Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Zegarek na 10lecie - projekt KMZiZ 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Bezapelacyjnie rezygnuje z zegarka z nr 6

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezapelacyjnie rezygnuje z zegarka z nr 6

Widzę,że kupiłeś biały - faktycznie niecierpliwy z Ciebie gość

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że (o ile go kupiłeś) nie ma nakładanych indeksów, tylko namalowane. Dla mnie to dużo mniej przemawia w tym zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec ostatni wolny nr 6

Podsumowując - bedzie bez napisu

Lista

1  - zarezerwowany

2 --Dommir

3 - nash13

4-  carlito1

5 -  Jędrek38

6 -  

7 -  chronofil

8 - sleza

9 -  misha.

10 - @rtur

Zaliczki zapewne do konca maja , tak aby Dirk zdążył z produkcją ( zegarki muszą być do odebrania na spotkaniu 2014 )

Pewnie do konca roku wplata calosci , ale to dopiero ustalimy jak i inne ( konto ,waluta itd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję administracji za ocenzurowanie wątku i wyrzucenie z niego mojej odpowiedzi, której udzieliłem kol.Darkowi-zegarkowi na zadane przez niego pytanie.Odpowiedź moja w żaden sposob nie łamała regulaminu forum.

Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego bronicie osoby,która najwięcej na wątku gwiazdorzyła, ujadała i obrażała innych forumowiczów ,a w końcu skulila pod siebie ogon i uciekła. (Poskarżyć się mamie tym razem ? )

Kolega Darek-zegarek swoim zachowaniem przynosi sobie wstyd nie tylko sobie, a wy tuszowaniem tego wszystkiego robicie źle forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega napisal , ze rezygnuje i tyle - ewdentnie byla to wypowiedz na temat . Twoje "buhaha" jest na poziomie Onetu , wiec zostalo skasowane . Trudno zrozumiec?

Jesli ktos narusza regulamin , jest przycisk "raportuj" .Koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega napisal , ze rezygnuje i tyle - ewdentnie byla to wypowiedz na temat . Twoje "buhaha" jest na poziomie Onetu , wiec zostalo skasowane . Trudno zrozumiec?

Jesli ktos narusza regulamin , jest przycisk "raportuj" .Koniec OT

Kolega od początku wątku pisał że "6 wolne", więc kto tu czego nie rozumie?

Widzę że jestes znawca nie tylko zegarków.ale tez Onetu i netykiety przede wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ten post EDYTOWAŁ ( jesli wiesz co to znaczy, ale jest zaznaczone w poscie ,jak rownież data edycji ) wczoraj , pisząc ,że 6 wolny . Wcześnie pisał ,że 6 bierze.

kto tu czego nie rozumie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ten post EDYTOWAŁ ( jesli wiesz co to znaczy, ale jest zaznaczone w poscie ,jak rownież data edycji ) wczoraj , pisząc ,że 6 wolny . Wcześnie pisał ,że 6 bierze.

kto tu czego nie rozumie...

Mam rozumieć, że prezes daje przyzwolenie na obrazanie innych użytkownikow forum?

Następnie edytka, kasujemy niewygodne posty i udajemy że wszystko w porządku.

Z prezesa możliwościami poprosilbym moda o odtworzenie wątku, przeczytał ze zrozumieniem i wtedy dopiero ustosunkował się do sprawy.

Moje " buhahaha" było odpowiedzią dla Darka-zegarka i najłagodniejszym z mozliwych komentarzem do tego jak ten Pan przysłużył się sprawie.

Koniec i przepraszam za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumieć, że prezes daje przyzwolenie na obrazanie innych użytkownikow forum?

Koniec i przepraszam za OT.

Kończ Waść, wstydu oszczędź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pewnego czasu nie ma na tym Forum watku, ktory da sie normalnie czytac. Zostal przedstawiony zegarek na jubileusz Klubu, nawet nie bylo zaproszenia do dyskusji, tylko zwykle zapisy. Njpierw kilku userow napisalo ze owszem, moze by i wzieli, ale pod warunkiem ze zegarek bedzie wygladal inaczej niz zostal zaprojektowany. Ba.., nawet byly konkretne propozycje i przekonanie ze zadecyduje wiekszosc, jak zwykle ta, ktora zakupem zegarka nie jest zainteresowana. Potem jeden facet sie obrazil, bo on by chcial inny, choc sam do konca nie wie jaki. Potem ktos sie obrazil na tego faceta, ze tamten fqcet sie obrazil. Tylko zainteresowani zegarkiem napisali po jednym poscie, rezerwujac po prostu numer limitacji. Niby takie zabiegane czasy, a mam wrazenie ze jest wiele osob, ktorym sie jednak nudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie , zadane wcześniej a pozostające do dziś bez odpowiedzi- czy istnieje możliwość graweru nicku lub inicjałów na werku?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, załóżmy, że kiedyś Ci się ten zegarek znudzi i będziesz chciał go sprzedać, wtedy z takim grawerem będzie Ci ciężko się go pozbyć. Jak uważasz.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, załóżmy, że kiedyś Ci się ten zegarek znudzi i będziesz chciał go sprzedać, wtedy z takim grawerem będzie Ci ciężko się go pozbyć. Jak uważasz.

Ja tam lubię zegarki z historią, czyli takie z grawerem z lombardu etc :). Może dla chętnych? Tak tylko pytam. Klaudiusza grawer strasznie mi się podoba stąd pomysł.

P.S.

Myślisz, że się znudzi? Czekam na recenzję Darka-w-gorącej-wodzie-kąpanego.

Myślę, że jednak zostanie ze mną na zawsze-klasyka , ponadczasowy design, oryginalność, limitacja to wystarczające powody, a teraz już czuję się jak Golum :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam,ale nie będę psuł zabawy.

Nie przyszła góra do Mahometa,to Mahomet dotarł do góry.. :lol:

Nie rozumiem łaski obejrzenia zegarka za 20k zł.

Wiec ja,jako w gorącej wodzie kąpany sam sobie to zorganizowałem.

Pytałem o wycieczkę,ale nie było chętnych. :)

Napisze wiec moje subiektywne odczucia!

Proszę się tym nie sugerować!!!

Zegarek oglądałem z lupką ze wszystkich stron.

Koperta na poziomie MC.

Tarcze jak w Poliocie,

Koronka tragedia./ta co oglądałem pod lupą/

AR ciekawe .

Wskazówki? hmmm ? zróbcie zbliżenie tych zdjęć co wkleiłem do galerii.

Zmęczenie materiału?

Tył -zwykłe szkło ,łabędzia szyja się rzuca w oczy ,i kilka zdobień,poza tym układ mocowań ,to tak jak napisał Astral to ETA.

Modyfikacje widome dla przyszłych posiadaczy.

Bije po oczach,dla koneserów,

Pasek słabej jakości,klamerka norma z napisem.

Największe wrażenie na mnie zrobiło pudełko ,gdzie zegarek ładnie jest wkomponowany w jego otwór.

Reasumując .

Ładne pudełko ,kilka zdobień na mostku, "in hause" jak to napisał filip,nie czyni z tego zegarka czegoś wyjątkowego.

Dodam tylko ,że dzwoniliśmy do Dirka zegarek na zamówienie,to -wpłata zaliczki 1000€ reszta przy odbiorze.

Czas oczekiwania na indywidualny zegarek 5-7 miesięcy..

Jestem pewien,że "panda odwrotna" jest do zrobienia. <_<

Proszę się powyższym nie sugerować, to są moje subiektywne odczucia.

Cena dla przyszłych właścicieli wynegocjowana IDEALNA !!!

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt powstał wspólnie (Ja i Darek) i został skonsultowany na kilku etapach z Dirkiem Dornbluthem.

Z całym szacunkiem, ale moim zdaniem właśnie wasza ingerencja projektowa tylko umniejsza ten projekt - zostawiłbym to wszystko w ręku Dirka, oznaczył serię odpowiednio a powiązanie z klubem i rocznicą zawarł na certyfikacie i wtedy brak dyskusji byłby dla mnie uzasadniony (poparty autorytetem Dirka).

Jest to tylko moje prywatne zdanie i proszę się nim nie sugerować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze bedzie dyskusja , byleby byla rzeczowa

Traktuję zgłoszenia zakupu jako wstępną deklarację ( tzn taką , którą tylko zgłaszający zakup może w każdej chwili zmienić czyli wycofać się , natomiast nie my ) , deklaracja ostateczna będzie jak już ustalimy wszystkie szczegóły , pokażemy grawer na mechanizmie i lepszą wizualizację , kolor tarczy , wzór certyfikatu , ORAZ SPOSÓB I TERMIN WPŁAT ZALICZEK I RESZTY , warunki odbioru , gwarancji itd)

Wyprzedzenie czasowe jest znaczne i na to pozwala , sam cykl produkcji to okolo 8 miesiecy

Odbiór na spotkaniu 2014 , więc mamy jeszcze spokojnie czas na ustalenie szczegółów technicznych

Wtedy nastąpi chwila na podpisanie umowy , wpłacenie zaliczki i to juz bedzie deklaracja ostateczna.

Więc gorące głowy wyciągające wnioski bez podstaw merytorycznych proszę o powściągliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja poproszę o numer ,który się zwolnił czyli 6 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bardzo proszę

Lista

1 - zarezerwowany

2 --Dommir

3 - nash13

4- carlito1

5 - Jędrek38

6 - piotr b

7 - chronofil

8 - sleza

9 - misha.

10 - @rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też chcę, jakoś przoczyłem ten wątek.

Jak ktoś zrezygnuje to chętnie wskoczę na jego miejsce. A może Dirk zrobi 11 szt ?

Pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o przeniesienie rezerwacji nr.8,na użytkownika gk1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, Panie Prezesie proszę przenieść :D

Pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mi wiadomo to Darek jest na wyjeździe. Jak wróci to zaktualizuje listę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z daleka , ale jednak :)

Lista

1 - zarezerwowany

2 --Dommir

3 - nash13

4- carlito1

5 - Jędrek38

6 - piotr b

7 - chronofil

8 - gk1

9 - misha.

10 - @rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Dornbluth 99.4 z rezerwą chodu kosztuje ok. 20000 zł, a Schaumburg Ceramat III, także z rezerwą chodu, 8280 zł - http://www.luksusowe...amat-p-288.html

Oba modele są niemieckie, zachwalane jako hand made, bazą dla mechanizmów w obu zegarkach jest unitas, mają właściwe dla nie-karków rozmiary.

Skąd więc taka różnica w cenie?

Pytanie zadaję w tym wątku, ponieważ rozsądek nie pozwala mi spontanicznie wpisać się choćby na listę rezerwową oczekujących na Dornblutha (jako klubowca) i nakazuje poszukiwać tańszej alternatywy.

Ale pod wpływem przekonywujących argumentów może się to zmienić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.