STARUSZEK 207 #1326 Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Piotrze ogromne dzięki znalazłem już na szybko więcej podobnych obligacji ...http://www.schoene-aktien.de/oestrn-z-aktien.htmlraczej tylko kolekcjonerska ciekawostka,dziękuję bardzo raz jeszcze http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=https://www.aerzteblatt.de/pdf/91/28/a1940.pdf&prev=/search%3Fq%3DAnleihe%2B10%2BGulden%2BDie%2B%25C3%2596sterreichische%2BGesellschaft%2Bvom%2BRoten%2BKreuz%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DS3B%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Dsb strona 2 i 3 opisują obligacje od początku ich wydawania, dzieki ogromne ! Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1327 Napisano 31 Sierpnia 2014 Ponieważ nie dawało mi to spokoju, informacyjnie o ile to kogoś interesuje, znalazlem notowanie z roku 2007 10 najrzadszych/najdroższych komiksów polskich. Powyższe pozycje są na 3-6 miejscu, z tym, że dwie pierwsze pozycje bez problemu można znależć zarowno zdjęcia jak i same egzemplarze, o tych poza tym że takie były i są identyczne z pierwszym wydaniem jako jedyne, to nic więcej nie wiadomo... 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klysek 32 #1328 Napisano 2 Września 2014 Jesień idzie ...Orla Perć - Kozi Wierch 25.08.2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1329 Napisano 4 Września 2014 Świat według Google Maps. Czyli jak nazywa się największa rzeka przepływająca przez Wrocław. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1330 Napisano 5 Września 2014 Świat według Google Maps. Czyli jak nazywa się największa rzeka przepływająca przez Wrocław.Średzka Woda.jpg hmm... Uczyłem się parę lat we Wrocławiu i nie wiedziałem, że rzeka zmieniła nazwę . Chyba nie jestem na bieżąco . Niezły numer . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #1331 Napisano 5 Września 2014 Z kolei tutaj, próbując zakpić nieco z błędu Google, popełniono dwa następne: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,36743,16584330.html?i=3 Średzka Woda wpada do Odry w Malczycach (nie w środzie Śl.) a i sama Odra przez Środę Śląską nie płynie. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1332 Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Edytowane 8 Września 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1333 Napisano 17 Września 2014 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1334 Napisano 17 Września 2014 Phi.Tu to mają giwery: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1335 Napisano 22 Września 2014 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1336 Napisano 22 Września 2014 Wow. Podobnie jak z przegrana licytacja za zegar . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1337 Napisano 3 Października 2014 Dopiero, co przeczytałem. PolecamBardzo ciekawe.http://archiwum.wiz.pl/2001/01074400.asp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1338 Napisano 3 Października 2014 Wkleję tutaj ten wierszyk Jana Brzechwy, przytoczony ongis przez Władka:Jan Brzechwa - Zegarek"Jak się zegarkowi powodzi ?""Owszem niczego, chodzi""Podobno śpieszy się trzy minuty?""Owszem. Jest trochę zepsuty."Zegarek w duchu klnie,Bardzo mu to nie w smak.Chciałby powiedzieć "Nie!"A mówi: "Tak-tak, tak-tak, tak-tak.""Pan jakoś dziś nie wesoły ?""Bo się spóźniłem do szkoły.""Nie wiedział Pan, która godzina ?Czyżby pękła sprężyna ?"Zegarek w duchu klnie,Bardzo mu to nie w smak.Chciałby powiedzieć "Nie!"A mówi: "Tak-tak, tak-tak, tak-tak.""Jakiej to marki zegarek ?""Ja nie wiem. Tyle jest marek...""To zwykła tandeta panie,Za chwilę na pewno stanie !"Zegarek w duchu klnie,Bardzo mu to nie w smak.Chciałby powiedzieć "Nie!"A mówi: "Tak-tak, tak-tak, tak-tak." Wytłuszczony fragment będzie jak znalazł do wklejania w odpowiedzi na różne dziwne pytania 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1339 Napisano 21 Października 2014 Pomóżcie Koledzy! Straciłem kupę czasu, ale nie znalazłem fotki, gdzie facet trzyma obciętą głowę żony (która powiedziała, ze wystarczy już tych zegarów w domu).Gdzieś to było na forum. Chciałem komuś pokazać.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1340 Napisano 21 Października 2014 Pomóżcie Koledzy! Straciłem kupę czasu, ale nie znalazłem fotki, gdzie facet trzyma obciętą głowę żony (która powiedziała, ze wystarczy już tych zegarów w domu).Gdzieś to było na forum. Chciałem komuś pokazać.... Post 478. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1341 Napisano 21 Października 2014 Dziękuję tarant - o to chodziło. Przy tej okazji: można jakoś szybko znaleźć post po jego numerze (ja "kartkowałem" po 3 strony żeby dojść do 478)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #1342 Napisano 22 Października 2014 Witam, lewy klawisz myszy na "STRONA ... z ....." i pojawia się tajemne okienko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #1343 Napisano 22 Października 2014 Witam, lewy klawisz myszy na "STRONA ... z ....." i pojawia się tajemne okienko ....a jak ktoś pracuje bez myszy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1344 Napisano 22 Października 2014 (edytowane) ....a jak ktoś pracuje bez myszy? To ślinisz palec i kartkujesz Młoda mężatka skarży się swojej matce, że jej mąż wcale wieczorem nie wykazuje nią zainteresowania, tylko ciągle czyta książki. Matka chcąc pomóc córce stwierdziła, że jako bardziej doświadczona w tych sprawach ubierze sexy bieliznę i zamiast córki położy się do łóżka obok zięcia i zobaczy, co się da zrobić. Jak wymyśliła tak też zrobiła. Nagle zięciu odrywa rękę od książki, wsuwa ją pod kołdrę i wędruje nią do majteczek teściowej. Ta więc jak poparzona wyskakuje spod kołdry i leci do córki z dobrą nowiną:- Córciu, córciu, on wsadził już rękę pod kołdrę, to nie tak jak Ty myślisz.Na to córka:- Mamo, on zwilży palec, przewróci kartkę i dalej będzie czytał. Edytowane 22 Października 2014 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1345 Napisano 22 Października 2014 ....a jak ktoś pracuje bez myszy?Można i bez myszy. Najechac kursorem na STRONA i nacisnąc lewy przycisk po touchpadem.Dziękuję SoRy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1346 Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Wiecie co to jest? Edytowane 22 Października 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1347 Napisano 22 Października 2014 Ufomeksykańczyk? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1348 Napisano 22 Października 2014 No przecież to Kermit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1349 Napisano 22 Października 2014 (edytowane) A wracając do tematu:D*pę wynalazł prawdopodobnie uczony radziecki Wołow, dlatego mówimy d*pa Wołowa. Inni twierdza, że d*pę wynalazła Maryna i ci z kolei rozmawiają o d*pie Maryny. D*pa jako taka pełni ważną role w ruchu obrotowym ciał, ponieważ wszystko kręci się wokół d*py. D*pa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych. Dobrze wymierzony, solidny kopniak w d*pę jest wyrażeniem uczuć negatywnych, wobec adresata takiego gestu. D*pie można również przekazać emocje pozytywne, np. całując kogoś w d*pę. D*pa może spełniać też rolę lizaka, ale szczęśliwie niewielu jest dupo lizami. Uniwersalność d*py nie kończy się na tym, jest ona bowiem zadziwiająco pojemna, w d*pie można mieć całe osoby, a nawet społeczności. Wiele rzeczy jest do d*py, a tym samym d*pa spełnia rolę uniwersalnego wzorca porównawczego. W d*pę, lub po d*pie można również dostać, a czynność ta umacnia więzi emocjonalne między rodzicami a dziećmi. Prócz tego d*pa spełnia rolę siedziska, powiadamy bowiem: "siadaj na d*pie", często z dodatkiem poleceń uzupełniających, typu "i siedź cicho". Określenie dawać lub dać d*py, funkcjonuje w dwóch znaczeniach, erotycznym i wartościującym, jednak " ściągnąć kogoś z d*py", już tylko w tym pierwszym. Można również chronić swoją lub czyjąś d*pę, co kolejny raz potwierdza ważność d*py w otaczającym nas świecie. "Zabrać się do czegoś od d*py strony: oznacza niewłaściwe podejście inaczej od końca, d*pa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności. D*pa pełni również role uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś d*py, co nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności. Można wpaść też na imprezę z niezłą d*pą, co nie oznacza, że ją umyliście, a określenie "ale z ciebie d*pa" oznacza, że adresat jest mało zaradny. D*pa może być tez użyta jako jednostka pomiarowa, np. ilości alkoholu: "nawalony w trzy d*py", "nawalony w cztery d*py", czy jasności "ciemno jak w d*pie". Ale "d*pa zimna" to nie jednostka pomiarowa temperatury, a jedynie określenie braku szans, tak jak "d*pa blada". D*pa to również bardzo wygodne określenie czyjegoś wyglądu: "jak pól d*py za krzaka", " jak d*pa jasiu", czy " jak d*pa z uszami". D*pę można tez wykorzystać do gróźb: np. "nogi ci z d*py powyrywam", "zrobię ci z d*py garaż", "zrobię ci z d*py jesień średniowiecza", "dobiorę ci się do d*py" . Określenia "obrabiać d*pę" czy "robić komus koło d*py" nie mają na myśli czynności związanych z higieną, a jedynie obgadywanie. Przy pomocy d*py możemy również okazać komus swoja niechęć: "potrzebny jak wrzód na d*pie" lub "potrzebny jak d*pie koszula". Nie wiem, czy udało się tutaj wyczerpać wszystkie możliwości, jakby się komus coś to proszę dopisać... Edytowane 22 Października 2014 przez Piotr Ratyński 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1350 Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Ufomeksykańczyk?Wielki Internetowy "Szperatorze"- Ty nie wiesz??? . Podpowiadam "Futbol" - pasjonaci pilki noznej powinni znac odpowiedz. Edytowane 22 Października 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach