Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również jestem za powyższym, oczywiście z nakładaną 12-ką. Jak dla mnie ETA może zostać.

Z brązem jest tylko ten problem, że jak jest za ciemny to w słabym świetle będzie czarny, a jak jest za jasny, to w słońcu jest sraczkowaty.

Pewnie bez próbki koloru się nie obędzie.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Chwila , przeciez historia jest pelna takich przykladow np IWC z powiekszona cyfra 10 ( nr koszulki ) i wiele innych

dlatego nie bardzo rozumiem , czemu moja propozycja jest traktowana w kategorii "slabsze dni:" ..

No dobra, napisałem zbyt ostro. Przepraszam.

Zinedine Zidane IWC wyglada ok, ponieważ 10 została wyróżniona na tarczy z 12-godzinnym wskazaniem czasu. Dużo gorzej wygląda 13 na takiej tarczy, a taką ze względu na wersję bazową musi posiadać projektowany klubowiec. 13 wprowadza w błąd co do odczytu pozostałych godzin. Zrobiłem szybki test na członkach rodziny - lepiej wypadło klasyczne 12-godzinne wskazanie czasu.

Oczywiście sprawa wyglądałaby inaczej, gdyby tarcza była 24-godzinna. Ale to nie jest realne.

Jest jeszcze druga sprawa - z czym ma się kojarzyć 13. Dla mnie nie ma prostego przełożenia, ponieważ na codzień nie używam zwrotu typu "13-tego roku" na określenie roku 2013. Już lepiej dla mnie wyglądałaby tarcza z wyróźnioną 9, skoro w 2013 roku jest 9-ta rocznica powstania klubu. Tylko, że 9-ta rocznica, to żadna rocznica.

Dlatego optuję za 12.

Z wizualizacji przedstawionych w poście #1397 najbardziej podoba mi się prawa górna. Zmieniłbym tylko okno datownika na trapez. Ładna też jest wizualizacja, którą wskazał maariusz w poście #1402.

Jeśli udałoby się zachować werk AS byłoby świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, napisałem zbyt ostro. Przepraszam.

Zinedine Zidane IWC wyglada ok, ponieważ 10 została wyróżniona na tarczy z 12-godzinnym wskazaniem czasu. Dużo gorzej wygląda 13 na takiej tarczy, a taką ze względu na wersję bazową musi posiadać projektowany klubowiec. 13 wprowadza w błąd co do odczytu pozostałych godzin. Zrobiłem szybki test na członkach rodziny - lepiej wypadło klasyczne 12-godzinne wskazanie czasu.

Oczywiście sprawa wyglądałaby inaczej, gdyby tarcza była 24-godzinna. Ale to nie jest realne.

Jest jeszcze druga sprawa - z czym ma się kojarzyć 13. Dla mnie nie ma prostego przełożenia, ponieważ na codzień nie używam zwrotu typu "13-tego roku" na określenie roku 2013. Już lepiej dla mnie wyglądałaby tarcza z wyróźnioną 9, skoro w 2013 roku jest 9-ta rocznica powstania klubu. Tylko, że 9-ta rocznica, to żadna rocznica.

Dlatego optuję za 12.

Z wizualizacji przedstawionych w poście #1397 najbardziej podoba mi się prawa górna. Zmieniłbym tylko okno datownika na trapez. Ładna też jest wizualizacja, którą wskazał maariusz w poście #1402.

Jeśli udałoby się zachować werk AS byłoby świetnie.

Zamontowanie werku AS w kopercie C'Attractive jest niemożliwe. Koperty co prawda są tego samego rozmiaru zewnętrznego ale inna jest ich grubość i średnica wew. Wymagał by ten zabieg przetoczenia kopert.

Mi się bardzo podobały projekty grafitowego zegarka z ciemnoczerwonym akcentem. Ten brąz stawiam na 2-gim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Ok, ale na tarczy C'Vintage można chyba zaprojektować indeksy i ich układ taki, jak na tarczy C'Attractive w połączeniu z modyfikacjami w postaci np. nieco skróconych indeksów i wyróżnionej 12-tki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ale na tarczy C'Vintage można chyba zaprojektować indeksy i ich układ taki, jak na tarczy C'Attractive w połączeniu z modyfikacjami w postaci np. nieco skróconych indeksów i wyróżnionej 12-tki?

Jasne. Tarcze i ich elementy można stosować zamiennie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

To dobra wiadomość, której się spodziewałem :) .

Proponowałbym zostać przy mechanizmie AS, kopercie, koronce i szkle z C'Vintage. Tarcza mogłaby być z C'Attractive ze zmianami wypracowanymi przez forumowiczów.

Kolor tarczy można ustalić na końcu w ankiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowalbym zrobic juz teraz ankiete. Nadal nie wiadomo na czym stoimy. Grafit czy brazowy, czy jeszcze inny kolor. Vintage czy Attractive. Zorientowalibysmy sie ilu jest wstepnie zainteresowanych i jaka jest wola wiekszosci.

Jesli okaze sie, ze jest tylko z 10osob chetnych to szkoda czasu i pracy grafikow. Narazie kazdy mowi co chce i zrobil sie z tego maly chaos.

W budzetowym chrono za 380zl z gory ustalony byl wyglad i ogolny kierunek zegarka, dzieki temu prace na projektem szly bardzo szybko.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie:

- koperta Vintage lub Attractive

- mechanizm AS lub ETA

- tarcza Attractive

- kolor tarczy: brąz

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mógłbym coś zasugerować to proponowałbym porównać wariant oparty na poniższym kolorze tarczy i paska:

cantti0212.jpg

z poniższym kolorem tarczy i paska:

cantti025.jpg

ale w obu przypadkach z bordową wskazówką sekundnika i 12-tką.

Samego kształtu okienka daty i indeksów nie warto zmieniać. Dla przypomnienia jak wyglądają w oryginale:

sr1z.jpg

slvu.jpg

dsc04255v.jpg

Co do czcionek napisów na tarczy nie mam zdania. Wszystkie zaproponowane czcionki wyglądają w zasadzie dobrze.

jesli 12tka bedzie nakladana ( trzeba ją wyprodukować ) to wyjdzie ok 1900zl za sztukę, jesli malowana to 1750zl . Oceniam "tak na oko"

Przy nakładanych indeksach nakładana 12 jest dla mnie konieczna. Jeśli jej wyprodukowanie nie jest kosmicznie drogie (zaznaczam, że nie mam o tym pojęcia) to proponowałbym by w kroju była prostsza niż ta na wizualizacjach. Przypominam, że do wizualizacji używaliśmy czcionki z jednego wariantów C'Attractive, w którym są arabskie cyfry nakładane. Jednak tak naprawdę nikt chyba nie sprawdził jak wielkość cyfr, które Catorex już ma, pasuje do indeksów nie będących cyframi. Jeśli i tak cyfra będzie produkowana to nie ma sensu trzymać się akurat tej czcionki, z zawijasem przy 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcemy mieć rok na tarczy, to czemu nie pójść jeszcze dalej? ;)

eti6yfhk7lmo.png

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zobaczyłem - padlem :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eti6yfhk7lmo.png

Ale Ty tak na serio ;):D:wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eti6yfhk7lmo.png

Proponuje wstawić wieczny kalendarz z datą 2013. Będzie na wieki :)

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję wyobraźni. Pomysł mi się podoba - trochę szaleństwa jest w życiu potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł (aczkolwiek wymagający dopracowania) i piszę to poważnie jako obserwator tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, no to w sumie na czym stanęło. Bo już nie wiem czy wybór jest pomiędzy kolorem - szara lub brązowa tarcza przy zalożeniu, że będzie to na bazie Accractive, czy tez jest jeszcze wkestia decyzji czy ten model jako bazowy czy jednak C;Vintage?

Prośba do john.doe , może dałoby radę zestawić obok siebie rendery tych dwóch modeli w takich samych kolorach żeby porównać, które lepiej się prezentuje a najlepiej ciurkiem, jak leci w jednym i drugim zestawie kolorystyczny oba ( aha, może by prosic o numeracje renderów aby łatwiej było później je wskazywać w dyskusji :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś czuje że jak nie tupnę nogą i nie narzucę z góry pewnych opcji to będziemy się tak kręcić w kółko w nieskończoność.

Proponuję aby jednak chociaż jeden element zegarka uzgodnić. Myślę, że warto uzgodnić kolor.

Niech każdy uczestnik tego tematu wypowie się jaki kolor chciałby mieć najbardziej a jaki jako ewentualnie alternatywny byłby dla niego do zaakceptowania:

w formie takie jak ja teraz to zrobię:

1. Ciemno-szary

2. Granatowy

Acha , wypowiadają się tylko Ci którzy rozważają zakup klubowca 2013. Opinie ludzi którzy nie będą tego zegarka nosić nie są dla nas istotne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu.

Wiedzialem, jak QV nie przyspieszy tematu to bedziemy tylko bic piane. ;-)

Moje typy:

1. Ciemny grafit/szary

2. Ciemny braz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skusiłbym się na ciemny brąz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

1. brązowy (czyli marrone w Mayu H. Mosera kod Hex: #4D1F1C)

2. burgund (kod Hex: #600201)

Pomysł z wyróżnioną 20 i 13 jest zabawny, ale nie chcę tego typu smaczków na tarczy klubowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje typy:

1. grafitowy

2. niebieski

Z wyraźnym wskazaniem na C'Vintage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha , wypowiadają się tylko Ci którzy rozważają zakup klubowca 2013. Opinie ludzi którzy nie będą tego zegarka nosić nie są dla nas istotne.

Czyli KONKRETNIE kto może się wypowiadać a, a kto nie? Trzeba przejść selekcję, czy posmarować komuś, żeby można było wypowiadać się w sprawie (jeszcze, albo tylko...) "wirtualnego" zegarka forumowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Grafit

2. Brąz ciemny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.