Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

A co sądzicie o zawodach Rampage? Dla nie zorientowanych proponuje odpalić YouTube i wpisać Rampage

Wszystkie zjazdy organizowane przez Red Bulla są dla szaleńców.

Czy to Rampage, czy Hardline, czy Valparaiso - to nie są trasy dla normalnych ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to ma być show, a nie pitu pitu :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie zjazdy organizowane przez Red Bulla są dla szaleńców.

Czy to Rampage, czy Hardline, czy Valparaiso - to nie są trasy dla normalnych ludzi.

Oglądnąłem pozostałe dwa zawody. Jestem pod ogromnym wrażeniem.

Cały czas wydaje mi się, że Ci ludzie mają inne mózgi :) Jakaś odpowiedź ewolucji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to ma być show, a nie pitu pitu :D

Nie, to ma być reklama napoju przy pomocy osob o obnizonym progu wydzielania adrenaliny....:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to ma być reklama napoju przy pomocy osob o obnizonym progu wydzielania adrenaliny.... :)

A może odwrotnie :P Poziom nasycenia adrenaliną mają dużo wyższy :P

A tak przy okazji. Chciałem się pochwalić pierwszymi dobrymi skutkami jazdy rowerem (bynajmniej tak mi się wydaje)  :) Dużo nie robię póki co 10 km dziennie. Ale już dwa tyg. codziennie do pracy. A wydaje mi się, że mam krążenie lepsze. Kolana lepiej pracują :) Przydałoby się jakiś dobry trening w weekend zrobić :P

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do Redbulla to kumpel (ten od cube i motocrossu  :P  ) nie jeździ tak ale się trochę interesuje tematem, oglądał/czytał różne materiały odnośnie imprez RB. Napój nie nic wspólnego z imprezami poza nazwą. Napój jest produkowany przez kogoś tam, można pominąć. Za to marka Redbull zajmuje się typowo organizowaniem hardcorowych imprez i kręceniem hardcorowych filmów - bo to się sprzedaje. Z jednej strony wszyscy ci którzy skaczą ze skał/budynków/samolotów - z czegokolwiek na czymkolwiek muszą być trochę samobójcami ale jak to w biznesie - podpiszesz kontrakt - nie masz wyjścia, jesteś ich. O trupach się głośno nie mówi, rodzina dostaje odszkodowanie i temat umiera razem z bohaterem. Kumpel opowiadał historię jakiegoś skoczka, nakręcił 2 filmy za które dostał ciężką kasę, przy trzecim ciężko nawet mówić że coś poszło nie tak, jak wszystko jest robione "na żywioł" - kasę dostała rodzina, Ogólnie - fajnie się patrzy na filmy ale to krwiożerczy biznes usłany trupami "śmiałków".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladałem dokument na 'Zalukaj' odnosnie RB, masz rację, tylko tam mówiono ze to wlasnie o napoj chodzi, niby przekaz ze dla twardzieli....( taki puchar Tymbarku :) )

( wypadki, smierci są wyciszane, firma placi odszkodowania, a chetni by odebrać sobie zycie pchają się dzwiami i oknami)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

firmę stworzył jakiś Austriak, prawa do napoju podobno opchnął bo po co mu  ;)  Za to w łapie trzyma wszystkie hard imprezy i eventy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest reprezentantem Polski czy tak sobie jeździ w tych barwach?

Teraz tak tylko sobie jeździ. Kiedyś trenował kolarstwo i pozostało mu wiele znajomości do dzisiaj wiec skądś załatwia sobie rożne stroje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foty z sieci. Triathlon nie dla mnie ale desing tych rowerów jest świetny  ;)

14469674_1177867642276232_68478824133301

14469450_1177869128942750_17244754004137

14469442_1177869885609341_25248914717161

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tego samego zdania. Czym dokładnie podyktowana jest taka konstrukcja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

ehh a co dopiero kupiłem tylną lampkę 

a przedniej dalej szukam. Lampka ma służyć głównie jako ratunek gdy podczas powrotu do domu zapadnie zmrok, mu świecić tak, żebym coś widział na nieoświetlonych drogach i nie paść po 20 min świecenia. W sklepie macałem takiego proxa - powinna świecić ok, wykonanie fajne, nie żaden twardy plastik. Mam mieszane uczucia co do aku - z jednej strony duża pojemność ale po co, skoro nie planuję całonocnych wypraw

https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampa-przednia-avior-i-czarna-prox,633053.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu ta lampka jak trzeba wozić akumulator w torbie. :D

Coś w tym stylu bym brał: https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampka-przednia-scream-02-400lm-mactronic,419795.html

Ludzie polecają też latarkę Convoy S2 modowaną z forum swiatelka.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o modowanym convou wiem. Na forum rowerowym ktoś kupował nie modowanego 

https://pl.aliexpress.com/item/Convoy-S2-Black-Cree-XML2-U2-1A-5-Mode-EDC-LED-Flashlight-torch-with-SANYO-2600mah/32700474817.html?spm=2114.010208.3.50.ft2FPl&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_4_10057_10065_10056_10055_10054_10069_10059_10058_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_2&btsid=f9f8de5c-7e2d-45cb-b7c5-66050eaf6e2a

ale chyba lepiej już wziąć z PL po modach.

biorę pod uwagę również tą:

http://allegro.pl/lampa-rowerowa-sigma-buster-100-nowosc-120lumen-i6446037758.html

co do aku - baterie odpadają a w zestawie jest pokrowiec z rzepami na ramę - nie da się mieć mocnego, długo działającego światła bez dużego aku, na kierownicy nie wozimy elektrowni tylko podpinamy ja niżej na ramie - to wygodne rozwiązanie. Tylko ja nie potrzebuję lampki na noce maratony.

ten mactronic ok ale 3 bateryki i 1h świecenia na max - 1h mi pewnie wystarczy ale aku jest lepszym rozwiązaniem od baterii.

oglądałem również tego proxa

https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampa-przednia-torch-500lm-na-baterie-prox,537039.html?skad=googlepla&gclid=Cj0KEQjwyJi_BRDLusby7_S7z-IBEiQAwCVvn_zCfEW7wkdEk7Pcr6a-EmaO0vIjZwHeWSBsHNCzJyMaAoMH8P8HAQ

w zestawie koszyczek na 3xAAA, zamienny aku chyba 18650 + pierścień dokręcany do lampki w celu zrobienia miejsca na aku. Ale oczekiwałbym czegoś nieco lepiej świecącego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Trollu chętnie bym pomógł, ale moja wiedza jest znikoma :( Szukając odpowiedniej lampki pewnie więcej poczytałeś, także kup tą lampkę dla której twoje serce bije szybciej :)

Powiedzcie mi co myślicie o kanale tego gościa?

Jak dla mnie mówi sensownie, z pasją. Informacje, które przekazuje wiele mówią mi o rowerach i samej jeździe.

Chciałbym się Was poradzić czy jest to dobra baza wiedzy jak dla początkującego rowerzysty?

https://www.youtube.com/channel/UCj_XEf7oed3iSWHbUCWsgGw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szajbajk jest świetny.

Ale on bardziej w kierunku trenowania. Ma dużo materiałów na temat mechaniki rowerowej.

Również dobrze gada gość na kanale " rowerowe porady "

Szajbajk, to jest kolaż zawodowiec. Gość z rowerowych porad, to rowerzysta bardziej amatorski.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja jechałem oglądać rower to bazowałem na tym, co się dowiedziałem w filmikach szajbajka nt zakupu roweru, na co zwrócić uwagę itd. Lubię oglądać jego filmiki, wspominał że startował w jakichś mistrzostwach czy coś, podchodzi dość profesjonalnie do tematu ale nie na tyle, żeby odstraszać amatorów. Taki rowerowy nauczyciel. Konkretnie i rzeczowo. Czasami oglądam też unitedcyclist, wrzucałem nawet jego filmiki. Gość mówi wprost co myśli. Czasami gada za dużo itd ale jak chcemy czegoś się dowiedzieć to informacje uzyskamy  ;) Ten to ogólnie nerwus  :lol: ale na rowerze już trochę przejechał, wypracował swoje doświadczenie którym się dzieli. Nie każdy musi się z nim zgadzać ale też warto się liczyć z jego zdaniem/radami

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak.

Uc wali prosto z mostu. :) jest bardzo gadatliwy.

Filmiki uc na temat hamulców tarczowych. Warte obejrzenia.

A szajbajk, to taki trochę konserwatysta, ale nie we wszystkim ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi