Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

artme

Mitsubishi ASX - co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam pytanie do tych, co lubia SUV-y i mini SUV-y :)

Co sadzicie o tym samochodzie? Moze macie jakies doswiadczenia lub wiedze? Pytam, bo nic nie wiem o Mitsubishi jako marce w tej kategorii (silniki, bezawaryjnosc, ewentualna utrata wartosci, serwisowanie etc.) :(

Jesli uwazacie, ze w tym przedziale cenowym jest auto warte/godne uwagi (pokrycie w faktach), to piszcie prosze, bo zona ma cisnienie, a ja nijak nie jestem w stanie uzasadnic wyboru w tym wypadku :(

Pozdrawiam

artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl o KIA Sportage, 7 lat gwarancji lub 150kkm.

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl o KIA Sportage, 7 lat gwarancji lub 150kkm.

czyt. 7 lat uwiązania z ASO ;)

Kolega ma Outlandera od 3 lat 2.4 benz.automat , przejechał prawie bezawaryjnie już ok, 70kkm ( jedynie jakis problem z sondą lambda ) , narzeka to na drogi serwis .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Outlander, to juz troszke wyzej ;)

Serwis - coz... wiadomo, ze trzeba cos "normalnego" organizowac ;)

A co do "uwiazania", to te 7 lat, to lipa i juz. Obwarowania obejmujace te 7 lat sa nijak "zyciowe", wiec wole miec 3 lata "normalnej" gwarancji, niz 7 praktycznie na nic <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 lat gwarancji - rok na silnik, rok na zawieszenie, rok na blachę, rok na lakier ,rok na skrzynię, rok na koła i opony no i rok na radio razem siedem lat gwarancji!!! :D :D :D

w moim zakładzie pracy kia to obecnie najczęściej spotykany model. Oczywiście wizyty w ASO to normalka. I co chwilę się okazuje żetego akurat siedmioletnia gwarancja nie obejmuje!!!

miałem kiedyś Galanta i on nie wiedział co to serwis!!!!

dziś jeżdżę W124 i też serwis kojarzy mi się z wymianą oleju...

koledzy którzy maja misioburi też mówią że serwis to tylko sprawy eksploatacyjne.

niestety dla KIA serwis to standard ...

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie porównywałem ASX-a 1.6 benzyna do Yeti 1.4 TSI. W żadnym elemencie ASX nie mial startu do Yeti i byl drozszy. W tej klasie ASX niczym sie nie wyróżnia.

A trax to taka tansza Mokka, wiec szerokość ta sama, czyli jest wąsko niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezdzilem dwa dni asxem bo tez mnie kusil i salon dal na testy. Mnie nie przekonał. Silnik 1,8 diesel strasznie muli a mocniejszego nie ma... Wnętrze plastikowe i jakieś takie czarne. Bez wyrazu. Bagażnik malutki, fotele za to wygodne. Zawieszenie twarde i gdzieniegdzie plastiki klekocą. Nie ma dramatu, ale to drogi samochód i w tej klasie są lepsze auta i zdecydowanie nie jest to Kia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w użytkowaniu to może być zaleta

kupujesz konkurencję, która nie ma tego co prstiżowe marki

czyli tak jak @alles pisze

przykład 1,4 tsi 150 KM jak ma się niby mieć do 2,2 o tej samej mocy ?

ano nijak, ani żywotność, ani spalanie nie będzie takie same na niekorzyść tego mniejszego

co z tego, że ma dwie turbiny - coś i z czegoś tą moc musi wyprodukować! dla mnie to woła o pomstę do nieba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu jak szukałem auta dla siebie miałem nieprzyjemność jazdy próbnej ASX. Do tego co napisał Mikołaj dodam, że diesel wydaje wk.... świst sorry, ale po 500m chciałem wysiąść z tego auta i nie wracać. Jeśli to ma być tylko torebkowóz dla żony to może warto przetestować: Subaru XV, Nissan Juke, Skoda Yeti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juke - dobrze się prowadzi, diesel to silnik z renault, ale wygląd i wykonie jak dla mnie klapa :/

Max wypasiony ASX to jakies 110 tys, wolałbym chyba używane BMW X1 - jeżeli używany wchodzi w grę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnym elemencie ASX nie mial startu do Yeti i byl drozszy.

Zapomniałeś o jednym aspekcie :)

Jedno to Mitsubishi a drugie Skoda... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juke - dobrze się prowadzi, diesel to silnik z renault, ale wygląd i wykonie jak dla mnie klapa :/

Kobiety mają dość specyficzny gust B)

Zawsze można pomyśleć o Juke-R bardzo nasty samochodzik :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASX jest strasznie mały w środku, ale wykonany bardzo ok.

Benzyna 1.6 to porażka.

Bagaznika brak.

Outlander II jak najbardziej ok. byle z benzyną albo 2.0 TDI.

Unikaj 2.2.

Bardzo trzeba uważać z programem w dieslu - jak zrobisz za mocny mieli dyfry.

Szukasz SUV-a?

Czy 4x4 ?

Może Duster?

20580.jpg

Renault-Duster-amongst-the-least-depreciating-new-cars-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim :-)

Duster - podoba mi sie bardzo ale za krotko na rynku zeby wiedziec jak sie prawuje po latach i jak z odsprzedaza. Poza tym nie mam problemu ze Skoda bo na czesciach zacnej marki (Volkswagen, Audi) a Renault juz sam w sobie mocno kontrowersyjny pod wzgledem awaryjnosci a to jeszcze do tego Dacia... :unsure:

ASX wcale takim maly nie jest jak na mini SUVa - wlasnie dlatego rzucil sie w oczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim :-)

Duster - podoba mi sie bardzo ale za krotko na rynku zeby wiedziec jak sie prawuje po latach i jak z odsprzedaza.

No już kilka lat jest.

Zarobić to na nim nie zarobisz.

Opinie są pozytywne

Poza tym nie mam problemu ze Skoda bo na czesciach zacnej marki (Volkswagen, Audi) a Renault juz sam w sobie mocno kontrowersyjny pod wzgledem awaryjnosci a to jeszcze do tego Dacia... :unsure:

Kupujesz dla lansu czy z ekonomii ?

ASX wcale takim maly nie jest jak na mini SUVa - wlasnie dlatego rzucil sie w oczy ;)

Jest wielkości Fabii II w środku.

IMO porażka za tą cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam pozytywnej opinii o Dusterze , środek jest wykonany jakby ze zmielonych butelek PET ;) dla mnie jako estety nie do zaakceptowania , ale są napewno nabywcy którym to nie będzie przeszkadzać , no i w tym przypadku lepiej brać diesla , jako tako ciągnie bo benzynka to porażka .Auto zbudowane podwoziowo na Qashqaiu , więc technicznie napewno jest dopracowane , niemniej księgowi musieli gdzieś szukać oszczędności . Jeżdziliśmy tym ze szwagrem ,miał do wydania max 60 kpln ,zastanawiał się nad 2 autami , nowy Duster czy 4 letnia RAV4 , mimo wszystko wybrał to drugie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam pozytywnej opinii o Dusterze , środek jest wykonany jakby ze zmielonych butelek PET ;)

Święte słowa,

mi się bardziej kojarzyło ze sprasowanymi workami na śmieci

Ale czego oczekujesz za tę cenę?

dla mnie jako estety nie do zaakceptowania , ale są napewno nabywcy którym to nie będzie przeszkadzać , no i w tym przypadku lepiej brać diesla

dCi nie jest rewelacyjne.

Wolałbym benzynę

, jako tako ciągnie bo benzynka to porażka

Nie przesadzaj, realnie, żaden silnik nie jest rewelacyjny - brakuje dużego diesla, albo duzej przynajmniej 1.8 benzyny

ale wtedy i cena w góre i konkurencja dla Qaszqkieta

Auto zbudowane podwoziowo na Qashqaiu , więc technicznie napewno jest dopracowane , niemniej księgowi musieli gdzieś szukać oszczędności . Jeżdziliśmy tym ze szwagrem ,miał do wydania max 60 kpln ,zastanawiał się nad 2 autami , nowy Duster czy 4 letnia RAV4 , mimo wszystko wybrał to drugie .

Genralnie tak, ale dyskusja była o aucie jak rozumiem nowym.

Wiec biorac pod uwagę, że kupujszesz cos co ma 80-120 kkm i nie wiesz co kto z tym co robił to taka ruletka.

Tu masz przynajmniej 2 lata gwarancji.

testy są pozytywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artme,

poczytaj forum http://forum.mitsumaniaki.pl/

możesz, a może i powinieneś nawet zrobić to samo z forami innych marek. Z tego co sam czytałem kiedyś, to na takich forach ludzie piszą o swoich samochodach z sympatią, ale bez "naganiactwa" - zwróć uwagę na tematy o problemach z autem ;-). Przynajmniej tak było z Mitsubishi, że nikt nie uprawiał hurrapropagandy a mogłeś liczyć na rzetelną informację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy: Nowa Kuga! Najnowocześniejsze silniki EcoBoost, Diesle oszczędne i o dobrych osiągach, skrzynia PowerShift, Wspomaganie parkowania, Ford SYNC, Emergency Assistance, wbudowana kamera cofania, system EPAS wspomagający kierowcę, Ford KeyFree, składane lusterka, ogrzewana szyba przednia "quickclear", Panoramiczny dach, Ford Easy Fuel (nigdy nie pomylicie paliwa :) ), otwieranie bagażnika gestem nogi (jak macie zajęte obie ręce). Auto jest większe, ładniejsze i TAŃSZE od poprzednika. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie - to nie ma byc auto z bajerami, tylko porzadny bezawaryjny samochod na min. 7-8 lat.

Interesuje mnie tylko nowe auto w podobnym przedziale cenowym (75.000pln MAX) oraz rodzaj typu mini SUV.

Lawnowerman - nie kupuje auta dla lansu (sam mam Octavie II) ale Dacia do mnie nie przemawia. Weszla w uklad z Francuzem a tutaj jestem ostrozny. Poza tym nie lubie (czysto subiektywna opinia) tej marki i ciezko mi sie przekonac do niej - coz... ;)

Wintergreen - na forach jest pelno informacji, to fakt ale ciezko cos z tego wyciagnac konstruktywnego. Wynika z nich, ze praktycznie kazde auto ma jakies usterki i wiekszosc jest problematyczna a i serwisy do d.... A opinie o uzytkowaniu od superlatyw po tragedie :unsure: Ale tak jest na prawie kazdym forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Dacia do mnie nie przemawia. Weszla w uklad z Francuzem a tutaj jestem ostrozny.

dacia od zawsze była w "układzie z francuzem" ;)

Nie jestem hura optymistą w temacie dacii, jednak problemy z awaryjnością aut francuskich związane są w przeważającej części z usterkowością zaawansowanej elektryki/elektroniki. Dacia jest z tego ciężaru zwolniona, ze względu na brak zaawansowanych rozwiązań :)

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Duster?
:D :D :D :D :D

Lawnowerman bez urazy ale moim skromnym zadanie to tak jakby ktoś zapytał o dobry zegarek na poziomie Omegi a Ty byś mu zaproponował np Biseta w kwarcu....

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D :D :D

Lawnowerman bez urazy ale moim skromnym zadanie to tak jakby ktoś zapytał o dobry zegarek na poziomie Omegi a Ty byś mu zaproponował np Biseta w kwarcu....

Jak ktoś powiedział : duster to najwięcej samochodu za najmniej pieniędzy, 40 tys za podstawową wersję

Bez urazy, ale niektórzy z Was spodziewają się, że marka reanimowana w 2000 roku w rumunii dorówna japońskiemu potentatowi który produkuje samochody, ma stocznie, huty, zakłady chemiczne, bank i udziały w nikonie oraz brał czynny udział w WRC z sukcesami i zatrudnia pewnie 100 x więcej ludzi jak dacia.

Duster to dobry wybór jeśli masz 50 tys i za wszelka cenę chcesz pseudoterenowe auto z dieslem, proste jak budowa cepa i łatwe w obsłudze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy: Nowa Kuga! Najnowocześniejsze silniki EcoBoost, Diesle oszczędne i o dobrych osiągach, skrzynia PowerShift, Wspomaganie parkowania, Ford SYNC, Emergency Assistance, wbudowana kamera cofania, system EPAS wspomagający kierowcę, Ford KeyFree, składane lusterka, ogrzewana szyba przednia "quickclear", Panoramiczny dach, Ford Easy Fuel (nigdy nie pomylicie paliwa :) ), otwieranie bagażnika gestem nogi (jak macie zajęte obie ręce). Auto jest większe, ładniejsze i TAŃSZE od poprzednika. Pozdrawiam.

Powiedz mi Kolego ile kosztuje pojazd w takiej konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.