Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Ale trzeba być mUzgiem by do MTB montować z tyłu fotelik, a potem dziwić się, że uderza się w niego nogami..

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo tylko geometria mtb na cofniętą do tyłu korbę, by można było zawadzać podczas pedałowania o elementy fotelika

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale trzeba być mUzgiem by do MTB montować z tyłu fotelik, a potem dziwić się, że uderza się w niego nogami..

ale trzeba być mUzgiem by wygłaszać takie tezy i nie sprawdzić że dobre foteliki są regulowane w pionie jak i w poziomie (odległość fotelika od siodełka i jednocześnie od pedałów)

gratuluję ERUDYTO

dodatkowo można dopasować stelaż do roweru który się posiada, a ząbki na nim służą właśnie do regulacji odległości

http://velo.pl/marki/hamax?kategoria=54

od czasu do czasu zdarza mi się założyć fotelik do tego roweru:

http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2013/gorskie/hardtail-26/thorx-90#.Uf5uPpJM_GE

przy butach w rozmiarze 46-47 nie ma mowy o uderzaniu piętami w fotelik

Ale i tak bardziej popieram pomysł przyczepki.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin miałem tylko takie co się nie regulowaly. Można było na ramię zamontować je w jakimś miejscu (wysokość) i tylko tym się regulowalo. Ale to było 6-9 lat temu jak córka była mała. Potem kupiłem przyczepke i cora jeździła w niel a syn (młodszy). Już potem cały czas. Realnie sprzedaliśmy jak córka wystawiali już ponad rame.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo tylko geometria mtb na cofniętą do tyłu korbę, by można było zawadzać podczas pedałowania o elementy fotelika

Jak sprzedawanej rower to ńie dało się odkręcić mocowania fotelika i sprzedałem z nim. Mam gdzieś zdjęcie.

Z mtb nie miał wspólnego nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłem, ostrzegałem. Kolega USERNAME ma 2 tygodnie wakacji. W międzyczasie może sobie poczytać o zegarkach, w końcu od tego jest to forum.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin miałem tylko takie co się nie regulowaly. Można było na ramię zamontować je w jakimś miejscu (wysokość) i tylko tym się regulowalo. Ale to było 6-9 lat temu jak córka była mała. Potem kupiłem przyczepke i cora jeździła w niel a syn (młodszy). Już potem cały czas. Realnie sprzedaliśmy jak córka wystawiali już ponad rame.

Tak, tak ja dokładnie wiem o co Ci chodzi. Taki problem może występować np w fotelikach Belelli.

Generalnie udało Ci się przekonać mnie do przyczepek gdyż zanim rozpoczęliście temat byłem zwolennikiem fotelików.

A moim tekstem nie piłem do Ciebie tylko do trolla ;)

Prosiłem, ostrzegałem. Kolega USERNAME ma 2 tygodnie wakacji. W międzyczasie może sobie poczytać o zegarkach, w końcu od tego jest to forum.

Dzięki Tarant. Myślę jednak że sprytny troll posiada wiele kont ;)

Edytowane przez Marcinkowski

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mówiąc nie pamiętam już jakiej firmy jest rama... 

kolor czarny mat, ale minusem jest to, że strasznie widać na niej bród i kurz...  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emre, bardzo fajne toczydełko  :) Nie zastanawiałeś się może nad obręczami z wysokim stożkiem i czarnymi szprychami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czarnymi szprychami byłoby chyba za dużo czarnego w czarnym...  :P

mi się w ogóle marzą typowo torowe pełne obręcze...  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam za dużo czarnego w czarnym :P Byłby to prawdziwy (no prawie;) stealth bike. Mi z kolej w ogóle nie pasują pełne obręcze, za to już wysoki stożek jak najbardziej :D

Edytowane przez Pavulon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sobie pomyśle o zaplataniu szprych to mi się odechciewa zmian...  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było w porządku Marcinkowski też powinien mieć z tydzień wakacji - niepotrzebnie obraża ( troll ma wydźwiek raczej negatywny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że to właśnie cruisery są rowerami które służą dowartościowaniu się - podkreśleniu swojej indywidualności i w tej mierze pewnie doskonale się sprawdzają natomiast wszystko to nie ma nic wspólnego z wydajnością, jakością itp.

Dla mnie czysty lans... a co do wygodnej pozycji na takim rowerze to przyjmowanie wybojów na kręgosłup w pozycji wyprostowanej jak patyk jest mniej więcej tak zdrowe jak przewrotka na tyłek bez zadnej asekuracji. 

Gdyby pozycja na cruiserze miała jakąkolwiek przewagę jakościową i wydajnościową to przypuszczam że już dawno mieilbyśmy przykłady wyczynowych rowerów z taka geometrią.

Amen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie gości nasz krajowy produkt - KROSS MTB XC

Polecam, ale na przyszły sezon myśle aby go zamienić na składany "SwissBike"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Jeżdzi ktoś góralem na 29 calowych kołach? Jaka jest różnica pomiędzy standardowymi? Chcę sobie kupić coś nowego bo na szose nie mam czasu i myśle, że na tym może się nieźle jeżdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne będę w mniejszości ale przetestowałem już dziesiątki rowerów 26, 29 a także 27,5 i kupując kolejnego bika zostałem przy 26".

Nie chce mi się dyskutować tutaj po raz setny z ludźmi którzy myślą że 29>all. Ostra burza była już na ten temat na forum rowerowym nie raz.

Faktem jest niestety że 29" ma duże szanse stać się standardem za sprawą marketingowych działań największych graczy na rynku rowerowym.

Najlepiej jakbyś sobie załatwił poprzedni numer Bike Boardu. Znajdziesz tam artykuł dość rzetelnie przedstawiający różnice a także czasy okrążeń w różnym terenie.

Jeśli nie masz dostępu mogę Ci podesłać skany.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kross Level A2 2012 wersja w kolorze: grafit mat - czyli eksportowa na Rosję z lepszymi przerzutkami niż w modelu z polskiego rynku. 

zdjecie

Edytowane przez roberto231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rower najczesciej uzytkowany aktualnie, idealnie nadaje sie do pokonywania dluzszych odcinkow po asfaltowych drogach, holowania przyczepki z dzieciakami, a i w calkiem konkretnym terenie daje rade;)

post-64541-0-42521000-1376866428_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżdzi ktoś góralem na 29 calowych kołach? Jaka jest różnica pomiędzy standardowymi? Chcę sobie kupić coś nowego bo na szose nie mam czasu i myśle, że na tym może się nieźle jeżdzić.

Ja polecam z czystym sumieniem:)

Zapewne będę w mniejszości ale przetestowałem już dziesiątki rowerów 26, 29 a także 27,5 i kupując kolejnego bika zostałem przy 26".

Nie chce mi się dyskutować tutaj po raz setny z ludźmi którzy myślą że 29>all. Ostra burza była już na ten temat na forum rowerowym nie raz.

Faktem jest niestety że 29" ma duże szanse stać się standardem za sprawą marketingowych działań największych graczy na rynku rowerowym.

Najlepiej jakbyś sobie załatwił poprzedni numer Bike Boardu. Znajdziesz tam artykuł dość rzetelnie przedstawiający różnice a także czasy okrążeń w różnym terenie.

Jeśli nie masz dostępu mogę Ci podesłać skany.

Hmm, niestety nie zgadzam sie z Toba;)... zaznaczam, ze nie naleze do ludzi o ktorych wspominasz, ale wedlug mnie z czysto praktycznego punktu widzenia roznica miedzy 26, a 29" jest zauwazalna...

Pomija tabelki z czasami, bo one nie maja dla mnie najmniejszego znaczenia, ale wlasnie patrzac na komfort i trakcje jaka zapewniaja w terenie 29 calowe kola(dla mnie najwieksza zaleta), mysle, ze warto zainteresowac sie 29er`em:P

Dlatego wydaje mi sie, ze dla kogos, kto zaczyna przgode z MTB i nie do konca wie czego oczekuje od roweru, 29 cali ma wiecej zalet, niz wad... ot taka moja opinia, wyrobiona na wlasnych spostrzezeniach;P Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam z czystym sumieniem:)

Hmm, niestety nie zgadzam sie z Toba;)... zaznaczam, ze nie naleze do ludzi o ktorych wspominasz, ale wedlug mnie z czysto praktycznego punktu widzenia roznica miedzy 26, a 29" jest zauwazalna...

Pomija tabelki z czasami, bo one nie maja dla mnie najmniejszego znaczenia, ale wlasnie patrzac na komfort i trakcje jaka zapewniaja w terenie 29 calowe kola(dla mnie najwieksza zaleta), mysle, ze warto zainteresowac sie 29er`em:P

Dlatego wydaje mi sie, ze dla kogos, kto zaczyna przgode z MTB i nie do konca wie czego oczekuje od roweru, 29 cali ma wiecej zalet, niz wad... ot taka moja opinia, wyrobiona na wlasnych spostrzezeniach;P Pozdrawiam.

Ja już postanowiłem po prostu nie dyskutować na ten temat. Jeśli uważasz że 29 jest dla Ciebie lepsze to bardzo dobrze. Tak powinno być że jeździec po przetestowaniu potrafi sam stwierdzić co dla niego jest odpowiednie. Ja uważam inaczej ale szanuję Twoje zdanie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez szanuje Twoje zdanie, wydaje mi sie, ze jestes obeznany w temacie i z tym wieksza ciekawoscia chcialbym poznac Twoj punkt widzenia;) w zadnym wypadku nie bede sie staral przekonywc Ciebie do wyzszoscie 29 nad 26... tym bardziej ze do innych zostosowan sam uzywam roweru na 26 calowych kolach:)

Wydaje mi sie, ze na forum nierowerowym bez problemu mozemy wymienic swoje poglady bez wszczynania bezsensownych dyskusji;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi