Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum?

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Burns napisał(-a):

A ja kojarzę, że w EU a na pewno w DE pedały są wymagane prawnie jak oświetlenie, więc mi zawsze dołączali byle co, ale dołączali. Decathlon też te rzeczy daje.

No to moje trzy niemieckie Canyony nie miały pedałów. Odblaski miały, ale nie zamontowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja kojarzę, że w EU a na pewno w DE pedały są wymagane prawnie jak oświetlenie, więc mi zawsze dołączali byle co, ale dołączali. Decathlon też te rzeczy daje.

W DE kupiłem już 8 rowerów, w żadnym nie było pedalow. Giant, Trek, Cannondale, Rose, Canyon, Cérvelo, Pinarello, Wilier, Orbea, Colnago bez pedalow Co do wymaganego wyposażenia, oświetlenia czy sygnału dźwiękowego też nie ma. Za wszystko ekstra kasa.
Pamiętam jak kilka lat temu kupowaliśmy Treka Domane dla żony, chciała zrobić jazdę próbną, a sprzedawca był zaskoczony że musi zamontować pedaly bo nie było już serwisu
Z drugiej strony, na co mi pedaly które i tak wymienię

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Burns napisał(-a):

Serio? Lampki były też w komplecie? 😱 Daj link do tych przepisów, a zaskarżę sklep, w którym kupiłem swojego Treka. 

Sorry, przecież odbierałem z pedałami i lampkami, tylko musiałem extra dopłacić. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, sanik napisał(-a):

No to moje trzy niemieckie Canyony nie miały pedałów. Odblaski miały, ale nie zamontowane.

W Canyon ja dostałem rower z pedałami🙂

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę znaleść filmu na YT pokazane jest jak gość składa domane al3 z rocznika 2021 są pedaly odblaski i prosty klucz dynamometryczny w kartoniku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Nie mogę znaleść filmu na YT pokazane jest jak gość składa domane al3 z rocznika 2021 są pedaly odblaski i prosty klucz dynamometryczny w kartoniku 

Trochę takich filmików jest w sieci.

14 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Serio? Lampki były też w komplecie? 😱 Daj link do tych przepisów, a zaskarżę sklep, w którym kupiłem swojego Treka. 

Sorry, przecież odbierałem z pedałami i lampkami, tylko musiałem extra dopłacić. 

A Ty widzę kupiłeś pierwszy rower po jakiś kilku dekadach od zakupu ostatniego i już zdobyłeś level expert?

Zapytaj swoją papugę z kancelarii a nie mnie 🤪

15 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

No i zamówiłem kask GIRO Aries Spherical matte black/frequency orange w rozmiarze L. Jak dojedzie, to skrobię parę słów. 

38953_D97_1 (1).png

To będziesz mógł machnąć się teraz bezpiecznie wylizać gofera. 😜 Nie ma za co.

Dla niedowiarków, albo tych mądrzejszych inaczej to jest filmik celowo w rowerze analogowym, co YT daje w zestawie:

„yt industries capra unboxing” https://share.google/l6lFzZVEpSfKhW8Z6

1:30 następuje rozpakowanie akcesoriów.

(Dla ebike jest bardziej bogato)

Jest prawo/dyrektywa EU a w wielu krajach jak Niemcy, Francja i UK która poddała się brexitowi są własne przepisy (bez problemu można sprawdzić w internecie o czym mówią).

Przepisy są bardziej restrykcyjne i wymagające dla ebike niż analogowych.

Nie zmienia to faktu, że dla takich korporacji jak Decathlon, YT, nie wiem czemu już nie Canyon (może tylko w PL, bo ma tutaj jakiś własny pododział), łatwiej jest nasypać do kartona chińskich światełek i pedałów, być prawnie zabezpieczonym, niż pochylać się nad każdym rynkiem zbytu i mieć pozew, że ktoś kto kupił rower w Niemczech o godzinie 19 została potrącony po wyjechaniu ze sklepu.

Także lajkujcie się dalej we wlasnym gronie adoracji.

IMG_20260920_123901.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciągana zaleta tych plastikowych pedałów za darmochę jest taka, że jedne ważę w samochodzie przy kole zapasowym w razie W, gdybym w górach stracił te, na których jeżdżę.

Inne czasem założyłem dzieciom, albo zakładam je o6rzy sprzedaży roweru.

Także są sytuacje, w których: "przyda się"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet nie nie o to chodzi 

tylko że oszczędności idą wszędzie i wszystko zabierają 

rowerek dostajesz goły 

telefon bez ładowarki , etui , itd 

przy budżetowych rowerkach powinni dawać padały i jakieś akcesoria bo bardzo często nie zostanie to nigdy zmienione a jednak dokupić trzeba 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, revolta4 napisał(-a):

Od 45 sekundy a rower dość budżetowy 

https://youtu.be/ZVUiLieXJ-k

Może ktoś kto sprzedaje rowery budżetowe jest mnie odklejony i przy sprzedaży roweru za 5k i zarobku 1k nie chce użerać się z klientem, że w zestawie nie ma nawet podstawy umożliwiającej pedałowanie.

Jak to mawiali, "małą łyżeczką ...."

A ten co sprzedaje rower za 20k i zarobku 10k (tak, przetrzyjcie oczy, że to jest 50%) będzie jeszcze nawijał makaron na uszy czemu pedały za 50zł są tak złe, że obowiązkowo trzeba dokupić te za 700zł bo inaczej nie jesteś pro i zepchną Cię na krawężnik przy szosie.

18 godzin temu, piteks napisał(-a):

W oczekiwaniu na Trek'a dzisiaj był wyjazd do Szczawnicy 🙂.  Typowe MTB 😛

Screenshot_20260919_140010_Garmin Connect.jpg

20260919_083701.jpg

20260919_085333.jpg

20260919_095007.jpg

20260919_101629.jpg

20260919_103007.jpg

20260919_104801.jpg

20260919_105019.jpg

20260919_105119.jpg

20260919_114635.jpg

20260919_120941.jpg

A tak na marginesie, to ciekawie Trek sprzedaje rowery. Otóż checkpoint jest dostarczany bez pedałów 🤯. Te trzeba sobie dokupić 🤬. To tak jakby auto można było kupić bez opon😲. Rozumiem że klient może chcieć platformy lub wpinane. Jednak jakieś podstawowe, najzwyklejsze można dać. 

Tak przy okazji zapytam czy buty wpinane jakieś polecacie? Wziąłem pedały z dzieloną platfomą od shimano o ile ma to znaczenie. 

Jaką masz w nim baterię, ile ważysz i ile % zostało po tym 1500m przewyższenia?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Burns napisał(-a):

Naciągana zaleta tych plastikowych pedałów za darmochę jest taka, że jedne ważę w samochodzie przy kole zapasowym w razie W, gdybym w górach stracił te, na których jeżdżę.

Inne czasem założyłem dzieciom, albo zakładam je o6rzy sprzedaży roweru.

Także są sytuacje, w których: "przyda się"

A dzwonek, co z dzwonkiem panie wszechwiedzący? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury opowiadasz o Robin Hoodach, którzy sprzedają budżetowe rowery z marżą 20%, a droższe ze 100%. Przecież większość dużych marek posiada w swoim portfolio rowery obu przedziałów cenowych. Napij się piwa, to olej zrobi swoje. 😉

Nie ma za co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Bzdury opowiadasz o Robin Hoodach, którzy sprzedają budżetowe rowery z marżą 20%, a droższe ze 100%. Przecież większość dużych marek posiada w swoim portfolio rowery obu przedziałów cenowych. Napij się piwa, to olej zrobi swoje. 😉

Nie ma za co...

To popatrz sobie na firmy, które nie przetrwały kryzysu.

A nie możesz popatrzyć bo rower masz od 5 dni. 😂

Na tanim rowerze marży jest mało bo do kosztów produkcji jest niedaleko.

Cieszę się ze masz rower za 20k czy nawet za 25k z metki, ale możesz mi policzyć co w nim jest tyle warte ? Bo chyba nie wierzysz, że ta elektroniczna przerzutka.

A może tak brylujesz bo może myślisz, że któryś z moich rowerów jest tańszy od twojego ? No to może mogłeś sobie kupić za 70k - ha ?

Nie wiem co masz z tą polecajką piwa, może to twój weekendowy sport narodowy ? Ja tam wolę pojeździć na rowerze niż chlać browara.

Polecam 

Ciekawe kiedy wejdziesz na temat butów i spd bo jeszcze tej dziedziny nie zdążyłeś w 5 dni zgłębić.

Przypomnij mi co Ci tam założyli - CB Stamp 1 (jak takie to trochę obciach do roweru z tej półki cenowej)?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Burns napisał(-a):

To popatrz sobie na firmy, które nie przetrwały kryzysu.

A nie możesz popatrzyć bo rower masz od 5 dni. 😂

Na tanim rowerze marży jest mało bo do kosztów produkcji jest niedaleko.

Cieszę się ze masz rower za 20k czy nawet za 25k z metki, ale możesz mi policzyć co w nim jest tyle warte ? Bo chyba nie wierzysz, że ta elektroniczna przerzutka.

A może tak brylujesz bo może myślisz, że któryś z moich rowerów jest tańszy od twojego ? No to może mogłeś sobie kupić za 70k - ha ?

Nie wiem co masz z tą polecajką piwa, może to twój weekendowy sport narodowy ? Ja tam wolę pojeździć na rowerze niż chlać browara.

Polecam 

Ciekawe kiedy wejdziesz na temat butów i spd bo jeszcze tej dziedziny nie zdążyłeś w 5 dni zgłębić.

Przypomnij mi co Ci tam założyli - CB Stamp 1 (jak takie to trochę obciach do roweru z tej półki cenowej)?

Spokojnie, nie musisz tak nerwowo udowadniać, że Twój rower jest lepszy. Ja kupiłem rower do jeżdżenia, nie do leczenia kompleksów.

Pozdrawiam i życzę więcej kilometrów, a mniej zaglądania innym do portfela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.04.2026 o 06:22, mario1971 napisał(-a):

Dwa razy w tygodniu po 1,5-2 godziny, bez pokazywania rekordów km, strzelania selfiaczków i całej tej rewii mody. 😉 

Zabawny jesteś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej jeżdżenia, mniej gadania 🚴👍

1789912691712.png

IMG_20260920_155448.jpg

IMG_20260920_154040.jpg

IMG_20260920_153509.jpg

IMG_20260920_154208.jpg

IMG_20260920_154129.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Burns napisał(-a):

Zabawny jesteś.

Im mniej masz do powiedzenia od siebie, tym więcej czasu zostaje na ocenianie innych. To powiedz mi Marcin coś konkretnego o kasku, który zamówiłem, skoro taki z Ciebie znawca. Chętnie posłucham, co masz do powiedzenia poza wbijanie szpilek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien ładnie komponować się z malowaniem ramy roweru.

27 minut temu, sanik napisał(-a):

Więcej jeżdżenia, mniej gadania 🚴👍

1789912691712.png

IMG_20260920_162545.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Burns napisał(-a):

Burns znowu Ty ?🫣 chłopie jest niedziela daj ludzią żyć 

Godzinę temu, Burns napisał(-a):

Zabawny jesteś.

Dobrze chłop mówi co Ci nie pasuje ? Nie odpowiadają ci jego wiadomości, zdjęcia tym, że się dzieli swoimi zakupami itd ? Spier….. stąd jak ci coś nie pasuje 

Ciebie Burns to bym za pedał zrobił w swoim rowerze przynajmniej pysk miałbyś wyciszony 🤫 i w dodatku naciskałbym na ciebie butem 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wyposażeniem nie ma reguły, nawet u tego samego producenta. Kupowałem w tym roku dwa Treki w tym samym sklepie, w tym samym czasie. Żonie trekkinga i w zestawie były nylonowe pedały, w moim procalibrze musiałem dokupić. Być może zależy od przeznaczenia, np że trekking do miasta, cel w zasadzie jeden, wymagań dużych nie ma, modzić nie ma potrzeby? Nie wiem

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Burns napisał(-a):

Jaką masz w nim baterię, ile ważysz i ile % zostało po tym 1500m przewyższenia?

Bateria 800 Wh, po całym przejeździe zostało 61%. Moja waga, to 78,5 kg. W Dolomitach po 2200 m i ponad 50 km przewyższenia zostało 39%.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Burns napisał(-a):

IMG_20260920_162545.jpg

Jakby wczoraj jakoś blisko tamtędy przejeżdżałem :) 

mppstrava.jpg

trybs ultra set.jpg

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi