heavenly 1 #1 Napisano 4 Stycznia 2013 Mistrzów fotografii zegarkowej proszę o wybaczenie braku doskonałości fotek, uczę się pilnie, ale nauka to czas... Oto mój najnowszy, dzisiejszy nabytek. Xicorr Warszawa M20, numer 017. Opakowanie to gustowna skrzyneczka zawinięta w milutki w dotyku materiał z logo Xicorra - idealne do wycierania zegarków. Następnie samo pudełko: I zawartość skrzyneczki: Jak widać sam główny bohater, pasek silikonowy, karta gwarancyjna i przyrząd do zmiany paska. Wszystko opatrzone logo Xicorr, dopracowane i ładne po prostu. Cieszy oko na żywo znacznie bardziej niż na najlepszych fotografiach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heavenly 1 #2 Napisano 4 Stycznia 2013 I jeszcze parę fotek bo system nie chciał pozwolić na taką ilość w jednym poście: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anda_7 12 #3 Napisano 4 Stycznia 2013 Pewnie masz teraz fajną zabawę... Podoba mi się na tym pasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 39486 #4 Napisano 4 Stycznia 2013 Wygląda super.A ma jakaś lume?Data jak jest jednocyfrowa to chyba spoko? Gorzej jak jest dwu. Czy tylko mi się tak wydaje? 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heavenly 1 #5 Napisano 4 Stycznia 2013 Data zdecydowanie jest problematyczna, ale daje sie odczytać. Luma jest na kropkach pod cyframi i samych wskazówkach. Szczególnie fajnie wygląda sekundowa bo lumę ma na czubku tylko, widać więc płynący pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gourmet 2 #6 Napisano 4 Stycznia 2013 po prostu fajny, bezpretensjonalny zegar. Widać, że Xicorr dba o drobne detale, jak szmatki, pudełka, dod. pasek, przyrząd do zmiany paska - estetycznie. Gratulacje 0 Bez komercyjnych www Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 39486 #7 Napisano 4 Stycznia 2013 ...lumę ma na czubku tylko, widać więc płynący pasek.Czad.Może jakiś filmik byś nakręcił jak płynie? 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heavenly 1 #8 Napisano 4 Stycznia 2013 Niestety nie dysponuję sprzętem umożliwiającym nakręcenie takiego filmiku;-( Próbowałem małpką i komórką i nie widać praktycznie nic. Za ciemno;-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 39486 #9 Napisano 4 Stycznia 2013 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8847 #10 Napisano 4 Stycznia 2013 Kapitalny zegarek! 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mswilk 111 #11 Napisano 4 Stycznia 2013 Ja swojego już nie mogę się doczekać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1068 #12 Napisano 4 Stycznia 2013 Fajny licznik od warszawki! Widziałem jego premierę chyba w gadzecie albo w legedach PRLu już nie pamietam! Ale odrazu mi się spodobał! Gratuluje jest naprawdę ładny, teraz tylko kupić Warszawę garbata i zimny lokiec 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłek_Gda 0 #13 Napisano 4 Stycznia 2013 Fakt piekny i nietuzinkowy zegarek. Chociaż wolę drugi model z biała tarczą , zreszta którego zamówiłem.Wielki dzięki za fajne foty. We wrześniu wysyłaliśmy frachtem garbusa , warszawke do usa dla polonusa.I mialem okazję krótko siedzieć w niej , dziwne uczucie jak by się cofnąc do 50 lat. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 892 #14 Napisano 4 Stycznia 2013 Koncepcja bardzo fajna i warta kontynuowania. Niestety wykonanie chyba takie sobie? Oglądałem dzisiaj showroomowy egzemplarz w Od czasu do czasu i mam mieszane uczucia. Dekiel jakoś tak odstaje? Data się jakoś zablokowała pomiędzy, jakość paska też słaba. Sama tarcza i wskazówki na duży plus. O koronce się nie wypowiem bo gusta są różne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6837 #15 Napisano 5 Stycznia 2013 generalnie ten model do mnie nie przemawia, wolę ten pierwszy;) Nie,mniej jednak prezentuje się - tak przynajmniej wydaje mnie się - dość profesjonalnie:] W przesyłeczce było wszystko czego można było sobie wymarzyć Hm... jakość zdjęć - popracuj nad światłem, bo układ kompozycji jest ok. Smaruj zatem następne foty;) i... niech Ci cyka:] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1616 #16 Napisano 5 Stycznia 2013 klimatyczny i bardzo trafia do mnie smaczek FSO 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bukszpan 8 #17 Napisano 5 Stycznia 2013 Klimat super, tarcza trochę za bardzo plackowata jak dla mnie. Niemniej jednak trzymam kciuki za tą inicjatywę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pantelejmon 9 #18 Napisano 5 Stycznia 2013 Model z czarno-szarą chyba fajniejszy, no i bardziej kontrastowy. Ale zegareczek fajny, szczególnie koronka:P. A w jakiej cenie jest M20, bo szablon zapisów za zegarek u xicorra jest, ale ceny to tam nie widać ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #19 Napisano 6 Stycznia 2013 Wysoka trochę ta koperta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 78691 #20 Napisano 7 Stycznia 2013 A pasek Panowie to Pattini jest ich troszkę na allegro. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gepard 0 #21 Napisano 7 Stycznia 2013 Nie wiem jak na żywo, ale na zdjeciach ten zegarek wyglada fatalnie. Gruby i fatalne uszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8847 #22 Napisano 7 Stycznia 2013 No tak, jest ewidentnie dość gruby, ale to jedna ze standardowych przypadłości zegarków automatycznych... Uszy czt fatalne? Takie - uszy jak uszy, niczym się nie wyróżniają. A i zegarek nie miał być klasycznie "ładny", od tego są inne zegarki. IMO pięknego garniturowca i tak nic nie przebije. Tu chodzi o klimat zegarka - moim zdaniem projekt jest o wiele ciekawszy niż GAZ M20 z VE... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 24469 #23 Napisano 7 Stycznia 2013 @heavenly, bez urazy , spróbuj zrobić fotki w świetle dziennym, bez sztucznego oświetlenia, żadnej lampy błyskowej, ani ostrego światła. Wybierz tylko ostre fotki. Na tych zdjęciach nie wyszedł najlepiej, a myślę, że zegarek w rzeczywistości jest niczego sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turbiss 0 #24 Napisano 7 Stycznia 2013 Bardzo miło popatrzeć że POLAK potrafi :D ---- jest i klimatycznie i z gustem wg mnie.Chyba nie będę miał innego wyjścia jak wejść w posiadanie Co najbardziej cieszy---grono rodzimych zegarków za „rozsądną cenę” stale się powiększa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #25 Napisano 7 Stycznia 2013 Klimatyczny zegarek , do tego bardzo dobrze dobrany pasek . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach