Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

Nic tylko zazdrościć Cioci takiego zdrowia i wzroku.

Ja tam muszę dwóch par na zmianę używać ;-)

30 lat pracy to ja nie wytrzymam, chyba że na hamaku polegiwanie w ogrodzie, ale kto mi da taki angaż :-)

8 września może trafię do Poznania na giełdę staroci.

Uprzedzam szacowne grono, aby mi nie robić konkurencji - zostańcie w domach i nie wykupujcie zegarzych truchełek - chciała bym coś wygrzebać dla siebie. No chyba że planujecie grubsze zakupy to co innego ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko zazdrościć Cioci takiego zdrowia i wzroku.

Ja tam muszę dwóch par na zmianę używać ;-)

30 lat pracy to ja nie wytrzymam, chyba że na hamaku polegiwanie w ogrodzie, ale kto mi da taki angaż :-)

8 września może trafię do Poznania na giełdę staroci.

Uprzedzam szacowne grono, aby mi nie robić konkurencji - zostańcie w domach i nie wykupujcie zegarzych truchełek - chciała bym coś wygrzebać dla siebie. No chyba że planujecie grubsze zakupy to co innego ;-)

W Poznaniu jest zawsze najdrożej i u sprzedawcy z Poznania ciężko jest coś utargować. :P  :)  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wyszło, że 5 razy zmieniałem pracę z czego po 2 latach, po 9-ciu, 11-tu, 16-tu i od 21 jeden w jednym miejscu (raczej zespole) za to w 6-ciu miejscach ... a chciałem być weterynarzem albo lekarzem ....zostałem technicznym  ;) . Pełen chaos. W przeciwieństwie do Dziadka  najwięcej narobiłem się w swojej firmie, a po 5 latach prowadzenia bilans wyszedł na zero ... finansowo (no trochę miałem pecha) :wacko: . Wiedza w poruszaniu się na rynku "owocuje" do dziś ... B). Podsumowując jakoś leci ...

:rolleyes:

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu najdrożej? Co za pech...

Trudno, najwyżej pooglądam i wrócę z pustymi rękoma...

LES - dziękować przeznaczeniu - jako weterynarz czy lekarz ratował byś istoty żywe a teraz dzięki chyba doświadczeniu jesteś lekarzem zegarów.

Twoje "dyplomy" zajmują Ci pół domu i dziękczynne tykanie się niesie. Nic tylko się radować. Ja bym puchła z dumy. :-D

Klasycznych pacjentów nie sposób powiesić na ścianie, rozejdą się po świecie..

Tak samo Kol. Dziadek- nie mam pojęcia ile zegarów ma ale to traf losu powierzył je w jego ręce :-)

Tak było Wam pisane w gwiazdach;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj późnym popołudniem wracałem do domu, zjechałem troszkę inaczej niż zwykle, pojechałem przez pola, zagajniki, pusto, kolory powoli jesienne, słoneczko leniwie zaglądało znad drzew... 

Trochę szkoda lata ...

Przypomniała mi się stara piosenka studencka Wojtka Belona i Wolnej Grupy Bukowina ...

...

Ostatnio coraz bardziej wyraźnie czuję jak czas ucieka ... a ja dostaję zadyszki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zbliżająca się jesień i za nią zima, taką melancholiję w duszę wnosi. Nastraja i wzbudza myśli o przemijaniu, o przepływającym przez palce czasie...

Mnie rozstraja oglądanie starych, czarno-białych fotografii, tych zwłaszcza na których są bliscy, którzy odeszli.

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Państwa był kiedykolwiek na dużej (podobno) giełdzie staroci w miejscowości Czacz ok. 50 km od Poznania?

Jest tam coś w zakresie zegarów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się nostalgicznie zrobiło... W Czaczu działa Rafał z ceglanego domku, więc znajdziesz. Antyki to właściwie u niego... Zawsze w czwartek ma świeży towar. W Poznaniu na Rzeźni będzie teraz wielu handlarzy, a ceny są przystępne i pewnie coś znajdziesz. Ja będę w Srebrnej Górze, więc nic nie wykupię... ;)

Czacz nie jest giełdą, to duża ilość namiotów i stodół oraz hal wiekszych czy mniejszych wypełnionych po brzegi gratami...

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję! :-D

PS.

A czy nie będzie tak że Pan Rafał z ceglanego domku nie wybierze się 8 września na Rzeźnię?

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę , dłubię w cyferkach słucham SADE. Jeden z nabardziej fascynujących głosów jakie słuchałem. Prawie moja rówieśniczka. Słucham jej od 35 lat .

Piekna kobieta.

Przychodzi mi konkluzja do głowy - zestarzeć się też trzeba umieć ... - różnica 35 lat na zdjęciach.

Ps. Polecam do pracy lekki smooth jazz i soul ...

a co za widok ...  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=QM7qIvzWZTE 

post-92919-0-93401400-1535619851_thumb.jpg

post-92919-0-82155500-1535619862.jpg

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam że Sade Adu dysponuje kontraltem a i operuje głosem o niespotykanej skali . Pewnie mnie to fascynowało -  ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tę panią polubisz. Vanessa Bley, w kapeli Stuart Matthewman od Sade. I to czuć :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja "bez żadnego trybu" - chciałam zaprotestować przeciwko określeniu - umieć się zestarzeć.

Osobiście jestem przekonana, że umiejętności starzenia się sprzyja zasobność portfela - w znaczącym stopniu... ;-)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO. Kobieta dojrzała (stara) i w pełni odrestaurowana nawet w najlepszej i najdroższej firmie wygląda każdego ranka koszmarnie. :P

Można zrobić twarz, piersi, szyję, dłonie, pośladki, zęby i parę innych części ciała, a co z resztą? :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze , "to jest to co tygrysy lubią najbardziej"  :D , choć preferuję niższą tonację, to miło tego posłuchać  :)

Yodek - oczywiście, ale chodzi mi o zestarzenie się po prostu ... bez botoksu, silikonu i operacji pseudoestetycznych itd. Nie oznacza to jednak, że takie "naturalne" starzenie się, w dobrej jakości ;) , nic nie kosztuje ... :D  :ph34r:;)

Marian ,

z ciebie to BRUTAL ... Wiesz co teraz czują setki kobiet czytające Twój wpis ... ?  :P  ;)  :D  :D

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO. Kobieta dojrzała (stara) i w pełni odrestaurowana nawet w najlepszej i najdroższej firmie wygląda każdego ranka koszmarnie. :P

To "broń" obosieczna.

Podstarzały mężczyzna z syndromem lowelasa, częste zjawisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież te w pełni odrestaurowane same wiedzą o tym że odrestaurowanie to koszmar, ból i totalna niewygoda w codziennym życiu. :D  :P

To "broń" obosieczna.
Podstarzały mężczyzna z syndromem lowelasa, częste zjawisko.

Też uważam że stary z dużym brzuchem i łysy facet wygląda koszmarnie, a w dodatku jeszcze w większości śmierdzi jak skunks i opowiada głupoty.  :D  :D  :P

Edytowane przez dziadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dla wszystkich ... 

Powiedzcie dlaczego wnuki kochają stare pomarszczone babcie i brzuchatych , zgrzybiałych dziadków ...?

Bo wygląd to nie wszystko ... (pieniądze też nie ...)

cnd  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież te w pełni odrestaurowane same wiedzą o tym że odrestaurowanie to koszmar, ból i totalna niewygoda w codziennym życiu. :D:P

Też uważam że stary z dużym brzuchem i łysy facet wygląda koszmarnie, a w dodatku jeszcze w większości śmierdzi jak skunks i opowiada głupoty. :D:D:P

Ale nawet mężczyzna o takiej fizjonomii jak opisujesz może mieć tak poukładane pod sufitem, że nawet wysportowany, gładki i opalony w solarium, skropiony wodami za setki złotych bufon do pięt mu nie sięga.

W ostateczności wolę inteligentnego mądralę z brzuchem i łysiną, bo wykąpać takiego jeszcze się da, a "pustaka" nie odratujesz.. hehe

LES - w punkt ;-)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojtam, ojtam. Natura nas ratuje przed zbyt wnikliwymi, obopólnymi obserwacjami porannymi, bo wzrok już nie ten i zanim się okulary znajdzie na stoliku, to już człowiek o sikaniu głównie myśli. Prostata nie sługa...

Marian ma po prostu zbyt dobry wzrok (jeszcze), za chwilkę wszystko się wyrówna i będzie miodzio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marian - "Sokole Oko"  :D  :D  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Dziadek zagląda tam gdzie wzrok nie sięga :-P

Nieodparcie nasuwa mi się świetny film- Dwaj zgryźliwi tertycy..

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ,tradycyjnie coś na weekend ... Żeby nie było tylko na smutno ... i w ogóle smutasimy  ;)

prawie pół MILIARDA wyświetleń . Chyba nie ma nikogo kto by nie znał  :D - najbardziej chrakterystyczny i rozpoznawalny teledysk ubiegłego stulecia !

PS1 małe jest też piękne  :P

PS2 Dawno takich pustek nie było w Bytomiu ...

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu apropos starych pomarszczonych "grzybów" i dziadków z wczorajszej dyskusji ....

Patrzcie co potrafią i jak się młodzież bawi ...  :D

Ps goście grubo po 60-tce

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec wakacji ulubiony Otis Taylor i jego interpretacja HEY JOE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi