Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Do casuala - tak, w eleganckim zegarku średnio to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko musi nas być 15 osób, a nie 9... Na razie to pisanie palcem na wodzie.

Z mojego rachunku wynika, że od postu QV z 17 maja 2013 o limitacji 15 sztuk i cenie 3750 zł, chęć udziału zgłosiło 11 osób + sam QV. Poza QV to: gniewko, vidi, MUrsus, jacek_sek, Mma, maariusz, M_M, Cynamooon, Stawko, Bosson i ja.

Niemniej to nie 15. Poza tym niektórzy określili swoje warunki brzegowe (np. ja od razu, a MUrsus w toku dyskusji zadeklarował, że przy szaro czerwonym rezygnuje).

Proponuję więc zamiast ciągle podrzucać nowe wersje, zwłaszcza przez tych co jasno nie zadeklarowali czy wchodzą w projekt, skoncentrować się na tym, kto jest w gotów wydać wspomniana przez QV kwotę na zegarek dogadanej przez QV firmy. Jak znajdzie się 15 chętnych ta grupa zacznie uzgadniać szczegóły - kolorystykę i model bazowy. A propos modelu bazowego to mam po prostu wrażenie, że przy niektórych kompozycjach kolorystycznych C'Vinatge wcale nie będzie najlepszą bazą, choć przemawia za nim oryginalniejszy mechanizm niż w dwóch pozostałych modelach.

Jeśli warunki brzegowe zostaną dla kogoś przekroczone, to będzie się wycofywał. Może na jego miejsce wskoczy ktoś inny, kto w toku prac stwierdzi, że się przekonał. Nie powinno być jednak wracania do tego co już zostało przegłosowane i propozycji nie powinni składać, ci którzy jasno nie zadeklarują, że wchodzą w projekt. Bez pewnej samodyscypliny ta dyskusja może po prostu trwać w nieskończoność, a QV świeci też oczami wobec producenta, któremu należałoby dać odpowiedź w jakimś racjonalnym terminie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos modelu bazowego to mam po prostu wrażenie, że przy niektórych kompozycjach kolorystycznych C'Vinatge wcale nie będzie najlepszą bazą, choć przemawia za nim oryginalniejszy mechanizm niż w dwóch pozostałych modelach.

Dokładnie !!

Nie każdy kolor w tej kopercie bedzie pasował. Najłatwiej jestem w stanie sobie wyobrazić ciemno szary/grafitowy, potem granatowy, potem brązowy potem kawa z mlekiem a na końcu beżowy. Uważam, że beżowy nie bardzo pasi do tej dosyć ostrej w rysach koperty.

Bardzo oryginalny mógłby być kolor czereśniowy, bordowy często spotykany w zegarkach vintage. Ale nie tylko.

Poniżej akurat damski model, ale akurat takie dobrej jakości zdjęcie mi się trafiło. Oczywiście kolor ten był stosowany także w zegarkach męskich.

6486_Tag_Heuer_Formula_1_Glamour_Diamonds_SS-Diamonds__Maroon__Strap_01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie !!

Nie każdy kolor w tej kopercie bedzie pasował. Najłatwiej jestem w stanie sobie wyobrazić ciemno szary/grafitowy, potem granatowy, potem brązowy potem kawa z mlekiem a na końcu beżowy. Uważam, że beżowy nie bardzo pasi do tej dosyć ostrej w rysach koperty.

Bardzo oryginalny mógłby być kolor czereśniowy, bordowy często spotykany w zegarkach vintage. Ale nie tylko.

Poniżej akurat damski model, ale akurat takie dobrej jakości zdjęcie mi się trafiło. Oczywiście kolor ten był stosowany także w zegarkach męskich.

6486_Tag_Heuer_Formula_1_Glamour_Diamonds_SS-Diamonds__Maroon__Strap_01.jpg

Ten kolor ma moc!!!

Do mnie szary kolor jakoś nie przemawia, ale głos ludu zadecyduje.

A co powiecie na żywe kolory z nowej kolekcji Rolexa?

the-new-rolex-day-date-unveiled-at-baselworld-L-HHeJNu.jpeg

the-new-rolex-day-date-unveiled-at-baselworld-L-R15jwm.jpeg

Moim zdaniem wersje miodowa, bordowa i zielona są super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniższy kierunek kolorystyczny był by fajny ...

455_4_343.506-016.png

454_4_343.505-019.png

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy tarcze z "załamaniem" na brzegu i fajnie byłoby zainspirować się tym połączeniem kolorów (jeżeli mówimy o brązie)

replica-zenith-watches-18-0520-403702-c661.jpg

Jeżeli kolor tarczy ma być szary to zdecydowanie propozycja QV z czerwonym akcentem:

profile-glashtte-original-senator-diary-1.jpg

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie szary. Oprócz tego, że fajnie wygląda to jeszcze jeden argument za nim przemawia. Nie ma wielu zegarków w takim kolorze w rozsądnym budżecie - czarne, srebrne, brązy, niebieskie znajdzie się u w wielu producentów, z tarczą stalową, grafitową, ciemno szara ( jak zwał tak zwał) JAKOŚ NIE MOGĘ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc w ciszy i spokoju śledzę temat ... może się przekonam do szarości ;)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na taką szarość?

%2fdata%2fwatches%2f59de57717ba94df387dfb45afb86d38425880_11_221_BB6A_362x476px.jpg?lossless=1

Ma ona ciekawą fakturę delikatnie przełamaną pionowymi kreskami. Razem z indeksami arabskimi wygląda bardzo zacnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Tyż" fajnie - szarość, przełamanie czerwonym , względnie niebieskim, indeksy arabskie, może białe napisy jak ktoś juz wskazywał i powinno byc ok.

Chociaż lepsza wg mnie byłaby taka jak w tym Glaschutte, ona ma chyba szlif słoneczkowy, czy się mylę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ta szarość z Glaschutte jakoś tak nie leży - bardziej mi pasuje do współczesnego pilota niż do zegarka typu vintage. Zresztą zegarków z szlifami czy bez mamy od groma, więc może pomyśleć o trochę innej fakturze tarczy?

Całkiem fajnie wygląda szarość bez szlifu...

vacheron-constantin-patrimony-traditionelle-perpetual-calendar-chronograph-platinum-watch.jpg

Lub taka szarość złamana mlekiem ;-)

Vacheron-Constantin-Patrimony-Traditionnelle-Chronograph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ta szarość z Glaschutte jakoś tak nie leży - bardziej mi pasuje do współczesnego pilota niż do zegarka typu vintage. Zresztą zegarków z szlifami czy bez mamy od groma, więc może pomyśleć o trochę innej fakturze tarczy?

W prostokątnej kopercie taki szlif w jedną stronę może wygląda fajnie ale czy w okrągłej będzie ?? Mam wątpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W prostokątnej kopercie taki szlif w jedną stronę może wygląda fajnie ale czy w okrągłej będzie ?? Mam wątpliwości

Ja tylko głośno myślę :)

Faktura tarczy może być różna. Ale mi osobiście blink-blink szarość jak w tym Glaschutte po prostu nie leży do tego zegarka. Co innego jeśli wybierzemy inny kolor: miodowy, bordowy, fiołkowy czy jakiś tam inny tutaj szlif słoneczkowy wyglądał by o wiele ciekawiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym również zadeklarować chęć nabycia tego zegarka. Oczywiście nie wszystkie pomysły jakie towarzyszą temu projektowi przypadły mi do gustu, ale wierzę w dobre zakończenia. podrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka jak w tym Glaschutte

szarość z Glaschutte jakoś tak nie leży

szarość jak w tym Glaschutte po prostu nie leży do tego zegarka.

Panowie, to mogą czytać dzieci i ludzie nieuświadomieni, jak im się utrwali w świadomości tak błędnie pisane Glashütte to będzie bieda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na taką szarość?

%2fdata%2fwatches%2f59de57717ba94df387dfb45afb86d38425880_11_221_BB6A_362x476px.jpg?lossless=1

Ma ona ciekawą fakturę delikatnie przełamaną pionowymi kreskami. Razem z indeksami arabskimi wygląda bardzo zacnie :)

Wygląda na taką imitację stali szczotkowanej, ale w okrągłej kopercie to nie zda egzaminu (w kierunku pionowym/poziomym/pod skosem...). Ewentualnie szlif słoneczkowy do naszej koperty

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopertę, wskazówki mam, jak wymyślicie tarczę to zrobię render. Aha, indeksów bregutowskich nie mam, jak ktoś ma taki krój czcionki i może się podzielić to poprosiłbym, bo na ręczną zabawę w corelu czasu nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopertę, wskazówki mam, jak wymyślicie tarczę to zrobię render. Aha, indeksów bregutowskich nie mam, jak ktoś ma taki krój czcionki i może się podzielić to poprosiłbym, bo na ręczną zabawę w corelu czasu nie mam.

Może na początek jakby udało Ci się zrobić, ciemno-szary szlif słoneczkowy na tarczy. Resztę układu tarczy zostawić.

Napisy jak w grafice poniżej ale pod Automatique dopisać jeszcze tą samą czcionką KMZIZ , ciemno czerwonym kolorkiem i końcówkę wskazówki sekundowej także pociągnąć czerwienią :-) . Pasek brąz wpadający w wiśniowy, błyszcząca skóra. Lub pasek z szarej skóry jak w Glashuette

cattin11zz.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może dałoby radę zrobić kilka wizualizacji z tymi wskazywanymi kolorami tarcz - szara, kawa z mlekiem, miodowy, bordowy, itp ( wszystkie te proponowane w temacie) i zobaczymy, na jaką będzie najwięcej chętnych, który kolor pasuje do koperty itp. Wtedy będzie już jakiś punkt wyjścia, może ktoś zmieni zdanie co do koloru. Jeżeli za jakąś opowie się zdecydowana większośc to w tym kierunku należało będzie pójść i dobierać pozostałych chętnych do limitki bo to może zapewnić pozytywny finał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może dałoby radę zrobić kilka wizualizacji z tymi wskazywanymi kolorami tarcz - szara, kawa z mlekiem, miodowy, bordowy, itp ( wszystkie te proponowane w temacie) i zobaczymy, na jaką będzie najwięcej chętnych, który kolor pasuje do koperty itp. Wtedy będzie już jakiś punkt wyjścia, może ktoś zmieni zdanie co do koloru. Jeżeli za jakąś opowie się zdecydowana większośc to w tym kierunku należało będzie pójść i dobierać pozostałych chętnych do limitki bo to może zapewnić pozytywny finał.

Dokładnie :)

Ja postaram się poszukać tej czcionki. W Office 2010 najbliżej tego fontu jest: Levenim MT oraz Kunstler Script ale nie jest to w 100% ten font. Jednak na pewno Catorex ma dostęp do tej czcionki, więc nie powinno być to dużym problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw. tą tarcze zrobić na prosto, czy taką wygiętą jak w oryginale?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz sprobowac z ta zaglebiona. W sumie nawet ciekawie to wyglada.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety doszukanie się tych fontów graniczy z cudem...Ale znalazłem ładny obrazek skąd można by może pobrać te cyfry:

XXX_21_1358193831_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.