Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Darek-zegarek

D.Dornblüth & Sohn

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie spinki niepotrzebne.

Piotrek pękam ze śmiechu :lol:

Jest tu nas tylu,że każdemu w niejednym zegarku coś się nie podoba.

Jeden widzi w Rolexie "buraka".

Drugi na AP 15300 mówi ,że to zegarek damski, z damską bransoletą.

Trzeci pisze,że Seiko to tylko Seiko.

Każdy ma prawo do oceniania.

Ja napiszę tylko co bym zrobił jako organizator zakupu zegarka za 20000 zł.

Tylko proszę mnie źle nie zrozumieć,uważam ,że tak by było komfortowo dla wszystkich.

O.K. zamawiamy zegarek u Dirka.

Poproszę o jeden zegarek taki jak mają być wykonane kolejne 10 sztuk.

Gwarancja ,że wszystko będzie zgodnie z pierwowzorem.

Do obejrzenia w Warszawie.To centrum PL ,każdy ma równy dojazd..

Po zaakceptowaniu ,wpłacamy zaliczkę.

Całość powiedzmy miesiąc przed odbiorem.

Dlaczego?

Kupując dom,ziemię,samochód wpłacamy powiedzmy 25% reszta przy odbiorze.

Takie są normy.

Ne wiem skąd pomysł aby ,wpłacić 150 tys.zł pół roku wcześniej?

Nie chcę nikogo zniechęcać do zakupu zegarka na 10 rocznicę.

Również nie chcę, aby ktoś się rozczarował ,płacąc za rendery.

Ja np. kupując AP poprosiłem Mirka,o możliwość obejrzenia zegarka.

Przy okazji serdecznie dziękuje.

Dlatego moje zdanie jest takie ,aby Dirk zrobił jeden zegarek ,taki jaki mam być .

Następnie kupujący podejmą decyzję.

A zapewnienia kolegów,że to jest ideał,i nie ma się do czego przyczepić ,są dla mnie śmieszne.

Dziękuję i to wszystko.

Pozdrawiam

Darek

p.s. skończyły się czasy,że kupujemy dom,apartament i płacimy za dziurę w ziemi.

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abstrahując od szeroko rozumianej ironii w tym temacie, koś może mi powiedzieć, czy koperta w tym akurat modelu jest również robiona przez D.D?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując dom,ziemię,samochód wpłacamy powiedzmy 25% reszta przy odbiorze.

Takie są normy.

Ne wiem skąd pomysł aby ,wpłacić 150 tys.zł pół roku wcześniej?

Kto Ci tak powiedział? Czy to może jeden z Twoich kolejnych domysłów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu,proszę Cię

Zaliczki zapewne do konca maja , tak aby Dirk zdążył z produkcją ( zegarki muszą być do odebrania na spotkaniu 2014 )

Pewnie do konca roku wplata calosci ,

Jeszcze nie wiem ,czy kupujący dostaną dowód zakupu,fakturę VAT ?

Nie rozumiem milczenia w podstawowych kwestiach. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to Darek napisał źle...oczywiście płatność przy odbiorze - to jest, jak sam wspomniałeś - norma.

A co do pytania o dowód zakupu, fakturę - to jest Twoja zwyczajna złośliwość - na kartofle w warzywniaku dostaniesz paragon, na spinki do a papier w Office Depot dostaniesz fakturę,a zadajesz takie pytania ? Zlituj się chłopie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto Ci tak powiedział? Czy to może jeden z Twoich kolejnych domysłów?

To Wy się zlitujcie.I zacznijcie innych użytkowników traktować poważnie.

A jak Darek prezes źle napisał, to się nie dziw ,że ktoś ma wątpliwości.

A jeżeli chodzi o fakturę ,to takie rzeczy powinny być napisane jasno i wyraźnie.

A nie żeby się ktoś domyślał.

To zaoszczędziłoby powstania niezdrowej atmosfery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem o co tyle krzyku i obrażania się nawzajem. Bo Darek zrezygnował a na początku chciał?

Mi zdarza się po kilka razy zmieniać zdanie co do jakiegoś zegarak, raz mi się podoba innym razem mniej.

A czasem po sprzedaży żałuję tak bardzo, że kupuję potem jeszcze raz.

Prawo każdego. Ja swojego Dornblutha specjalnie zamówiłem z grawerem, bo miał on coś upamiętnić i nie chciałem żeby kusiło mnie pozbycie się go, jak juź spowszednieje. Zobaczcie na tym forum jak często zegarki z Galerii lądują na bazarku w kilka dni po zakupie.

Tak to już jest i tyle.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz ,nie krzyczymy ,rozmawiamy.

Tylko chciałbym aby wszystko było jasne,nie tylko dla mnie.

p.s. gratki Dornblutha.Pokazałbyś werk z grawerem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otrzymanie dowodu zakupu i faktury jest OCZYWISTE - w jakim ty świecie żyjesz, albo co kupujesz, że musisz to mieć napisane, żeby wiedzieć ?

Z mojej strony koniec bezsensownej dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otrzymanie dowodu zakupu i faktury jest OCZYWISTE - w jakim ty świecie żyjesz, albo co kupujesz, że musisz to mieć napisane, żeby wiedzieć ?

Z mojej strony koniec bezsensownej dyskusji.

Dziękuję Ci bardzo,czy to tak wiele negocjacji wymagało?

Bezsensowej? oczywiście.

Zacytuje kolegę.

No tak, Dariusz Chlastawa faktycznie zakończył dyskusję.

Podoba się na renderach - to brać, a nie gadać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Darka Chlastawy. Zamknij ten temat, gdzie ilosc idiotycznych wpisow zdecydowanie przewyzsza forumowa srednia, i moze kontaktuj sie z zainteresowanymi na PW? Bedzie zdrowiej, a na pewno kilku kolegom bedzie sie latwiej spotkac osobiscie, np. na Klubowym Zjezdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamknij ten temat, gdzie ilosc idiotycznych wpisow zdecydowanie przewyzsza forumowa srednia,

Czy oby na pewno?

Bałwochwlaczo pozwolić na publikuję zdjęcia 6 z 7 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Zamykać bez zgody autora wątek umieszczony w dziale Galeria? To już chyba przesada....

Ja napiszę tylko co bym zrobił jako organizator zakupu zegarka za 20000 zł.

Tylko proszę mnie źle nie zrozumieć,uważam ,że tak by było komfortowo dla wszystkich.

O.K. zamawiamy zegarek u Dirka.

Poproszę o jeden zegarek taki jak mają być wykonane kolejne 10 sztuk.

Gwarancja ,że wszystko będzie zgodnie z pierwowzorem.

Do obejrzenia w Warszawie.To centrum PL ,każdy ma równy dojazd..

Po zaakceptowaniu ,wpłacamy zaliczkę.

Pomysł Darka jest rozsądny. Jeśli nie można zorganizować całego zegarka, to może chociaż niebieską tarczę z białymi subpolami? Kto zechce, to oglądnie ją na żywo w Wawie i podejmie racjonalną decyzję.

I jeszcze taka luźna myśl - przy okazji, tak dla porównania, może dałoby się zorganizować białą z niebieskimi subpolami. Zastanawiam się która w realu byłaby ładniejsza. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pomysł Darka jest rozsądny. Jeśli nie można zorganizować całego zegarka, to może chociaż niebieską tarczę z białymi subpolami? Kto zechce, to oglądnie ją na żywo w Wawie i podejmie racjonalną decyzję.

Też uważam, że przynajmniej możliwość zobaczenia tarczy byłaby wskazana, sorry ale na podstawie takich renderów jakie widzieliśmy to można kupić zegar za kilka ale nie kilkanaście tyś.

Takie moje zdanie a każdy niech robi co chcę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko w kwestii nazewnictwa, to co było pokazane to nie render tylko fotomontaż ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko w kwestii nazewnictwa, to co było pokazane to nie render tylko fotomontaż ;)

Wiem ;)

...ale niech to sobie nazywają jak chcą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam z dużą uwagą tematy Darka i Klaudiusza. I odnoszę dziwne wrażenie , że obaj Panowie widzieli inne zegarki. Zresztą potwierdzają to zdjęcia! Klaudiusz pokazuje nam wspaniały , doskonale wykończony zegarek dodatkowo z historią tworzenia we współpracy z Dirkiem. Darek opisuje i pokazuje produkt nazwijmy to "niedoskonały".

Niestety nasuwa się myśl, że albo jakość aż tak podupadła albo Darek widział produkt niewykończony. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Może ktoś ma inną wersję?

Łukasz recenzował zegarek Dirka i też się nim zachwycał. Powiem szczerze - zdurniałem.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam z dużą uwagą tematy Darka i Klaudiusza. I odnoszę dziwne wrażenie , że obaj Panowie widzieli inne zegarki. Zresztą potwierdzają to zdjęcia! Klaudiusz pokazuje nam wspaniały , doskonale wykończony zegarek dodatkowo z historią tworzenia we współpracy z Dirkiem. Darek opisuje i pokazuje produkt nazwijmy to "niedoskonały".

Niestety nasuwa się myśl, że albo jakość aż tak podupadła albo Darek widział produkt niewykończony. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Może ktoś ma inną wersję?

Łukasz recenzował zegarek Dirka i też się nim zachwycał. Powiem szczerze - zdurniałem.

O jakiej jakości Ty piszesz na podstawie robionych "kalkulatorem" zdjęć? Jaki produkt "niedoskonały"?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakiej jakości Ty piszesz na podstawie robionych "kalkulatorem" zdjęć? Jaki produkt "niedoskonały"?

Coś tam jednak widać . Poza tym jest wrażenie Darka. Ślepy jest? Nawet jeśli to miał lupę ! Komentarz w stopce też się nie pojawił z księżyca!

Wierzę , że to jakaś pomyłka ale zadeklarowałem wydanie sporej ilości gotówki i chciałbym mieć pewność a nie tylko wiarę!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tam jednak widać . Poza tym jest wrażenie Darka. Ślepy jest? Nawet jeśli to miał lupę ! Komentarz w stopce też się nie pojawił z księżyca!

Wierzę , że to jakaś pomyłka ale zadeklarowałem wydanie sporej ilości gotówki i chciałbym mieć pewność a nie tylko wiarę!

Skoro zadeklarowałeś sporą ilość gotówki warto się wycofać póki jest szansa, nie ma co ryzykować.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zadeklarowałeś sporą ilość gotówki warto się wycofać póki jest szansa, nie ma co ryzykować.

Dzięki za pomoc. Właśnie na takie rady liczyłem.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Wy się zlitujcie.I zacznijcie innych użytkowników traktować poważnie.

masz Darek racje,

z boku to wygląda tak, że prezes czy tam ktoś pojechał do Dornblutha (firmy zupełnie niszowej i praktycznie poza obrotem), pogadali sobie, Dornbluth poklepał po ramieniu, w końcu przysługa z tego wyszła, a nasi, jak to zwykle, zaprezentowali beznadziejny poziom prowadzenia biznesu, uległy i na zasadzie "jakoś to będzie", nic nie zostało przedyskutowane, nie starano się niczego wymóc, uzyskać.

Dlatego jeden pisze o zaliczce (a może zadatku ?) w wysokości 100% (prepayment) (a może downpayment?), drugi co innego.

Nikt nie przygotowała ani nie zestawił tzw. warunków, czyli terminów, płatności, harmonogramu, kosztów odstąpienia, gwarancji etc.

Amatorka dla mnie i poziom handlu warzywami

To stowarzyszenie powinno zorganizować prace przygotowawcze, uzyskać próbkę tarczy czy koloru, zatwierdzić i zlecić produkcję....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.