PM1122 1786 #4851 Napisano 24 Stycznia 2021 Nooo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4852 Napisano 24 Stycznia 2021 Jakby więcej osób napisało , a nie cytowało 😉 - może by i zadziałało 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4853 Napisano 24 Stycznia 2021 1 godzinę temu, LESKOS napisał: Jakby więcej osób napisało , a nie cytowało 😉 - może by i zadziałało 😉 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4854 Napisano 24 Stycznia 2021 Poszukiwany beret z antenką/dzyndzlem do kupienia , kolor dowolny, byle granatowy ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4855 Napisano 24 Stycznia 2021 3 godziny temu, LESKOS napisał: Jakby więcej osób napisało , a nie cytowało 😉 - może by i zadziałało 😉 Zadziałało. Specyficznie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6094 #4856 Napisano 25 Stycznia 2021 Czy ktoś jeszcze żyje? czy brakło zegarów? - czy wszyscy mają już "wywalone"? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4857 Napisano 25 Stycznia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, mkl1 napisał: Czy ktoś jeszcze żyje? czy brakło zegarów? - czy wszyscy mają już "wywalone"? Żyję .... ale co to za życie ...... Tematy znikły , ciężko coś odszukać , poczytać , a i nikt nowy tu nie trafi . Czekam na zegar , ale dostawa się opóźnia . Sprzedający napisał , że miał wypadek i jest w szpitalu . Więc , jak za parę dni wyjdzie , to go wyśle . Edytowane 25 Stycznia 2021 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4858 Napisano 26 Stycznia 2021 - 🤔 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4859 Napisano 26 Stycznia 2021 Do Dzieła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4860 Napisano 26 Stycznia 2021 PM, a co tam ciekawego kąpiesz? 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4861 Napisano 26 Stycznia 2021 Aaa, kończę co wcześniej zacząłem. Powiem, że kółka, bo tu temat niezegarowy ... była przerwa, bo pralka siadła, a i śnieg na aucie i ogólnie zmęczenie. Cisza taka, że... no, nie ma co narzekać, więc, Do Dzieła 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 522 #4862 Napisano 27 Stycznia 2021 Ja z zupełnie innej beczki, ale niech mi będzie odpuszczone... Ponad 30 lat temu z nawiązką zakupiłem szybkowar w NRD. (wyjaśnienie dla młodego pokolenia - Niemiecka Republika Demokratyczna, po zachodniemu DDR). Po wielu latach sparciała uszczelka, co naturalne. Ale skusiło mnie poszukać takowej, zamiast kupować nowy klamot. O dziwo - w niemieckim sklepie znalazłem nówkę! Produkowaną do dzisiaj, do sprzętu sprzed tylu lat, w dodatku komunistycznego! Pozytywnie się zdziwiłem . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4863 Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Z takiego szybkowara, z NRD, z kolegą, z dużej ilości przedniego kalwadosu, pędzilim przedni bimber, w zapomnianej bazie ludzi prawie umarłych, niedaleko Lubawki... Dawał trochę gumą od tej uszczelki i węża, którym opar doprowadzony był do chłodnicy zrobionej z rurki hamulcowej tylnej, od Żuka... Rok 1991... ech... Edytowane 27 Stycznia 2021 przez kiniol 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6094 #4864 Napisano 27 Stycznia 2021 7 minut temu, kiniol napisał: Rok 1991... ech... No tak od kilku lat kartek już nie było 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4865 Napisano 27 Stycznia 2021 Ech... To były czasy. Miałem znajomego, któremu dostarczałem cukier, a On mi butelki z opisem- 2x,3x i 48%,52%... Najwięcej miałem od Niego 78%... Tak było przez jakieś 3 lata. Tak dobrego bimbru już więcej nie miałem. Jako ciekawostkę dodam, że znałem kiedyś małżeństwo, obydwoje z bliznami na twarzy i ręcach - w latach 60 tych wysadzili w powietrze kilka budynków... Przepuszczali jednorazowo 2,5 tys litrów... Na całkiem legalnej aparaturze, w nielegalny sposób... To dopiero była produkcja. Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4866 Napisano 28 Stycznia 2021 Nad Biebrzą na bagnach w zagajnikach to się działo.... połowa mgły była z oparów i dymu ... a sporo łosi chodziło zygzakiem zjadając odpady z zacieru 😉😂 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sand 58 #4867 Napisano 28 Stycznia 2021 Panowie opisujecie ciekawe historyjki ,często z przed lat Ja napiszę o chwili obecnej . Posiadam działkę rekreacyjną przy lesie , ziemia leśna jest kwaśna niewiele roślin chce rosnąć ,ale iglaki i winogron rosnie jak szalony. Co owocuje , że na potrzeby swoje i rodziny robię trochę wina . Bywa ,że wino wyjdzie trochę nie takie jak bym chciał , taki trochę sikacz . Wówczas wino przepuszczam przez wspomnianą aparaturę tak by uzyskać z 50 koni . Pestki ze śliwek węgierek ,taka stara odmiana śliwek, tłukę młotkiem następnie , pestki łączę z otrzymanym produktem i odstawiam na minimum pół roku . Pestki nie zabierają alkoholu ale oddają pektyl i inne składniki smakowe. tak powstaje wspaniała ..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4868 Napisano 28 Stycznia 2021 Łącka... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4869 Napisano 28 Stycznia 2021 1 minutę temu, kiniol napisał: Łącka... Nie Łącka, jeno Płącka 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4870 Napisano 28 Stycznia 2021 8 minut temu, tarant napisał: Nie Łącka, jeno Płącka 🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4871 Napisano 28 Stycznia 2021 no ... PLĄSA się po jednej i drugiej 😂😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4872 Napisano 30 Stycznia 2021 Polecam. The Outlaw King, dobra produkcja Netflixa, rewelacyjna muzyka Grey Dogs no i moja ulubiona Florence Pugh gra i śpiewa. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4873 Napisano 1 Lutego 2021 Takie tam 🤪 VID-20210201-WA0002.mp4 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4874 Napisano 1 Lutego 2021 Dzisiaj przegrał walkę z nowotworem Ryszard Szurkowski. Ostatnie lata spędził na wózku, po wypadku kolarskim. Był chlubą naszego kolarstwa. 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 220 #4875 Napisano 4 Lutego 2021 Zima zimą a prace muszą iść. Nawet palik geodezyjny się przydał. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach