Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

larkspur1

Zegarek Gino Rossi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem na kupnie zegarka. Chyba zdecyduje sie na bransolete. I chce zakupic taki zagarek firmy Gino Rossi

http://allegro.pl/zegarek-gino-rossi-elegancki-wysylka24h-modny-0759-i3029476683.html

http://allegro.pl/zegarek-meski-gino-rossi-zegarki-meskie-3-kolory-i3011134620.html

Cos takiego jak tutaj ^^^

Tu moje pytanie. Mam dosc szczupla reke. W nadgarstku moja srednica wynosi ok 17-17,5cm.

Na aukcji sa podawane takie wymiary

Koperty: ( szer: 46 mm / wys: 55 mm / gr: 11 mm)

Czy ten zegarek bedzie dobrze wygladal na mojej rece ? Chodzi zeby nie byl za duzy zeby nie wystawal po za reke.

Co do bransolety to oczywiscie trzeba bedzie skrocic ale to juz chyba nie problem bo mozna dostosowac.

Prosze o rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie źle wyglądał. raz, że za duży jak na nadgarstek 17 cm, a dwa, że gino rossi to nie jest 'zegarek' warty kupna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz nie chodzi o firme. znajomi maja i jest caly czas ok. firma ta. chodzi tylko o wymiary. na tej 1 aukcji psialem do goscia i mowil ze zdjecie robione bylo na nadgartku wlasnie 17,5cm i wyglada dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błądzisz....nie idż tą drogą.. :). 46 mm to spore ryzyko, że będzie wyglądał komicznie na szczupłej ręce. No i ta marka Gino Rossi - podobno mają fajne buty, ale zegarki na pewno nie. Poczytaj forum. To pouczająca lektura :)

cessante causa, cessat effectus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie cos troche mniejszego w cenie 100-150zl max ale z tarcza fajna pdoobna do tej z gino rossi

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale uparty jestes....poczekaj,dozbieraj i kup sobie np jakies Seiko

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko to zawsze dobry wybór. Ale kasy musisz mieć nieco więcej. No chyba że już zdecydowałeś i szukasz potwierdzenia słuszności wyboru. Tutaj raczej nie znajdziesz nikogo kto poparłby ten pomysł . :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat nie zalozylem z mysla o poparciu poprawnosci wyboru tylko o wymiary zegarka. czy bedzie za duzy ? tak jak mowilem na tej 1 aukcji psialem do goscia i mowil ze zdjecie robione bylo na nadgartku wlasnie 17,5cm i wyglada dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jestem na kupnie zegarka. Chyba zdecyduje sie na bransolete. I chce zakupic taki zagarek firmy Gino Rossi

Prosze o rady.

Jeśli chodzi o firmę Gino Rossi to lepiej buty sobie kup tej firmy - na 100% na znawcach tematu zrobi to dużo lepsze wrażenie niż zegarek tej firmy.

Jeśli masz kupować zegarek to może lepiej firmy która specjalizuje się w robieniu zegarków?

Np Casio http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,10932,888-0-0-EF_539D_1AVEF.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reke ci "ukreci" te 155gram......... ;) ,wazy tyle co stara "komórka" ;) ....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat nie zalozylem z mysla o poparciu poprawnosci wyboru tylko o wymiary zegarka. czy bedzie za duzy ? tak jak mowilem na tej 1 aukcji psialem do goscia i mowil ze zdjecie robione bylo na nadgartku wlasnie 17,5cm i wyglada dobrze.

w obiektywnej ocenie, 46 mm to za dużo jak na nadgarstek 17,5 - to mówią liczby.

sprzedawca udowadnia coś innego wklejając zdjęcie.

sam musisz stwierdzić, komu wierzyć. jeśli nie chcesz słuchać rad nt. wyboru dobrej marki zegarka, to temat jest wyczerpany.

w takim razie iine propozycje. prosze linki

w takim razie proszę o czytanie forum. takich tematów było milion, szukajcie a znajdziecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani zegarek, ani jego rozmiar, nie są warte polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posłuchaj kolegów bo mają racje co do firmy i co do rozmiarów czyli 2 x NIE

Sam mam nadgarstek 17 cm i po przerobieniu kilkudziesięciu zegarów w różnych rozmiarach stwierdzam, że na taki nadgarstek najbardziej optymalna średnica koperty (bez koronki) to 40 - 42 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam obwód nadgarstka to jeszcze nie wszystko - jedne są bardziej płaskie, inne okrągłe, a to wiele zmienia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać Gino Rossi zaczyna robić powoli furorę na forum :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w takim razie czas umierać :D :D :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Kolega przyszedł zapytać tylko o rozmiar vs nadgarstek, to... hmm, to nie jest forum stylistyczne.

W tej cenie Casio, Lorusy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro, w time trend, czy Casio Polska. Na pewno będzie to lepszy zegarek niż jakieś GR.

NeoV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze o link do fajnych tanich zegarkow Casio

Tutaj masz propozycję 556 szt męskich: http://www.casio-polska.pl/specials.php

Ja bym najpierw znalazł model który mi się podoba, a następnie szukał bym sklepu gdzie można go kupić najtaniej... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co podbijać temat skoro nie zadaje się dodatkowych pytań?

NeoV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.