LESKOS 3483 #4751 Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) No nie ... powiedz gdzie takich Mikołajów fachowców spotkać . Może trzeba oswoić i wychować ... 😉 Ps ... "szas prass i po wszystkim" ... jak mówił dziadek Poszepszczyński ... Edytowane 27 Grudnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 766 #4752 Napisano 27 Grudnia 2020 Każdy ma takiego Mikołaja na jakiego sobie zasłużył - (czytaj wychował ) Ale ja muszę przyznać że książeczka sprawiła mi taką samą radość (piękne graficznie wydanie) jak ta cała skrzynka fiolek / skarbów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6514 #4753 Napisano 27 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Kieszonkowe napisał: Bo poza taką pralką która przyszła dzień przed świętami Takie mizerne te drzwiczki.. tylko skarpetki chyba mozna tamtędy włożyc 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 766 #4754 Napisano 27 Grudnia 2020 16 minut temu, mkl1 napisał: Takie mizerne te drzwiczki...... Po pierwsze - te mizerne drzwiczki mają ca. 40 x 40 cm więc trzeba mieć niezłego platfusa żeby prać tam swoje skarpetki Po drugie - każdy używa pralki do tego do czego używa pod warunkiem że wie do czego używać . Miłego używania Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6514 #4755 Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) 5 minut temu, Kieszonkowe napisał: każdy używa pralki do tego do czego używa pod warunkiem że wie do czego używać Ja używałem pralki "Amika" do mycia łusek karabinowych Bez problemu pakowałem na 1 raz 300-400 sztuk...i się zawsze uprały 👍 Edytowane 27 Grudnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4756 Napisano 27 Grudnia 2020 Ja dostałam popsutego roczniaka 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6514 #4757 Napisano 27 Grudnia 2020 To daj mu ultimatum: Albo się naprawi sam, albo zamkniesz go w szafce=ciemnicy.. Może wymięknie i się porawi i zacznie działać 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4758 Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) 15 minut temu, mkl1 napisał: To daj mu ultimatum: Albo się naprawi sam, albo zamkniesz go w szafce=ciemnicy.. Może wymięknie i się porawi i zacznie działać Ultimatum dostałam ja. Od Mikołaja. Muszę sama się z nim uporać. Jak nie, to zero zegarów. W domu nie ma prawa być zepsutych zegarów poza jednym, tym pierwszym w którym nie ma połowy części 🤪 Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4759 Napisano 27 Grudnia 2020 No tak .... już wiem o co chodzi ! Parę zegarów jeszcze nie na chodzie , więc pod choinką pusto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4760 Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) 😁 50 lat prawie mija ... a jak sądzicie aktualne ... ??? 🤔 Edytowane 27 Grudnia 2020 przez LESKOS 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #4761 Napisano 28 Grudnia 2020 15 godzin temu, Yodek napisał: Ja dostałam popsutego roczniaka 😁 O rany ten sam Mikolaj byl w moim domu. Tez dostalem roczniaka i tez do naprawy😃😃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4762 Napisano 28 Grudnia 2020 3 godziny temu, old time napisał: O rany ten sam Mikolaj byl w moim domu. Tez dostalem roczniaka i tez do naprawy😃😃 Faktycznie, ciekawa sprawa 🤔😄😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #4763 Napisano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Ja, grzeczny bywałem a nie byłem, ale też prezent pod choinkę dostałem. Dzięki koledze Kieszonkowe, mimo że sam wyraziłem jedynie chęć posiadania takiego katalogu, dołożył wszelkich starań żeby prezent dotarł i wylądował pod drzewkiem. Dziękuję. Dzisiaj jestem umówiony introligatorką😊 Edytowane 28 Grudnia 2020 przez shreq 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4764 Napisano 28 Grudnia 2020 To jest wydanie zawierające wszystkie cztery części? Bo szukam na ebay-u... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #4765 Napisano 28 Grudnia 2020 Zawiera tabele naręcznych kieszonkowych, chronografów, stoperów i budzików. Ale na okładce jest napisane C1, może to część pierwsza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4766 Napisano 28 Grudnia 2020 Można znaleźć tez poszczególne tomy... Naręczne, kieszonkowe, budziki i chronografy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 766 #4767 Napisano 28 Grudnia 2020 12 minut temu, kiniol napisał: To jest wydanie zawierające wszystkie cztery części? Bo szukam na ebay-u... To trzeba było szukać u mnie tak to jest wydanie zawierające wszystkie 4 części. 4 minuty temu, shreq napisał: Zawiera tabele naręcznych kieszonkowych, chronografów, stoperów i budzików. Ale na okładce jest napisane C1, może to część pierwsza? C1 jest po prostu dzielnicą Lipska w której mieściła się firma Jacoba dalej masz ulicę i nr posesji. Wesołych po świętach Roman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4768 Napisano 28 Grudnia 2020 1 minutę temu, Kieszonkowe napisał: To trzeba było szukać u mnie tak to jest wydanie zawierające wszystkie 4 części. C1 jest po prostu dzielnicą Lipska w której mieściła się firma Jacoba dalej masz ulicę i nr posesji. Wesołych po świętach Roman Nie wiedziałem, że takie wydanie w ogóle istnieje, to czego miałem szukać? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 766 #4769 Napisano 28 Grudnia 2020 (edytowane) 8 minut temu, kiniol napisał: Można znaleźć tez poszczególne tomy... Naręczne, kieszonkowe, budziki i chronografy... Ponieważ kilka tygodni temu pokazałem (podwójny) katalog płyt budzików - który wzbudził dość duże zainteresowanie. I szybko znalazł nabywcę. Kilku kolegów sugerowało zrobienie reprintu. Dzisiaj rozszywam swój egzemplarz i podejdę do drukarni z zapytaniem o możliwośc opracowania i druku. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4770 Napisano 28 Grudnia 2020 7 minut temu, Kieszonkowe napisał: Ponieważ kilka tygodni temu pokazałem (podwójny) katalog płyt budzików - który wzbudził dość duże zainteresowanie. I szybko znalazł nabywcę. Kilku kolegów sugerowało zrobienie reprintu. Dzisiaj rozszywam swój egzemplarz i podejdę do drukarni z zapytaniem o możliwośc opracowania i druku. Rozumiem, że to jest już w innej publikacji, nie tej z postu kolegi Shreq? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 766 #4771 Napisano 28 Grudnia 2020 (edytowane) 24 minuty temu, kiniol napisał: Nie wiedziałem, że takie wydanie w ogóle istnieje, to czego miałem szukać? Tak istnieje i jest tam tak jak napisał Kol. "Shreq" wszystko . A jak dodasz do tego katalogi na pierwszym planie to już masz naprawdę wszystko od "prawa do lewa" . 13 minut temu, kiniol napisał: Rozumiem, że to jest już w innej publikacji, nie tej z postu kolegi Shreq? To jest ta sama publikacja tylko była ona wydawana oddzielnie czyli jako cztery poszczególne tomy w oprawie miękkiej zszywanej drutem i właśnie taką dzisiaj rano zniszczyłem (rozszywając) oraz łącznie w twardej oprawie szytej nićmi. Takiej jak Kol. "Shreqa" i mojej ze zdjęcia (tej szkoda by było niszczyć). Pozdrawiam Roman Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4772 Napisano 28 Grudnia 2020 OK, dziękuję za odpowiedź, będę szukał dla siebie takiej książeczki... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 766 #4773 Napisano 28 Grudnia 2020 Nie ma różnicy czy kupisz razem cztery tomy czy oddzielnie. Razem pewnie wyjdzie taniej (jak trafisz) natomiast oddzielnie łatwiej jest się nimi posługiwać. Natomiast te katalogi z pierwszego planu które są uzupełnieniem głównych katalogów to jest dopiero kompendium wiedzy. Zobaczę jak pójdzie z katalogiem budzików to może w następnym ruchu zdecyduję się "zniszczyć" i te katalogi . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4774 Napisano 28 Grudnia 2020 To trzeba produkować ..... broń Boże, nie niszczyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4775 Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Kochany Święty Mikołaju z Koła Podbiegunowego Nr 1! 🎅 Niniejszym chciałam Ci BARDZO PODZIĘKOWAĆ za NOGĘ wraz z niezbędnymi osprzętem. I odręczną dedykację na gustownej karcie. Ucieszyłam się bardzo, a zaskoczyłam jeszcze bardziej. Nigdy, żaden Mikołaj nie sprawił mi takiego rodzaju prezentu. Być może jesteś Mikołajem w dwóch postaciach, tego nie wiem...🤔🤔🤔 Gdybam, że zaglądasz przed Świętami na nasze Forum i spełniasz życzenia grzecznym forumowiczom z naszego Forum 😊 PS. Na pytające spojrzenie Męża musiałam się wytłumaczyć w rodzaju: "To nie tak jak myślisz Kochanie!" 😆 Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach