Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Myslę, że jednak ułatwi. Też czuję , że ostanie się casual/garniturowiec, zobacyzmy tylko do jakiej kwoty a wtedy przejdziemy do szczegółow jak kolor, wielkośc koperty i finalnie zobacyzmy ilu pozostanie chętnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostanie drobny szczegół jakim jest producent.

Polecam przyjrzeć się ofercie legendy zegarkowej branży H. Sinn'a

Marka Guinand ma w ofercie wiele ciekawych zegarków i podejrzewam, że mogą się zgodzić coś zrobić.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytyczne Stowarzyszenia KMZIZ mówią że zegarek klubowy powinien być Szwajcarski , dodatkowo wykonany przez firmę z tradycjami.

Eee... serio? Chyba nie, skoro na 10-lecie biorą niemca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka Guinand ma w ofercie wiele ciekawych zegarków i podejrzewam, że mogą się zgodzić coś zrobić.

Ciekawy pomysł a i zegarki fajne mają. Jednak to może być ciekawsze wyjście casualowo-garniturowy. Pozostajekwestia budżetu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytyczne Stowarzyszenia KMZIZ mówią że zegarek klubowy powinien być Szwajcarski , dodatkowo wykonany przez firmę z tradycjami.

To się kłuci z ceną jaką oczekują forumowicze tj. do 2000zl . To było mozliwe kilka lat temu ale nie dzisiaj. W tej cenie tylko zegarki Chińskie, Japońskie itd. lub "udawane" Szwajcary. Nie żeby to było źle. Ja sam nie jestem jakimś wielkim piewcą Swiss Made ale warto aby ludzie o tym wiedzieli że nie da się stworzyć klubowej limitki mechanicznego Szwajcara w tym budżecie. Jakiegokolwiek...

Z tymi wytycznymi to żart ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewasz, czy może juz jakieś "podchody" robiłeś :) Jeżeli tak czy brałes juz pod uwage jakis konkretny model jako bazę dla klubowca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak trochę wracając do tematu Steinharta, to właśnie znalazłem ciekawe zdjęcia (WUS), jak fajnie można zmodyfikować Marinę. Jestem pod wrażeniem.

944528-show-your-steinhart-part-3-img_4241_crop.jpg

944527-show-your-steinhart-part-3-img_4227_crop.jpg

944529-show-your-steinhart-part-3-img_4249.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny vintage :)

zapomnieliście ze na forum jest importer Lum-Tec, a ta firma bez zadnego problemu zgodza sie na limitacje 50 sztuk, tylko tutaj mowimy bardziej o sportowym zegarku,

Rozmawialem kilkukrotnie z chłopakami z Lum-Tec USA i sa otwarci na rozne opcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak trochę wracając do tematu Steinharta, to właśnie znalazłem ciekawe zdjęcia (WUS), jak fajnie można zmodyfikować Marinę. Jestem pod wrażeniem.

Też mi się podoba z tym, że wg mnie problemem jest rozmiar Marinki. 44mm to dla mnie za dużo, no chyba, że zrobią mniejsza limitkę, np 40-42 mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się podoba z tym, że wg mnie problemem jest rozmiar Marinki. 44mm to dla mnie za dużo, no chyba, że zrobią mniejsza limitkę, np 40-42 mm :)

A gdyby podobną modyfikację (tarcza + wskazówki + kolor koperty) zastosować do Mariny 38? Wtedy to by było coś :rolleyes:

fajny vintage :)

zapomnieliście ze na forum jest importer Lum-Tec, a ta firma bez zadnego problemu zgodza sie na limitacje 50 sztuk, tylko tutaj mowimy bardziej o sportowym zegarku,

Rozmawialem kilkukrotnie z chłopakami z Lum-Tec USA i sa otwarci na rozne opcje.

Z Lum-Tec podoba mi się nowa seria M-BRONZE ale znów trochę szeroka koperta (44mm). Pozostałe modele bez szału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiscie uwazam ze 44 jest super i wcale nie jest duzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe robiłem żadnych podchodów i nie zamierzam.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe robiłem żadnych podchodów i nie zamierzam.

Sinn się nie zgodzi, Guinanad także. Wiem bo kiedyś już tą ścieżkę przetarłem :-)

Dla Hachera zegarki produkuje własnie Sinn i Hacher teoretycznie się chciał podjąć limitki ale ich chęci nie korelowały z mozliwościami. Tzn wyraźne problemy z komunikacją. Odpisywali mi na wiadomości na początku po tygodniu, potem po 2 tygodniach potem musiałem czekac 3 tygodnie a potem to już w ogole mnie olali....

Więc nie widziałem sensu w takiej współpracy....mimo że zegarki produkują fajne :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny pomysł lecz wolałbym w czerni obudowę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajnie go zmodyfikowali ale bez daty? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wolałbym czarny, datownik akurat nie jest dla mnie najbardziej istotny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to panowie ankieta zakończona.teraz czas sie zastanowić nad producentem.ma ktoś jakieś pomysły po za Eposem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcje sa 2:

- albo sie dogadamy co do projektu i kwoty jako jeden projekt

- albo zgodnie z ankieta zakladamy 2 tematy na 2 limitacje w roku 2013:

-casual do 2500zl

-casual pow 5000 czy 6000zl

Ja osobiscie proponuje rozwiazanie nr 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcje sa 2:

- albo sie dogadamy co do projektu i kwoty jako jeden projekt

- albo zgodnie z ankieta zakladamy 2 tematy na 2 limitacje w roku 2013:

-casual do 2500zl

-casual pow 5000 czy 6000zl

Ja osobiscie proponuje rozwiazanie nr 2

Biorąc pod uwage rozrzut w ankiecie, jest to jakaś opcja tylkopytanie czy zbierze sie odpowiednia ilość osób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajnie, że wygrała opcja do trzech i pół koła i więcej.

tez sie ciesze :), może wreszcie zaczniemy rozmawiać o konkretach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie nie ma na to najmniejszej szansy. Biorąc pod uwagę w sumie niedużą ilośc osób bioroących udział w ankiecie a więc potencjalnych chętnych na klubowca, rozbieżności co do rodzaju, projektu zegarka, itp to może się okazać, że w każdej z tych grup finalnie ostanie sie po kilku chętnych :( A wtedy pozamiatane. Jak nie powstanie jeden projekt to chyba nic z tego nie wyjdzie :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei niekoniecznie :angry: Z tym, że jeszcze kwestia taka, ilo to może byc powyżej 3,5k? Np. ok.4k to może dałby się radę budżet naciągnąc ale jak ktoś rzuci hasło, 6,7 czy 10k to odpadam :( W tym wypadku też trzeba tą górną granicę określić bo inaczej osobt, które takiej kwoty nie zakładały odpuszczą a jeżeli tylko nieznacznie przekroczyłaby ona ich założenia, to może je zmienią :)

No i pytanie w drugą stronę, czy jakby udało się zrobic cos fajnego np. w okolicach kwoty 3k to te osoby, które głosowały powyżej od razu, z założenia odrzuca taki projekt przyjmując, że to będzie zegarek niewarty ich zainteresowania ( czyt. wg nich za tani czyli pewnie badziew ^_^ ) czy też będa brały go pod uwagę. To pozwoli chociaż wstępnie określić ile osób może nabyć klubowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie projekt powinien byc ciekawy i sie podobać a czy ostatecznie zegarek wyjdzie miedzy 3k a 4k to juz chyba bedziemy wiedziec po ilości sztuk.

Nie sądze zeby duzo chetnych na zegar za 10k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko proszę dysydentów tego wątku o uzmysłowienie sobie jednej rzeczy.

Ci którzy głosowali za zegarkiem za 3,5 tys. lub więcej na pewno rozważą też zakup zegarka za 2,5 tys.

Natomiast Ci, którzy głosowali za zegarkiem do 2,5 tys. najprawdopodobniej nie zdecydują się na zegarek za 4 tys.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankietę traktujemy jako wsakazówkę preferencji zakupowych, czy też przyjmujemy przewagę jednego głosu i brniemy w zakres powyżej 3,5tyś?

Tak naprawdę według ankiety wyszedł zegarek do max 2500zł. Osoby głosujące w przedziale do 2tyś, na pewno rozważą zakup czegoś, co nieznacznie przekroczy budżet.

NIe sądzę, że ktoś głosujący na zegarek do max. 2tyś., nagle zdecyduje się wydać dwa razy więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.