Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze wątpię aby któraś z zaproponowanych przez Ciebie firm zgodziła się na limitowany zegarek w ilości 50 szt.

Kolejną sprawą jest fakt, że nomos nie ma w ofercie zegarka tańszego niż 1000 euro, z sinnem jest podobnie.

Dokładnie.

Oczekiwania ludzi rozmijają się z rzeczywistymi możliwościami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba temat klubowca 2013 powoli umiera... Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Glycine, na bazie nowych modeli, które pokazał Piotr w forum miłośników Glycine http://zegarkiclub.pl/forum/topic/22250-klub-milosnikow-glycine/page__st__400?do=findComment&comment=987997 (ostatnie posty). Ponieważ juz kilka osób wyrażało zainteresowanie, może warto rozważyć modyfikację nowych glycinek?

"Do or do not. There is no try" - Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine było już zegarkiem klubowym. Moim zdaniem ten temat jest do zamknięcia. Nie ma odpowiedniej liczby chętnych na droższy szwajcarski zegarek klubowy, aby zapełnić wymaganą przez producenta minimalną ilość zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo jak nie ma konkretów to jak tu się określić czy się ktoś decyduje? :)

Musi być podana cena, firma, z grubsza parametry zegarka.... Wtedy ankieta dla zainteresowanych i będzie wiadomo.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Glycine byłoby chętne, to ja nie rozumiem co stoi na przeszkodzie, żeby zrobić kolejny zegarek klubowy tego producenta? Lepszy chyba rydz niż nic. Mi oczywiście nic do tego, bo i tak w to nie wchodzę, tylko głośno myśle, ale wydaje mi się, że warto się nad tym zastanowić. Napewno Piotrek stanie na wysokości zadania i się podejmię wyzwania. Reszta zależy do Was.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszy chyba rydz niż nic.

I Rydza byś nosił na nadgarstku ? :P Niektórzy wypowiadali się w tym temacie, że nic na siłę.....

Oczywiście poprzez zamknięcie tematu miałem na myśli to że są już tylko iluzoryczne szanse że powstałby w 2013r. Nic nie stoi na przeszkodzie aby był to projekt na kolejny lub jeszcze kolejny rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Rydza byś nosił na nadgarstku ?

Ja mam dość tego typu zegarków, przy czym oczywiście nic nie ujmując Glycine. Taka tylko to była luźną sugestia z mojej strony :) Zrobicie jak zechcecie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mnie pamiec nie myli poprzednia Glycine byla wyprodukowana w 4 miesiace od daty zlozenia zamowienia. Wiec na ten rok powinnismy sie jeszcze zalapac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mnie pamiec nie myli poprzednia Glycine byla wyprodukowana w 4 miesiace od daty zlozenia zamowienia. Wiec na ten rok powinnismy sie jeszcze zalapac.

Zgoda, chociaz tak jak sam Piotr pisał od tamtego czasu wiele się zmieniło w fabrykach a ich ukierunkowanie na rynki azjatyckie i arabskie jeszce bardziej wzrosło...i myślisz, że zebranie zaliczek i wybranie projektu ile zajmie ??

Na chłodno oceniając spokojnie 2014r jak nie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jestem az tak sceptyczny. Jesli bedzie widac zainteresowsnie i jakis finalny projekt bez ingerencji w styl to widze szanse na koniec roku. Ale bez spinki bo osobiscie sadze ze nie mamy potencjalu na takie co roczne edycje.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze baza Incursore big date? :)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhhhh szkoda...Bo szykował się ciekawy zegar :(

Cóż żyjemy na zielonej wyspie Donalda Tuska gdzie "tubylców" bardziej stać na zegar za 380zł niż za 4500zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazie nowej Glycine

classicy.jpg

baselworld-2013-136749360389.jpg

mozna by bylo wyprodukowac takiego szaraka na codzien z pewna doza elegancji:

gly5561cmprsr.jpg

lub cos co by przypominalo zenitha central second zmieniajac kolor tarczy na brazowy

zenith_cs1.jpg

zenith_cs1brown.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalowo-szara glycinka z granatowymi indeksami i wskazowkami :D

"Do or do not. There is no try" - Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie pod warunkiem, ze beda one barwione termicznie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna baza dla klubowego garniturowca. Może parę wizualizacji, wstępna wycena i robimy ankiete? ;)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, po długiej rozmowie z Panem Cattinem z Catorexa, firma zgadza się zrobić limitację 15 specjalnych sztuk bazujących na modelu C'Vintage w specjalnym kolorze tarczy dla klubu KMZIZ.

Cena katalogowa zegarka 6400zl , cena specjalna dla klubowiczów zegarka była by 3750 zł

Kolor tarczy do wyboru..jaki sobie wymyślimy. Obecny C'Vintage jest w odcieniu ciepło-jasno niebieskim.

Ja proponuję od siebie pójście w ciemny granat lub szary. Przypominam że zegarek napędza dekorowany mechanizm automatyczny A. Schild..a nie ETA.

granat np. taki:

PatekPhilippe5070Pt.jpg

patek_philippe_5960P_blueLG.jpg

Przypominam jak wygląda bazowy C'Vintage:

71128899.jpg

23462270.jpg

dsc05004it.jpg

dsc04990kc.jpg

Jeśli są chętni to proszę się wypowiadać. Chociaż słabo to widzę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak wspominałem - piszę się.

Moja tylko sugestia by nie iść już w kolor niebieski. Obydwa prowadzone przez Ciebie QV projekty bazują na kolorze niebieskim, więc ten może niech będzie już inny :)

Jaki? Kwestia do dyskusji. Ja bym proponował kolory: kość słoniowa, słomkowy coś w ten deseń.

Na ile jestem w stanie sięgnąć pamięcią nie mamy zegara klubowego z indeksami w formie cyfr arabskich. Jest to idealna baza pod zegarek zarówno klasyczny jak i codzienny.

Na tapetę do przeróbki proponuję takie dwie bazy:

5170G_001.png

5950A_001.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kość słoniowa dla mnie także jest OK :-) . Zmieniamy tylko tarczę a nie wskazówki !!! bo te wymagają wyprodukowania najpierw nowej formy co w tej ilości sztuk jest co zrozumiałe nie opłacalne.

A co powiedzie na taką lekką kawę z mlekiem jak ma nowa Calatrava:

1085191d1368607507-pure-genius-simplicity-new-patek-philippe-calatrava-collection-patek-philippe-calatrava-collection.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kość słoniowa dla mnie także jest OK :-) . Zmieniamy tylko tarczę a nie wskazówki !!! bo te wymagają wyprodukowania najpierw nowej formy co w tej ilości sztuk jest co zrozumiałe nie opłacalne.

A co powiedzie na taką lekką kawę z mlekiem jak ma nowa Calatrava:

1085191d1368607507-pure-genius-simplicity-new-patek-philippe-calatrava-collection-patek-philippe-calatrava-collection.jpg

Jak dla mnie ok :)

Lekki, spokojny a jednocześnie taki inny kolor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się wstępnie piszę - oczywiście będzie zależało to od tego czy to co wybierzemy będzie wpasowywało się w moje gusta.

Co do koloru tarczy, kość słoniowa to dla mnie idealny wybór. Wolałbym uniknąć niebieskiego w następnym zegarku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak kolega vidi, możemy jeszcze rozpatrzyć czekoladową ;)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącze się również to projektu.

Kolory tarczy :

1. Czarno-biały

2. Szary

3. Czekoladowy

4. W ostateczności kość słoniowa

Wykluczam kolory niebieski i ,,kawę z mlekiem,,.

J.

post-40804-0-76862000-1368812844_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.