szufladzie leżał hermaszewski i ten drugi damski jeszcze z logiem Unitry na szkiełku. przetarłem oczy ze zdumienia gdyż nie wiedziałem ,że był jeszcze 7-my model. Jak wrócę z wyjazdu to umieszcze zdjecie tego zapomnianego modelu na forum dla potomnych. :)

Witam

Ja natomiast postanowiłem stworzyć kolekcję wszystkich modeli "Unitry Warel" zarówno LED jak i LCD. Prawie się udało :) . Co do symbolu damskiej wersji DW 2008 to nie wiem jak był oznaczony mogę jedynie na podstawie instrukcji obsługi przypuszczać ,że tak samo gdyż dotyczy obu modeli. Moduły różnią się tym że do ustawiania w wersji męskiej są kontaktrony a w damskiej "pola stykowe". Myślę , że w kartonikach były dostarczane części do serwisu (moduły ,koperty )   choć mogę się mylić.  Na ostatnim zdjęciu mój chronokomparator dedykowany do serwisu tychże zegarków. Pozdrawiam i gratuluję zbioru.

Unitra W..jpg

Chronokomparator.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Kurcze WOW ! Uniton 11 , 21  i jesli się nie myle to też unitron 31 ? 

Aż serce mnie kuje..... 🧐 masz widze, dwa damskie 2008......., kurcze i DW 2005P...... nigdy nigdzie go nie spotkałem , tłumacze sobie ,że plastikowa obudowa i dlatego mało ich przetrwało,

Miałem zebrać tylko ledy, ale kiedy mam już prawie wszystkie to postanowiłem zebrać jeszcze lcd-eki, rozglądam sie za unitronami ale cięzko cos spotkać w dobrym w miare stanie.....

Kurczę a może odstąpiłbyś jednego damskiego 2008 ????😂😂😂 Ten hermaszewski bez bransoletki to sama koperta czy cały zegarek ???? Stan bombowy..... serce łzawi.....

A te dwa u dołu z lewej strony to Unitrony 31 ? Jeśli tak to zrób proszę zdjecie samego unitrona 31, obejrzał bym z bliska , nigdy go nie widziałem. 11-stke i 21 spotkałem nie raz ,ale 31 nigdy

Rewelacja jak dla mnie , gratuluje kolekcji !!!!! Dla mnie bombowa. Nie wiem co te zegarki mają w sobie ale pochłoneły mnie bez reszty..... Jak miałem z 8 lat , to wujek miał Hermaszewskiego i kiedy do niego przyjeżdżałem  z rodzicami to nie odstępowałem go na krok , wciskając przycisk ażeby zobaczyć magię........ Dziękuje za odpowiedz , a może masz wiedzę który to dw 2010 ? Nie raz ktoś pisze o nim ale ja nie kojarze.... myslalem ,że może damski dw2008 ma symbol 2010 ? 

Szukam jeszcze namietnie koperty do hermaszewskiego ale takiej z logiem unitry....  dla mnie to święty gral tego tematu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p,s oglądając zdjęcie Twojej kolekcji poczułem sie tak samo jak 40 lat temu w PEWEX-ie..... 🤪, kiedy patrzyłem na lego, batony snickers itp na co nie było stać moich rodziców.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, WILKING napisał(-a):

Witam

Ja natomiast postanowiłem stworzyć kolekcję wszystkich modeli "Unitry Warel" zarówno LED jak i LCD. Prawie się udało :) . Co do symbolu damskiej wersji DW 2008 to nie wiem jak był oznaczony mogę jedynie na podstawie instrukcji obsługi przypuszczać ,że tak samo gdyż dotyczy obu modeli. Moduły różnią się tym że do ustawiania w wersji męskiej są kontaktrony a w damskiej "pola stykowe". Myślę , że w kartonikach były dostarczane części do serwisu (moduły ,koperty )   choć mogę się mylić.  Na ostatnim zdjęciu mój chronokomparator dedykowany do serwisu tychże zegarków. Pozdrawiam i gratuluję zbioru.

Unitra W..jpg

Witam.

Kurcze WOW ! Uniton 11 , 21  i jesli się nie myle to też unitron 31 ? 

Aż serce mnie kuje..... 🧐 masz widze, dwa damskie 2008......., kurcze i DW 2005P...... nigdy nigdzie go nie spotkałem , tłumacze sobie ,że plastikowa obudowa i dlatego mało ich przetrwało,

Miałem zebrać tylko ledy, ale kiedy mam już prawie wszystkie to postanowiłem zebrać jeszcze lcd-eki, rozglądam sie za unitronami ale cięzko cos spotkać w dobrym w miare stanie.....

Kurczę a może odstąpiłbyś jednego damskiego 2008 ????😂😂😂 Ten hermaszewski bez bransoletki to sama koperta czy cały zegarek ???? Stan bombowy..... serce łzawi.....

A te dwa u dołu z lewej strony to Unitrony 31 ? Jeśli tak to zrób proszę zdjecie samego unitrona 31, obejrzał bym z bliska , nigdy go nie widziałem. 11-stke i 21 spotkałem nie raz ,ale 31 nigdy

Rewelacja jak dla mnie , gratuluje kolekcji !!!!! Dla mnie bombowa. Nie wiem co te zegarki mają w sobie ale pochłoneły mnie bez reszty..... Jak miałem z 8 lat , to wujek miał Hermaszewskiego i kiedy do niego przyjeżdżałem  z rodzicami to nie odstępowałem go na krok , wciskając przycisk ażeby zobaczyć magię........ Dziękuje za odpowiedz , a może masz wiedzę który to dw 2010 ? Nie raz ktoś pisze o nim ale ja nie kojarze.... myslalem ,że może damski dw2008 ma symbol 2010 ? 

Szukam jeszcze namietnie koperty do hermaszewskiego ale takiej z logiem unitry....  dla mnie to święty gral tego tematu.....

Chronokomparator.jpg

3 godziny temu, WILKING napisał(-a):

Witam

Unitra W..jpgp,s oglądając zdjęcie Twojej kolekcji poczułem sie tak samo jak 40 lat temu w PEWEX-ie..... 🤪, kiedy patrzyłem na lego, batony snickers itp na co nie było stać moich rodziców.....

Chronokomparator.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi