Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Osoby głosujące w przedziale do 2tyś, na pewno rozważą zakup czegoś, co nieznacznie przekroczy budżet.

No właśnie tego nie był bym taki pewien, po prostu dla wielu osób mogacych pozwolic sobie na droższy zegarek, ten z niższego zakresu cenowego może nie być warty zainteresowania. To też wg mnie trzeba by w jakis sposób zweryfikować żeby się nie okazało, że zdecydujemy się na zegarek np. z przedziału 2000-2500 zł licząc, że na taki zdecydują się ososby glosujące za droższym bo skoro chcieli dac więcej to tym bardziej wydadzą mniej a okaże się, że te osoby odpuszczą bo wg nich to nie to co chcieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, mój wpis nie dotyczy tego cytatu, cos namieszałem. Odnosi się do wpisu kolegi cer-tom

"Ci którzy głosowali za zegarkiem za 3,5 tys. lub więcej na pewno rozważą też zakup zegarka za 2,5 tys"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-casual pow 5000 czy 6000zl

Nie wiem jak z ceną,ale pamiętam, że kiedyś Vulcain się przewijał w propozycjach zegarka klubowego i podobno mogli by nam zrobić taką limitację więc może coś takiego?

vul1.jpg

vul2.jpg

vul3.jpg

A ten model jest tańszy niż Nautical :) No nie wiem - to taka luźna propozycja ale już w sporym budżecie i to może być problem... tu myślę że im bardziej atrakcyjną cenę wynegociujemy tym będzie więcej chętnych... hmm...

A jak nie to pierwszy budżet jest też całkiem sensowny i pozwalający znaleźć fajny zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz obudź się :-) . Na klubowca za 1000 euro będzie chętnych max 20 osób. Ja czekam na odp od Catorexa w sprawie zegarka do 700 euro ale chyba mnie olali jak usłyszeli że max 50 sztuk :-)

Catorex nie zrobi takiej produkcji. Jaki jest sens wysyłania zapytań do wszystkich możliwych producentów nie mając nawet koncepcji.....

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko proszę dysydentów tego wątku o uzmysłowienie sobie jednej rzeczy.

Ci którzy głosowali za zegarkiem za 3,5 tys. lub więcej na pewno rozważą też zakup zegarka za 2,5 tys.

Natomiast Ci, którzy głosowali za zegarkiem do 2,5 tys. najprawdopodobniej nie zdecydują się na zegarek za 4 tys.

Pozdrawiam

Tomek

Żeby ktoś kto chce zegarek pow. 3,5k kupił zegarek za 2,5k to musiałby to byc zegarek wybitny a powiedzmy sobie szczerze, że dzisiaj 2,5k zł to nie jest budżet na fajny zegarek. Myślę, że uwzględniając głosy drugiej dużej grupy, zegarek nie powinien przekroczyć 4-5k

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani ceny.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby ktoś kto chce zegarek pow. 3,5k kupił zegarek za 2,5k to musiałby to byc zegarek wybitny a powiedzmy sobie szczerze, że dzisiaj 2,5k zł to nie jest budżet na fajny zegarek. Myślę, że uwzględniając głosy drugiej dużej grupy, zegarek nie powinien przekroczyć 4-5k

idac tym tropem moze zaczniemy szukac rozwiazania miedzy 3 a 5k ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Vulcain naprawde fajny, tylko ciekawe w jakiej cenie by wyszedł a co za tym idzie ilu chętnych by na niego było?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dla Was Panowie świetną wiadomość. Catorex jest chętny podjąć się produkcji limitowanej serii zegarków do 50 sztuk.

Jako model bazowy wybrałem zegarek ze środka ich oferty , czyli model C'Attitude :

catinc.jpg

Cena katalogowa tego modelu to 990euro czyli ok 4000zł , wstępnie zaakceptowana specjalna cena dla forumowiczów może wynosić ok 2700-2900zł ( zależne od tego jaką tarczę wymyślimy ) .

W tej cenie mamy możliwość zaprojektowania własnej tarczy i oczywiście grawer na deklu ( jest przeszklony więc za dużo miejsca tam nie ma ) .

Wybrałem wstępnie ten model gdyż występuje także na bardzo ładnej bransolecie którą będzie można domówić dodatkowo ( to zaleta przy takim projekcie ).

Dane techniczne:

Automatic movement / ETA 2892A2

Stainless steel 316L / Diameter 40mm / 5ATM

Sapphire anti-reflect coating

Wykonawca:

Cattin & Cie SA Montres Catorex

Rue du Pré-au-Maire 10

Case postale 71

2345 Les Breuleux

Switzerland

Także do rozważenia. Jeśli ktoś ma pomysły na tarczę to śmiało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem dla Ciebie jak i dla Catorexa , nie chcę dla siebie zegarka za 1 kEUR lub blisko tej ceny z firmy, która nigdy nie miała siły przebicia by zaistnieć na rynku, a działa jako podwykonawca dla innych firm. Za zegarek takiej firmy można dać co najwyżej 500 EUR. Davosa oferuje podobym zegarek w cenie już detalicznej za 700 EUR. Dlatego jak będzie to Catorex albo inny podobny "wynalazek" jak się wypisuje.

Nie chcę takiego zegarka dla siebie.

Chciałbym, aby zegarek klubowy był porzadnej , szanowanej firmy. Z innego się wypisuję.

Nie twierdzę, że będzie kiepski....

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dla Was Panowie świetną wiadomość. Catorex jest chętny podjąć się produkcji limitowanej serii zegarków do 50 sztuk.

Jako model bazowy wybrałem zegarek ze środka ich oferty , czyli model C'Attitude :

catinc.jpg

Cena katalogowa tego modelu to 990euro czyli ok 4000zł , wstępnie zaakceptowana specjalna cena dla forumowiczów może wynosić ok 2700-2900zł ( zależne od tego jaką tarczę wymyślimy ) .

W tej cenie mamy możliwość zaprojektowania własnej tarczy i oczywiście grawer na deklu ( jest przeszklony więc za dużo miejsca tam nie ma ) .

Wybrałem wstępnie ten model gdyż występuje także na bardzo ładnej bransolecie którą będzie można domówić dodatkowo ( to zaleta przy takim projekcie ).

Dane techniczne:

Automatic movement / ETA 2892A2

Stainless steel 316L / Diameter 40mm / 5ATM

Sapphire anti-reflect coating

Wykonawca:

Cattin & Cie SA Montres Catorex

Rue du Pré-au-Maire 10

Case postale 71

2345 Les Breuleux

Switzerland

Także do rozważenia. Jeśli ktoś ma pomysły na tarczę to śmiało...

Jak najbardziej jestem za tą propozycją. Koperta, duża sekunda, data, to podstawowe cechy które bym chciał widzieć w klubowym zegarku.

Nazwa firmy nie specjalnie mi się podoba ;) , więc pozostałbym przy logo firmy, bez nazwy, na tarczy :P

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem dla Ciebie jak i dla Catorexa , nie chcę dla siebie zegarka za 1 kEUR lub blisko tej ceny z firmy, która nigdy nie miała siły przebicia by zaistnieć na rynku, a działa jako podwykonawca dla innych firm. Za zegarek takiej firmy można dać co najwyżej 500 EUR. Davosa oferuje podobym zegarek w cenie już detalicznej za 800 EUR. Dletego jak będzie to Catorex albo inny podobny "wynalazek" jak się wypisuje.

Nie chcę takiego zegarka dla siebie.

Zaproponuj konkretny zegarek do rozważenia jako kandydata, a nie krytykuj propozycji. Oczywiście prawo do krytyki masz, ja Ci jej nie odbieram, ale zaproponuj coś w zamian. Może to właśnie Twoja propozycja będzie realizowana :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TIK TAK Paweł nie irytuj mnie z Davosą, oboje wiemy jaka jest różnica między tymi firmami. Nie chciałbym jej tutaj podkreślać.

Myślę, że można zaprojektować fajną tarczę do tej bazy Catorexa ( zostawić tylko logo na tarczy, albo zmniejszyć napis ) i było by fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta zakończona.

Proponuję zamkniecie tego tematu przez admina

Przeniesienie dyskusji do tematu zegarek klubowy 2013

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie to ma znaczenie, czy firma miała siłę przebicia żeby zaistnieć na rynku, czy nie? Nie podoba mi się forsowanie popularnych marek na zegarek forumowy. A kwestii, czy coś jest warte swojej ceny czy nie, lepiej nie poruszać, bo zaraz wyjdą brzydkie wnioski, że tak naprawdę nic nie jest warte tych kilkuset euro, skoro wszystko schodzi z bliźniaczych taśm produkcyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Catorex - jestem na tak!

Generalnie na warsztat brał bym jednak coś takiego:

wm7_catorex-C_VINTAGE-Ambient-8162.jpg

I na dzień dobry dodał bym nakładane Breguetowskie cyfry, miły łososiowy kolor tarczy i mamy zegarek jak talala :)

Cyfry i kolor tarczy jak poniżej:

Girard-Perregaux-90270-52-821-BA6A.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C'Vintage koperta jest do zastosowania, tyle że ten model jest droższy ok 1500 euro katalogowo ( dla nas było by ok 4 tys złotych ) bo ma ładnie groszkowany i historyczny werk AS. Ale jeśli będzie odpowiednia ilość osób na wyłożenie większej kwoty to pójdziemy tą drogą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla chętnych na ten model - inna wersja kolorystyczna oraz werk:

vintage81624.jpg

1435781.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym, aby zegarek klubowy był porzadnej , szanowanej firmy. Z innego się wypisuję.

Nie twierdzę, że będzie kiepski....

:) Podaj prosze chociaz jedna swoja propozycje, a nie wszystko od pierwszej strony krytykujesz, bo pewnie nie tylko mnie ciekawi co za porzadna i szanowana firma zrobi nam limitke 50szt. z customowa tarcza w cenie 2900PLN

A wyniki ankiety- co prawda nie ksztalcilem sie w kierunku interpretacji takich wynikow, ale wyglada mi ze na zegarek w granicy ok 2k jest prawie polowa glosow. To ze zegarek powyzej 3500 wygral w ankiecie wynika ze zle dobranych przedzialow.

Dla mnie idea zegarka klubowego, to przede wszystkim swietna zabawa i udzial w niej szerokiej rzeszy ludzi, ktorych polaczy wspolny efekt. Czy byl jakis fun w przypadku klubasa na 2014? Temat dla mnie moglby sie zamknac na 1stronie. Owszem takie projekty sa fajne, ale milo jest tez pomyslec o wciagnieciu do zabawy mniej aktywnych userow.

Mamy takie a nie inne realia i mysle, ze raz na jakis czas mozna sobie odpuscic jeden "markowy" zegarek dla 30 ludzi i zrobic cos dla 100 czy wiecej, ale wiadomo wtedy musi tam cykac jakies sg , albo mitoya . Czy bedzie to jakis wielki problem dla tych 100 szczesliwcow? mysle ze nie.

I nie badzmy ciemnogrogem. Chiny to nie tylko podrobki. To tez fajne mechanizmy, dzieki ktorym cala masa szwajcarskich sredniakow zaczyna sie pocic. I tak jak palenie na stosach nic nie dalo, tak dla mnie wpisy typu Chinczykom dziekujemy, etc tez traktuje jako nieskuteczne. Jezeli te sredniaki nie zmienia swojej polityki cenowej, to niestety nie wroze im nic dobrego i sami pomoga sie zdetronizowac.

A teksty w stylu ze M177 odpada bo za bardzo kopiuje sa smieszne, bo w takim wypadku praktycznie wszystkie zegarki z tego watku trzeba by bylo wykluczyc - lacznie z Ebelem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo nie logowałem się na forum i przegapiłem tę inicjatywę. Z uwagą będę śledził rozwój wypadków, skłaniałbym się w stronę casuala lub garniturowca, najchętniej - jak pisze Tik Tak - solidnej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może zegarek co dwa lata lub co pięć lat? Po co co rok klepać tanie zegarki,lepiej co kilka lat ale z wyższej półki.Wtedy będą bardziej prestiżowe i wyczekiwane,taki zegarek to będzie wydarzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teksty w stylu ze M177 odpada bo za bardzo kopiuje sa smieszne, bo w takim wypadku praktycznie wszystkie zegarki z tego watku trzeba by bylo wykluczyc - lacznie z Ebelem:)

Ebel którego wklejał Carlito był jotka w jotkę rżnięciem Mosera , którego dla dodatkowego śmiechu Michał sobie niedawno zamówił. Taka to właśnie moralność kalego :-) .

No ale jak w przysłowiu " co wolno wojewodzie to nei tobie smrodzie :D "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może zegarek co dwa lata lub co pięć lat? Po co co rok klepać tanie zegarki,lepiej co kilka lat ale z wyższej półki.Wtedy będą bardziej prestiżowe i wyczekiwane,taki zegarek to będzie wydarzenie.

Tak jasne, jak ktoś przez pięć lat nie kupi zegarka po 2000, to za pięć lat kupi taki za 10000. :D :D :D

czas nie chodzi spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.