Enkil 7779 #2026 Napisano 12 Lipca 2016 No cóż, ja to naiwny jestem, zawsze myślałem, że Brus to wzór, prawdziwy mistrz, a nie typowy cyrkowiec z chińskich filmów kung fu... 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #2027 Napisano 12 Lipca 2016 Bruce naprawdę był dobry, jeżeli chodzi o tzw. sztuki walki, ale jeszcze lepszy był z niego reżyser i mistrz efektów specjalnych. To co normalnie człowiek jest wstanie wykonać, to jest nudne, na filmie musi to być o wiele bardziej zadziwiające. Filmy typu kung fu to jest zawsze cyrk, tylko jedne są zrobione lepiej (bardziej prawdopodobnie) inne gorzej, a ja nie mówiłem o tandecie, bo tam przeskakują po kilka kilometrów. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2028 Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) No cóż, ja to naiwny jestem, zawsze myślałem, że Brus to wzór, prawdziwy mistrz, a nie typowy cyrkowiec z chińskich filmów kung fu... Bo to mistrz, zadziwiał i zadziwia swoimi umiejetnościami do dziś, film to inna para kaloszy. Fedor Emelianenko: (https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Fiodor_Jemieljanienko%23.C5.BBycie_prywatne&ved=0ahUKEwih-IKN8-7NAhUGBSwKHX4DBMgQ0gIIkAEoADAW&usg=AFQjCNF5sLnVIHxacPkAqsgQNYnF46WFCQ) Bruce Lee? Widząc to co wyprawia na taśmach z walk na dachach w Hong Kongu mogę powiedzieć tylko jedno, Bruce Lee był najlepszym zawodnikiem jakiego widziałem w walce w stójce. Mimo tego, że prezentuje całkiem inny styl i skupiam się na parterze, a nie na stójce, bałbym się jednak konfrontacji z Bruce’m Lee, bo taka walka to niewiadoma. Jesse Glover: Moc jaką miały ciosy Lee były niewiarygodne. Gdy trenowaliśmy u Bruce’a na worku dla footballistów ważącym 300 funtów (ok. 135 kg), a w treningu uczestniczyło wielu uznanych mistrzów i czarnych pasów, z których wielu było bardzo silnych i ważyło nawet około 140 kilo, czyli 2 razy tyle co Bruce, nikt z nas nie potrafił rozbujać za bardzo tego worka. Gdy ćwiczyliśmy ciosy rękami, praktycznie nikomu nie udawało się poruszyć tego worka, wtedy podchodził Bruce i popisywał się przed nami siłą swoich ciosów ręką, które były dla nas niewiarygodne, gdyż worek zachowywał się jakby był z gąbki. Hayward Nishioka: Znakiem firmowym Bruce’a był “One Inch Punch”, potrafił posłać osoby przewyższające go wagą o ponad 100 funtów (ok. 45 kg) jakieś 15 stóp w dal. Pamiętam, gdy sądziłem, że jego uderzenie nie będzie w stanie zgromadzić tyle mocy, aby cokolwiek mi zrobić. Wycelował rękę w kierunku mojej klatki po czym uderzył! Poleciałem daleko w tył i uderzyłem w ścianę. Po tym zacząłem brać jego słowo bardzo poważnie. Joe Lewis: Gdy Bruce przygotowywał mnie i Chucka Norrisa do obrony mistrzostwa kazał nam przez tydzień trenować kopnięcia boczne na jego słynnym worku ważącym około 300 funtów (135 kg), niestety nie byliśmy go w stanie z Chuckiem zbytnio rozbujać, wtedy podszedł Bruce i co jest niewiarygodne i do tej pory po tylu latach jestem w szoku, Bruce samymi rękami rozbujał go dużo bardziej niż ja i Chuck byliśmy to w stanie zrobić kopnięciami bocznymi oddawanymi z rozpędu. Pewnego dnia pod wieczór dołączył do nas Kareem i również stosując kopnięcia boczne nie był w stanie za bardzo rozbujać tego worka. Wtedy wściekły Bruce powiedział „To nie tak, patrzcie jak to powinno wyglądać”. Wziął rozpęd i kopnięciem bocznym posłał worek pod sufit, po czym worek zerwał się i pękł, a część tego czym był wypchany znalazło się na trawniku. Joe Lewis: Bruce był niewiarygodnie silny jak na jego rozmiar. Mógł wziąć sztangę ważącą 75 funtów (ok. 35 kg) i z pozycji stojącej trzymając ją na wysokości klatki piersiowej wyciągnąć powoli ramiona przed siebie i wytrzymać tak 20 sekund, jest to cholernie ciężkie zadanie dla faceta, który waży tylko 150 funtów (ok. 70 kg). Znam 100 kilowych facetów, którzy nie potrafią tego zrobić. Ja też tego nie potrafię. https://www.youtube.com/watch?v=5EDhYrGO5UQ https://www.youtube.com/watch?v=TMn6PCIFZ68 Edytowane 12 Lipca 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #2029 Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) Na końcu tytułu filmu jest właściwe słowo, w cyrku widziałem jeszcze lepsze.... Edytowane 12 Lipca 2016 przez Piotr Ratyński 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2030 Napisano 12 Lipca 2016 Na końcu tytułu filmu jest właściwe słowo, w cyrku widziałem jeszcze lepsze....Nie przeczęW cyrku też pracują artyści-bywa biegli tak w swojej sztuce, że to co robią 'normalnym' ludziom na myśl nie przyjdzie, i wprawia ich w osłupienie...w tym celu tam chodzimy, prawda? Na większości fumów Bruce i jemu podobni skaczą ze trzy metry do góry i ze dwadzieścia metrów w przód i to nie trójskok, tylko z jednego odbicia, a jakoś żaden z nich mistrzem lekkoatletycznym nie został. Wyobrażasz sobie co by Bruce robił gdyby wziął do reki zwyczajną paletkę? Normalnie wymiata wszystkich mistrzów świata... a w pingla pewnie na zawodach nie grał, bo nie chciał im robić poruty. Piotr, on pokazywał co mozna zrobić, i do jakiej dość perfekcji z krótkim cepem-biorąc rakietke do tenisa moze nie potrafilby grać...( kiedyś Polak byl mistrzem swiata w żonglowaniu, sztuczkach z pilką nozna, choc graczem byl 'słabym i zaden ze znaczących klubow sie nim nie interesował ) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #2031 Napisano 12 Lipca 2016 Nie przeczę W cyrku też pracują artyści-bywa biegli tak w swojej sztuce, że to co robią 'normalnym' ludziom na myśl nie przyjdzie, i wprawia ich w osłupienie...w tym celu tam chodzimy, prawda? Ja do cyrku chodziłem raczej w celu trzymania dzieci na kolanach, wcześniej jako dziecko byłem chyba raz lub dwa i zupełnie tego nie pamiętam. A trick to jednak z rzeczywistością ma tyle wspólnego co sztuczki magika z czarami. Sam potrafię parę np. podnoszę dziewczyny na jednej ręce, zrywam w rekach linki grubości ok 1 cm, łamie uderzeniem jednego palca ołówki czy inne tym podobne listewki i jeszcze parę podobnych wygibasów, którymi się popisuje przy okazji jakiegoś ogniska czy innego spotkania plenerowego, dobrze wiem o co w tym wszystkim chodzi, a profesjonaliści są na pewno o wiele ode mnie lepsi. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2032 Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) stop Edytowane 12 Lipca 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2256 #2033 Napisano 13 Lipca 2016 Psst...nie zdradzajcie tajemnic Shaolin... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #2034 Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) U mnie w pracy jest jeden gość -wołają na niego ,, CZARNY PAS,,dopiero po- litrze - zaczyna picie ,to dopiero wyczyn -Brus to przy nim cienki bolek. :lol: Edytowane 13 Lipca 2016 przez wafelek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2035 Napisano 13 Lipca 2016 Jeżeli to było we Wrocławiu, to... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2036 Napisano 23 Lipca 2016 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2037 Napisano 23 Lipca 2016 (edytowane) Edytowane 23 Lipca 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2038 Napisano 23 Lipca 2016 (edytowane) I jeszcze w reżyserii Aleksandra Forda ( zeznania oprawców z obozu na Majdanku)https://www.youtube.com/watch?v=MRc22Rhz1Qk ( myślałem że połączy posty, jednak dłużej mi 'zeszło' niż kwadrans'-przepraszam) Edytowane 23 Lipca 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #2039 Napisano 27 Lipca 2016 Jak rozpocząć skutecznie walkę ze słodyczami ?!?Otóż należy zeżreć wszystkie w domu by nie kusiły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2040 Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Po aresztowaniu przez carską policję 1900 rok Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #2041 Napisano 10 Sierpnia 2016 Sorry , ale imponujący ten stary Wrocław z lotu ptaka . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tarant3 #2042 Napisano 12 Sierpnia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=C-aOm242yMM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2043 Napisano 12 Sierpnia 2016 Dobre 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2044 Napisano 15 Sierpnia 2016 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2045 Napisano 20 Sierpnia 2016 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #2046 Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Chodziliście kiedyś do cyrku ,w mojej mieścinie jak byłem w jego wieku to było wydarzenie -nie było komputerów https://www.youtube.com/watch?v=lXMg0F7t7Os&list=LL2UWCdLP2EbhRVMYYnpjcrw Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez wafelek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #2047 Napisano 21 Sierpnia 2016 Jest magik I o to chodzi. Ludzie tam podejrzewam się kładli ze śmiechu, a młody ma rozkminę do dzisiaj co się stało. Wytapane z mojego Huawei P9. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #2048 Napisano 30 Sierpnia 2016 Z zegarami w Kanadzie cieniutko, ale za to jakie wieloryby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #2049 Napisano 30 Sierpnia 2016 Z zegarami w Kanadzie cieniutko, ale za to jakie wieloryby.Super piękne widoki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2050 Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Hotel "Europejski' Lublin 1908 rok Ten sam budynek z innej perspektywy 2 września 1939 roku po bombardowaniu ( zniszczona księgarnia) Rok 1942 w miejscu księgarni szwabski przybytek-dalej, w głębi firmowy sklep 'Telefunken' w miejsce "Philipsa" ( reklama na hotelu) Dziś -w miejscu ksiegarni, firmowy sklep Omegi. Edytowane 5 Września 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach