JASI 1218 #4176 Napisano 4 Maja 2020 Kolejna ofiara covid-19 - przykre... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4177 Napisano 5 Maja 2020 Pamiętajmy, że wkrótce zapomnimy 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #4178 Napisano 6 Maja 2020 Cześć. Chciałem dodać zdjęcia w temacie kiwaki, ale dostaję komunikat żeby skontaktować się z pomocą techniczną. Czy jest na to jakiś sposób ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4179 Napisano 6 Maja 2020 46 minut temu, kobas napisał: Cześć. Chciałem dodać zdjęcia w temacie kiwaki, ale dostaję komunikat żeby skontaktować się z pomocą techniczną. Czy jest na to jakiś sposób ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4180 Napisano 6 Maja 2020 No tak na ludzi działa kwarantanna ....? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4181 Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Jako, że ostatnio z samochodu korzystam raz na dwa tygodnie - wyjazd po zakupy, a stoi na zewnątrz, nie w garażu, to znalazłem taką lokatorkę... Pod klapą bagażnika, przy odbojniku... Pozdrawiam Jacek Edytowane 6 Maja 2020 przez JASI 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4182 Napisano 6 Maja 2020 I kolejna [']. Ja pierdolę, co za rok. 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40497 #4183 Napisano 7 Maja 2020 Polecam ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4184 Napisano 7 Maja 2020 Jest takie słowo antycypacja ... mam wrażenie że na dziś wymaga tylko drobnej korekty. UWAGA TEKST UTWORU DRASTYCZNY I ZAWIERAJĄCY WULGARYZMY - jak nasz dzień powszedni .... WRAŻLIWYCH PROSZĘ O NIE SŁUCHANIE .MODERATORÓW O WYBACZENIE ... taki dzień ... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4185 Napisano 7 Maja 2020 To też nadal aktualne: 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4186 Napisano 7 Maja 2020 Suweren sprzedał kraj za rolkę perkalu i garść koralików ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4187 Napisano 7 Maja 2020 Dziś pierwszy raz w życiu naprawiłem automatyczną skrzynię biegów w moim aucie. Wymieniłem zespół elektrozaworów sterujących jej pracą... czego jeszcze będę musiał się nauczyć by nie być wydymanym przez innych... ? Za zespół elektrozaworów zapłaciłem 980 złotych z przesyłką cłem i vatem... Najtańszy jaki znalazłem u nasz w kraju był za 1500 złotych... plus 1200 wymiana czyli 2700...zł Zaczynam zmieniać swoje podejście do bliźnich... kupiłem olej do skrzyni i filter owego oleju. Nabyłem to w sklepie gdzie zawsze robię zakupy części do auta. Zapłaciłem 340 złotych . Udałem się po część, której nie było w owym sklepie i tak z głupia frant zapytałem ile kosztuje ów filter oraz olej... Okazało się, że 120 złotych taniej... udałem się więc do sklepu gdzie zwykle kupuję części do auta i oddałem zakupiony filter oraz olej... Noszsz ile można dymać ludzi będących tzw. stałymi klientami. W przeciągu miesiąca był to trzeci przypadek, gdy przekonałem się, że moi stali dostawcy towarów oraz usług najnormalniej mnie dymają i to często na znaczne kwoty... koniec! 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 101 #4188 Napisano 8 Maja 2020 W dniu 7.05.2020 o 19:24, kiniol napisał: Dziś pierwszy raz w życiu naprawiłem automatyczną skrzynię biegów w moim aucie. Wymieniłem zespół elektrozaworów sterujących jej pracą... czego jeszcze będę musiał się nauczyć by nie być wydymanym przez innych... ? Za zespół elektrozaworów zapłaciłem 980 złotych z przesyłką cłem i vatem... Najtańszy jaki znalazłem u nasz w kraju był za 1500 złotych... plus 1200 wymiana czyli 2700...zł Zaczynam zmieniać swoje podejście do bliźnich... kupiłem olej do skrzyni i filter owego oleju. Nabyłem to w sklepie gdzie zawsze robię zakupy części do auta. Zapłaciłem 340 złotych . Udałem się po część, której nie było w owym sklepie i tak z głupia frant zapytałem ile kosztuje ów filter oraz olej... Okazało się, że 120 złotych taniej... udałem się więc do sklepu gdzie zwykle kupuję części do auta i oddałem zakupiony filter oraz olej... Noszsz ile można dymać ludzi będących tzw. stałymi klientami. W przeciągu miesiąca był to trzeci przypadek, gdy przekonałem się, że moi stali dostawcy towarów oraz usług najnormalniej mnie dymają i to często na znaczne kwoty... koniec! Zuch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6089 #4189 Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) W dniu 7.05.2020 o 19:24, kiniol napisał: .. Noszsz ile można dymać ludzi będących tzw. stałymi klientami. W przeciągu miesiąca był to trzeci przypadek, gdy przekonałem się, że moi stali dostawcy towarów oraz usług najnormalniej mnie dymają i to często na znaczne kwoty... koniec! Widzisz/zauważyłeś, że tzw. "stały klient" to" dojna krowa", czyli kupujesz, dostajesz Rabat. Potem kupujesz dostajesz rabat ( przez małe r) potem kupujesz - dostajesz "rabat" = tylko "R" potem płacisz więcej, bo myślisz, że to po rabacie... ........ Doputy nie sprawdzisz gdzie indziej.. to jest... (resztę sobie dopisz) Edytowane 8 Maja 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #4190 Napisano 9 Maja 2020 W dniu 7.05.2020 o 19:24, kiniol napisał: Dziś pierwszy raz w życiu naprawiłem automatyczną skrzynię biegów w moim aucie. Wymieniłem zespół elektrozaworów sterujących jej pracą... czego jeszcze będę musiał się nauczyć by nie być wydymanym przez innych... ? Za zespół elektrozaworów zapłaciłem 980 złotych z przesyłką cłem i vatem... Najtańszy jaki znalazłem u nasz w kraju był za 1500 złotych... plus 1200 wymiana czyli 2700...zł Zaczynam zmieniać swoje podejście do bliźnich... kupiłem olej do skrzyni i filter owego oleju. Nabyłem to w sklepie gdzie zawsze robię zakupy części do auta. Zapłaciłem 340 złotych . Udałem się po część, której nie było w owym sklepie i tak z głupia frant zapytałem ile kosztuje ów filter oraz olej... Okazało się, że 120 złotych taniej... udałem się więc do sklepu gdzie zwykle kupuję części do auta i oddałem zakupiony filter oraz olej... Noszsz ile można dymać ludzi będących tzw. stałymi klientami. W przeciągu miesiąca był to trzeci przypadek, gdy przekonałem się, że moi stali dostawcy towarów oraz usług najnormalniej mnie dymają i to często na znaczne kwoty... koniec! Krzysztof, ceny są od sasa do lasa, sam szukałem do mojej Hondy filtrów, olei i wszystko zależy od producenta,sam wybierasz opcje "taniości". promocji w danym dniu, pośrednika. Też zaoszczędziłem połowę kwoty przeglądowej. Nie jestem na tyle zdolny,aby samemu brać się za pewne naprawy, ryzyko jest. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4191 Napisano 9 Maja 2020 Teledysk poświęcony ludziom ze Szpitala Zakaźnego przy ulicy Koszarowej we Wrocławiu. Jakieś trzydzieści lat temu jeździłem konsultować ich pacjentów (starszym się nie chciało...), wtedy w innym jeszcze szpitalu. Kiedy wracałem pewnego razu, poszła membrana w pompie paliwa w moim rączym 126P. Dojechałem nawalony jak atom oparami benzyny, która przedostała się do bloku silnika. No i po kilku dniach z żółtaczką wylądowałem tam jako pacjent. Całkiem jeszcze wtedy młody Doktor Simon robił mi gastroskopię. Ale kiedy chciał zrobić biopsję wątroby - zdecydowanie odmówiłem 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #4192 Napisano 9 Maja 2020 Brałem udział w budowie tego szpitala, wcześniej był na ul. Piwnej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4193 Napisano 9 Maja 2020 A potem w 40-leciu... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4194 Napisano 10 Maja 2020 5 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4195 Napisano 10 Maja 2020 Tradycja , skończyła się epoka wolności ? pojawił się Kazik ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4196 Napisano 10 Maja 2020 Aż mnie zamurowało... znakomite 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4197 Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) No to taki skecz, właściwie żart sprzed 40 lat...Przychodzi już wcięty Gość do baru i do barmana, który ma na imię Kaziu, mówi:Panie Kaziu dwie wiśniówki, a powiem Panu jak było na pogrzebie mojej zmarłej żony Agaty... po wypiciu opowiada...Na początku szedł krzyż, za krzyżem szły konie, ciągnęły wóz, na wozie leżała trumna, w trumnie leżała moja zmarła żona Agata, a za trumną szedłem ja i płakałem... po chwili - znowu...Panie Kaziu... dwie wiśniówki...A powiem Panu... jak było na pogrzebie... mojej zmarłej żony Agaty... po wypiciu zaczyna od nowa... coraz bardziej zamroczony i zapłakany...Na początku szedłem ja...ciągnąłem wóz...na wozie leżała trumna...w trumnie leżała moja zmarła żona Agata...a za trumną szły konie i płakałyyyy... po krótkiej drzemce, doszedł do siebie i znowu...Paaanie Kaaaziu...dwie wiśniówki... aaa powiem Paaanu... jak było... naaa pogrzebie... mojej zmaaarłej... żony Agaty... po wypiciu, zaczyna od nowa... coraz bardziej bełkoczącym i i płaczliwym głosem...Naaa... poooczątku... szłyyy... konieee..., taaak... byyyły... kooonie...ciągnęłyyy... wózzz...naaa... wooozie... leżałaaa... trumna...w truuumnie... leżaaałem... jaaa...aaa...zaaa...truuumną...szłaaa...moooja...zmaaarła...żonaaa...Agataaa...iii...płakałaaaaaa......... Pozdrawiam Jacek Edytowane 10 Maja 2020 przez JASI 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4198 Napisano 11 Maja 2020 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4199 Napisano 11 Maja 2020 Było?... Nie szkodzi... ciągle aktualne... 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4200 Napisano 11 Maja 2020 No soldiers were harmed during production of this film... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach