Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kupisz tribana 540, podziel się koniecznie wrażeniami z jazdy, bo też mi strasznie chodzi po glowie :)

To może jakaś alternatywa godna polecenia w ww. budżecie... Zastanawiam się trochę nad Decathlonowskim Tribanem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro podjadę na Targówek, bo według strony jest dostępny tam 540 w wersji XL i przymierzę się wstępnie do niego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troszkę było dziś kręcone i przy okazji powrót do starych ale jakże fajnych klamek...

post-102723-0-62659600-1531075264_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz szose z z rewelacyjnym stosunkiem jakość cena to bierz tribana.

Ktoś by stwierdził, że naeany byłem i posunąłem się za daleko:

Teskacz%20na%20Fulcrach.jpg

strava%20teskacz.jpg

Na oryginalnych kołach też  było dobrze ( pomimo, że miękkie wpis...), ale postanowiłem się nim głębiej pobawić. Niestety na tym koniec , bo kumpel się zajarał i mi go raczej sprzątnie w stanie jakim jest, a jeszcze chciałem zmienić kierę, założyć normalne klamki 7s :)  :( Nie wiem , czy go sprawdzę na konkretniejszych podjazdach....

Kosztowało to uwaga 489 pln, market pełną gębą.

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty byś nas wszystkich skaładakiem objechał:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie szybkie pytanko: jest sens dopłacać ponad 500 zł do nowego zestawu 1x11 XT M800 w stosunku do SLX M7000? nadmienię, iż chodzi o zupełnie amatorską rekreacyjną jazdę bez startu w zawododach itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie szybkie pytanko: jest sens dopłacać ponad 500 zł do nowego zestawu 1x11 XT M800 w stosunku do SLX M7000? nadmienię, iż chodzi o zupełnie amatorską rekreacyjną jazdę bez startu w zawododach itp.

zdaje mi się, że nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu, slx też bardzo fajnie działa, kwestia materiałów ale w praktyce przy rekreacyjnej jeździe nie odczujesz różnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu .

Jak nie potrzebujesz 11 to ja bym nawet brał deore.

Zakładałem koledze tą grupę i jest naprawdę świetna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie z gatunku "kupić SKX czy Sumo". Ja jestem amatorem, mam XT i nie chciałbym zmieniać na SLX choćby dla samej pracy XT, którą po prostu lubię. Ale są tacy, którzy nie lubią twardego wbijania biegów XT. Przerzutka XT ma twardszą sprężynę i wbija biegi z charakterystycznym, twardym uderzeniem. Manetka na instant release (inaczej uwalnia linkę przy wrzucaniu twardszego przełożenia) i możesz wbijać po 2 twarde przełożenia na raz. Czy to komuś potrzebne czy nie - to już indywidualna kwestia ale nawet amator znajdzie różnicę pomiędzy SLX a XT.

a co do Campagnolo - cały show skradła w/w 13s i płaska kaseta na wariacji wałka królewskiego  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerzutka xt to fakt jest siekiera ale napęd w sensie kaseta blaty i łańcuch to już ciężko odczuć różnice.... Miałem deore mam xt i mimo częstych startów różnica odczuwalna jest minimalnie, mi zależało na trwałości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, w kasecie czy łańcuchu to już tylko waga i tyle.

36849180_10157432820988906_2754236383735

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko niektórzy do haseł "waga, JAKOŚĆ" dopisują trwałość a tutaj nie zawsze się to sprawdza. O ile manetki czy przerzutka ok ale jeśli chcemy zejść ostro z wagą kasety to coś za coś. Ludzie myślą że droższa=wytrzymalsza a to tak nie działa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się chce mieć dobrą grupę w dobrej cenie przy tym to deore i heble slx do tego .

Jak się chce mieć 11s, to slx i zmieszać z manetką xt.

Porównując mojego starszego slx do nowego deore różnica jest taka że slx ma minimalnie twardsza przerzutke. Ale tylko minimalnie. Nowy slx no to 11s.

@Vandit, paradoksalnie wyższa grupa może być mniej trwała niż niższa..

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat xt jest takim kompromisem.... Xtr to już waga lekka ale nie koniecznie trwała ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Jak się chce mieć 11s, to slx i zmieszać z manetką xt.

...

A w czym manetka SLX M7000 ustępuje manetce XT M8000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak natychmiastowego zrzutu . Brak zrzutu po dwa

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak natychmiastowego zrzutu . Brak zrzutu po dwa

jak rozumieć „natychmiastowy zrzut”?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puszcza całą długość linki w momencie nacisku a nie zwolnienia dźwigni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok... widzę w podobnej cenie jeszcze set SRAM NX - to z kolei jak się ma do SLX? tu nadmienię z kolei, że nigdy nie korzystałem z osprzętu SRAM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi