Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

2 dni nie sledzilem watku, a tu niezle zamieszanie.

Uwazam, ze stworzenie zegarka klubowego to sztuka kompromisu przez kazdego chętnego. Mi tez nie podoba sie wisniowy pasek czy czerwona wskazowka, ale jestem w stanie ustąpić aby tylko udalo sie z realizacja forumowca 2013.

C'Vintage jako klubowiec raczej nie wyjdzie. Moze warto przeniesc dotychczasowy etap prac na C'Attractive - dzieki duzo nizszej cenie uda sie uzbierac 15 zainteresowanych.

W kazdym razie, ja trzymam kciuki za idee wspolnego limitowanego zegarka.

Pozdrawiam.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John.doe możesz zrobić wersje czekoladka i samą 12ke złotą ;)

zest06.jpg

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John.doe możesz zrobić wersje czekoladka i samą 12ke złotą ;)

mleczna, gorzka czy może biała? :)

a tak poważnie chodzi o tarczę + pasek, czy sama tarcza? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarczę i pasiorek :)

a czekolada może być miętowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe :) na moim monitorze wygląda na bordo ??? Chyba że jestem ... ;)

Tak już serio prosiłem o złotą 12 i kolor jak poniżej, a wszystkie indeksy i wskazówki srebrne.

419_2_321.503-016.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhh, ciekawy pomysł. Ładnie to wyszło. Zegarków z ciemną, czekoladową tarczą nie ma za dużo. Podoba mi się.

Jedynie poprawiłbym indexy godzinowe. Są za długie w stosunku to wielkości tarczy. Choć w sumie te też mają swój urok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zmiany obwódka datownika na srebrny, ciekawe jak będzie wyglądać bez indeksów minutowych ... :P

Wysokość 12 powinna być dopasowana do wysokości indeksów ( np. indeksy krótsze )??

john.doe możesz zmienić ... ;)

Pytanie do QV, jaki będzie koszt zegarka w powyższym wykonaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na pewno ta 12-ka powinna być złota? Mnie to akurat razi.

Przy czekoladowej tarczy nawet same srebrne indeksy wyglądają ładnie:

post-37089-0-95743200-1370250199_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też razi, chciałem zobaczyć jak "to" będzie wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli 12tka bedzie nakladana ( trzeba ją wyprodukować ) to wyjdzie ok 1900zl za sztukę, jesli malowana to 1750zl . Oceniam "tak na oko"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malowaną to raczej bym odpuścił, będzie wyglądała fatalnie przy nakładanych pozostałych indeksach.

A srebrna nakładana? Wiem, to już prawie Moser...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze bedzie to prawie Moser to nie przejmowalbym się tym. Aby tylko ladny zegarek wyszedl.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli 12tka bedzie nakladana ( trzeba ją wyprodukować ) to wyjdzie ok 1900zl za sztukę, jesli malowana to 1750zl . Oceniam "tak na oko"

Jeśli Nasz projekt pójdzie w tym kierunku tu już jestem zdecydowany :)

Indeksy tylko nakładane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti027.jpg

12tka srebrna chyba winna być.

Indeksy nakładane kreseczkowe można spróbować przeszczepić z modelu C'Vintage :-) , z tym że zacząc je nakładać od podziałki sekundowej a nie od samej krawędzi bo wtdy mogą się okazać za krótkie i będą głupio wyglądały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba sie ta 12tka w polaczeniu z indeksami. Wybor koloru czy czcionki mozna by bylo jeszcze przedyskutowac.

Mnie interesuje jeszcze wyglad zegarka ze skroconymi indeksami na 6 i 9-tce tak jak w jlc (+ zachowana arabska 12tka tak jak w poprzednim renderze):

JLC_Master_Grande_Ultra_Thin_WG_lg.jpg

Master_Ultra_Thin_41_SS.jpg

Mozna by bylo poprosic o render takiego rozwiazania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

john.doe - świetna robota.

Dwunastki nie trzeba będzie produkować, jeśli wykorzysta się istniejącą z C'Attidude Voyager. Jest bardzo podobna do tej z renderu johna.doe.

Jeśli miałaby zostać złota, to wg mnie w grę wchodziłoby tylko różowe złoto, które pięknie komponuje się z brązem/marrone/miodem/wiśnią.

A z resztą rozterki z wyborem koloru tarczy, to w gruncie rzeczy sama przyjemność, którą można sobie zostawić na sam koniec projektu, kiedy już będzie opracowana koncepcja wyglądu zegarka.

I tak jak napisał QV powinniśmy w jak największym stopniu wykorzystać bazowy model C'Vintage. Tarcza na bazie C'Attractive jest ok, z tym, że chyba faktycznie indeksy powinny być albo krótsze, albo przeniesione z C'Vintage. Okienko daty też powinno zostać trapezowe, bo chyba wszystkim się podobało. I koniecznie mechanizm AS jako alternatywa w stylu vintage dla wszechobecnej ETY.

Gdyby jeszcze QV mógł ustalić, czy przeniesienie datownika na wysokość godziny 4 lub 8 wchodziłoby w grę, a jeżeli tak, to czy znacznie podrożyłoby to koszt projektu. Nie wiem, czy ten pomysł zasługuje na uznanie, ale męczy mnie wciąż :).

to chyba 13 stke warto by wyroznic , jesli mialoby byc na 2013 :)

Pan prezes ma chyba słabsze dni. A to w innym wątku psioczy na życie w USA, a to w tym wątku raczy krotochwilnie się wypowiedzieć.....

To ja może żartobliwie przypomnę Panu prezesowi par. 5 statutu KMZiZ:

Celem Stowarzyszenia „klub Miłośników Zegarów i Zegarków” jest krzewienie i pogłębianie wiedzy o czasie i urządzeniach do jego pomiaru.

Dlatego oczekiwałbym raczej pomocy w opracowywaniu klubowca/forumowca (także merytorycznego omówienia popełnianych przez forumowiczów błędów przy projekcie), niż takich postów jak wyżej cytowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila , przeciez historia jest pelna takich przykladow np IWC z powiekszona cyfra 10 ( nr koszulki ) i wiele innych

dlatego nie bardzo rozumiem , czemu moja propozycja jest traktowana w kategorii "slabsze dni:" ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja "prawa góra" jest skromna przez co wygląda świetnie, pomysł z 13ką moim zdaniem doskonały z jednym małym ale, są ludzie przesądni których eliminujemy na wstępie ...

Edit:

QV do tej koperty jest możliwość włożenia mechanizmu z C'vintage?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z 13 również uważam za bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz przypomniały mi się czasy, kiedy alkohol sprzedawano dopiero od 13.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaraz przypomniały mi się czasy, kiedy alkohol sprzedawano dopiero od 13.

Ja tych czasów nie pamiętam, wchodzilem wtedy jeszcze na baczność pod stół :) A pomysł z 13 mi się podoba.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie ta 13-stka nie przemawia. Z 12-stką centralną zegarek jest dużo ładniejszy. Każdy, kto zobaczyłby taki zegarek to pierwsze pytanie jakie zada to: dlaczego jest tu ta 13. Rozumiem jakby limitacja składała się z 13 zegarków i aby to podkreślić umieszczany 13-stke-OK, ale nie rok. (oczywiście to jest moja opinia)

Mechanizm AS z C'Vitange nie przeszczepią (przynajmniej tak mi się wydaje). Skoro zegarek jest przystosowany do ETY 2892 to już chyba musi ona zostać. Ale to powinien potwierdzić sam QV.

Okienko daty - jestem na tak. Inne niż typowe i jednocześnie ciekawe.

Jeśli chodzi o kolor tarczy to brąz jest OK, ale powinien być to ciemny i zdecydowany brąz. Mamy srebrną kopertę więc musi ona kontrastować z ciemną tarczą.

Z przedstawionych wybieram:

post-49795-0-18072300-1370332635.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.