Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jakub11111

Ulysse Nardin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam do was wielką prośbę oraz pytanie :)

Będąc na wakacjach w USA dostałem od wujka zegarek firmy Ulysse Nardin 263-33, fajny zegarek lecz nie dla mnie ponieważ z niego nie korzystam bo nie przepadam za noszeniem zegarków na ręce :), więc pomyślałem ze go sprzedam... Lecz powstał problem ponieważ nie mam do niego pudełka ani papierów, próbowałem pogadać z wujkiem czy ma może do niego papiery lecz powiedział ze wyrzucił... Chcąc sprzedać do na e-bay kupujący zażądali jakiegoś dowodu na jego autentyczność. Mam teraz do was takie pytanie, czy wiecie może kto mi może wystawić karteczkę ze zegarek jest oryginalny a przynajmniej go sprawdzić czy faktycznie jest oryginalny??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wiecie może kto mi może wystawić karteczkę ze zegarek jest oryginalny a przynajmniej go sprawdzić czy faktycznie jest oryginalny??

Karteczkę to każdy może wystawić, tyle, ze jakie ona ma znaczenie?

Skontaktuj się z producentem albo przynajmniej z serwisem czy dystrybutorem UN - powinni pokierować.

A tak w ogóle to pokaz fotki tego zegarka - nie chcę być złym prorokiem, ale te zegarki od wujków jakoś się na ogół okazują podróbami

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prośbę Kolegi załączam fotki jego zegarka.

Moje pojęcie o współczesnych diverach jest bardzo blade, więc o oryginalności zegarka nie chcę się wypowiadać, zwłaszcza, ze nie ma zdjęcia mechanizmu.

Ale jak na moje niewprawne oko to on podobny do oryginału.

Może Koledzy bardziej obeznani w temacie sie wypowiedzą:

post-23302-0-33893100-1357836140_thumb.jpg

post-23302-0-77487200-1357836160_thumb.jpg

post-23302-0-97434800-1357836198_thumb.jpg

post-23302-0-93085700-1357836260_thumb.jpg

post-23302-0-77668600-1357836420_thumb.jpg

post-23302-0-22136700-1357836444_thumb.jpg

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginal czy nie...

Na moj gust brzydal straszny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda poważnie na oryginalny :-)

Zdjęcia słabe ale ilość detali ( a to dosyć skomplikowany model) przemawia za tym że to oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, jeżeli oryginalny to wujek podarował Ci niezłą sumkę :) . Udaj się do jakiegoś zegarmistrza, który otworzy Ci ten zegarek, samemu lepiej nie próbować, bo można coś uszkodzić :) .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certyfikat przy sprzedaży, zwłaszcza międzynarodowej, liczy się tylko od AD. W Krakowie jest Jubitom, ale nie jestem pewny czy obsługa będzie w stanie rozpoznać co to jest. Moim zdaniem tylko do Pracowni Czasu i za kilka stówek masz certyfikat coś warty. Możliwe, że jest AD gdzieś bliżej.

Opinia od Strojnego czy Płonki może być miarodajna, ale prywatnie dla mnie, dla kupującego raczej nie bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem go sprzedac na e-aby w Anglii lecz zarzadali potwierdzenia ze oryginał a ja nic takiego nie mialem i nie mam wiec wycofalem licytacje... bo czuje ze w Anglii wiecej dostane za niego niz w Polsce mam racje?? A gdzie jest jakas Pracownia Czasu?? i jaki okolo moglby byc to koszt??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslisz ze jakis angol bedzie ufał polskiemu certyfikat z pracowni czasu .

No przecież to oficjalny AD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten model w kilku wersjach i mam duże obiekcje

Jakbym go dostał do ręki to jestem w stanie ocenić i jak będzie to oryginalny UN to myśle ze Pracownia Czasu wystawi jako autoryzowany dealer UN certyfikat bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z fajniejszych modeli UN,brak papierów obniża cenę dosyć znacznie ale to nowszy model 42 z groszami srednica. Aby wziąć za niego uczciwe pieniądze musiałbyś go oddać do serwisu autoryz. celem konserwacji ale to nie kosztuje kilku stuwek. Sam certyfikat też może pomóc ale powinien być od autoryzow. sprzedawcy.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez mialem ten zegarek , pomimo slabych zdjec to jednak wydaje mi sie ze jest oryginalny

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawość mnie też zżera, wygląda całkiem na oryginalny :) O gustach się nie dyskutuje, pewne elementy mi się podobają nawet. Pudełko do kupienia jest zapewne, więc można zainwestować żeby się lepiej sprzedał.

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę poprosić o certyfikat jeśli to oryginał

Nie bede sie angażował w załatwianie pudełka czy papierów jeśli to podróbka . Pisze to na forum aby nie było niejasności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok czyli jestes w stanie to zalatwic ale musisz byc pewien ze to orginał ale jak mam Ci to udowodnic bys nie mial watpliwosci skoro nie mam na niego papierow????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz pojsc do zegarmistrza z aparatem, niech otworzy i zrobi fotki. Powie pewnie czy to orginal, ale jakby sie nie znal, to my wtedy ocenimy. Oryginalny werk w tym UN wyglada tak:

100049.jpg

Jak wygląda inaczej - podróbka.

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok tylko co z jego szczelnoscia pozniej itd?? nie boicie sie ze bedzie juz slabsza czy cos?? bo duzo osob mi pisalo na private ze jak sie otworzy to trzeba wymienic uszczelke i zrobic test szczelnosci itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być słabsza albo nawet bardzo słaba, na pewno nie ryzykuj i nie sprawdzaj eksperymentalnie przed serwisem, szkoda byłoby go nawilży jeżeli okaże się prawdziwy :) Bardzo ładny UN.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz pojsc do zegarmistrza z aparatem, niech otworzy i zrobi fotki. Powie pewnie czy to orginal, ale jakby sie nie znal, to my wtedy ocenimy. Oryginalny werk w tym UN wyglada tak:

100049.jpg

Jak wygląda inaczej - podróbka.

Czyli jak jest niebieski to podróbka?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskie są zaje... ste, do tego transparentny dekiel :).

Jeśli chodzi o zeg. bez papierów dokumentów itd. nie należy zapominać o niepewnym pochodzeniu...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak jest niebieski to podróbka?

Mowisz zapewne o: http://www.tp178.com/mh/Diver_review/UN26.jpg :P

Nie, taka wersja tez jest, chodzilo mi bardziej ze jak wygląda np. tak:

Ulysse_Nardin_Replica_Watches_1030d.jpg

albo, co gorsza, tak:

29fawlz.jpg

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.