Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

A to ktoś zna ? B.C.M. Nowatex

mam od nich bieliznę „potowkę”, której używam do biegania oraz jak jest naprawdę gorąco w górach oraz zimowe i letnie bokserki z wkładką kolarską - brak uwag. Jeśli ktoś jeździ w szortach to bokserki od nich nie maja konkurencji jeśli chodzi o relacje ceny do jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać ja mam do nich rzut beretem bo jakieś ~15km a w ich ciuchach jeździłem dosłownie już jakieś 10 lat temu gdy Lidl nie wiedział co to rower ;) i całe szczęście nie było tego śmietnika zwanym Decathlon. :ph34r:  B) 

Skoro są w pamięci to znaczy, że były bdb na tamte czasy, ale teraz jakoś było mi nie po drodze, więc wolę zasięgnąć języka jak to wygląda na współczesnej scenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się właśnie zastanawiałem ostatnio, z czego są zrobione dobrej jakości ciuchy na rower? Bo z tego co widzę to wszystko jest z poliestru

Coś tam słyszałem, ale zdania nie mam. Nie testowałem, to też dlatego że obecne już jeżdżę tylko w swoich teamówkach, - sprawdzone i jak za tą jakość w tej cenie po których zakupują je kluby jest bardzo OK.

Testowałem np ostatni wypust Danielo dla nas i wkładki nie rozje..m już po 400-500 km, spodnie mają zrobione jakieś 3 koła i są jak nowe. Komplet ciuchów które zamówił klub kosztował jakieś 5 pak, ale to jest właśnie to.

Z polskich mam jeszcze MORE`a i też jest bardzo ok, tylko cena jest już lekko inna.

Ciuchy które też zajebibi działają i cenowo nie masakrują - Raso, Rapha, jednak to już zagramanica :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Z polskich mam jeszcze MORE`a i też jest bardzo ok, tylko cena jest już lekko inna.

Ciuchy które też  zajebibi działają i cenowo nie masakrują - Raso, Rapha, jednak to już zagramanica :)

MORE to ciuchy zamawiane w Raso i sprzedawane pod swoją nazwą, a co do Raphy to - najtańsze spodenki kosztują około 500 zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Zdecydowanie wpisują się w mój gust co do wzorów, co do cen to już średnio ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem dziś ciuchy .

80km na szosie . Bardzo pozytywne odczucia. Wkładka mi bardzo podpasowała. Pierwsza, która nie spowodowała żadnych obtarć po prawie 3h na szosie.

Mogę spokojnie stwierdzić że jest to lepsze niż seria 500 z deca. Mam spodenki z tej serii . Szczególnie gacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MORE to ciuchy zamawiane w Raso i sprzedawane pod swoją nazwą, a co do Raphy to - najtańsze spodenki kosztują około 500 zł ;)

Wiem, ale to i tak nie dużo :) w porównaniu do wielu innych zachodnich firm przedstawiających ten sam poziom. Mimo to najlepszym wyborem są  rodzime, bo cena/ jakość wychodzi tu najkorzystniej. Z MORE`m to mnie trochę zaskoczyłeś, Tomek chwali się , że szyją tu na miejscu.

https://www.morecycling.co/pl/i/Nasza-pracownia/17

Testowałem dziś ciuchy .

80km na szosie . Bardzo pozytywne odczucia. Wkładka mi bardzo podpasowała. Pierwsza, która nie spowodowała żadnych obtarć po prawie 3h na szosie.

Mogę spokojnie stwierdzić że jest to lepsze niż seria 500 z deca. Mam spodenki z tej serii . Szczególnie gacie.

Wkładka to akurat sprawa indywidualna, podobnie jak siodełko. Jednym podchodzi taka, innym starczy dykta. jednych obciera tu i ówdzie bo d..pa kwadratowa, innych nie trze kwadratowa wkładka.

Nie wiem jakie masz te spodenki, ale z moich odczuć to pomarańczowa wkładka ( spodenki z szelkami Road 500) jest lepsza od tych  z butmarketu CCC. Pomijam cenowo ( końcówka serii - 70 pln, nowy wzór i różowa wkładka - 100) to same spodnie wykonane są z 3-ch różnych materiałów, a to jest już in plus. Pracowałem w nich po 4h i nie było problemu. jedyny ból to puszczające czasem szwy ( kształt wkładki jak na mój zad ujowy, ale reszta jak najbardziej ok zwłaszcza w tej cenie.

Tak się właśnie zastanawiałem ostatnio, z czego są zrobione dobrej jakości ciuchy na rower? Bo z tego co widzę to wszystko jest z poliestru

Producenci zbytnio się nie chwalą, ale w podstawowych ciuchach np letnich obok poliestru, masz  elastan, poliamid, lycrę, które stosuję  się w zależności od stref .

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Faktycznie z linka wynika, że teraz szyją sami, nie sprawdzałem dawno ich strony, bo wzory średnio mi pasują.

Edit: A w ogóle to chyba pomyliłem More z Atoutem, jest już masa tych firm zamawiających w Raso i sprzedających pod swoją marką, popyt na kolarską "stylówę" rośnie ;)

Edytowane przez tessio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt tych firm jest już od .....

Pomylić się ludzka rzecz i najlepszym się zdarza.

Kolarska stylówa :) Ja wolę jednak zostać przy typowej klubówie i podejściu nie ma wyglądać, ma skutecznie działać i być żywotne. Pamiętam jak w tamtym roku były modne  rozpięte koszulę w kratę. Moda moda, ale gdzie bezpieczeństwo? Zwłaszcza przy jeździe w grupie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak w tamtym roku były modne  rozpięte koszulę w kratę. Moda moda, ale gdzie bezpieczeństwo? Zwłaszcza przy jeździe w grupie?

w sensie że jeden drugiemu zapatrzyłby się na klatę i kraksa murowana?  :lol: Nawet w kolarstwie moda na "drwala", chociaż podejrzewam, że ta krata to nie flanela  :P  no i broda nie jest aero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, krótka piłka... małżonka mojego kolegi planuje zakup nowego roweru MTB:

- wzrost 158 cm

- budżet do 2 tys zł (ostatecznie po upustach w sklepie)

- jazda raczej weekendowa po lasach i innych bezdrożach (teren w naszej okolicy raczej piaszczysty)

Jakie rowery (modele) polecacie w tych pieniądzach? Jaki rozmiar koła / ramy pod ten wzrost?

Wiem, że za te pieniądze szału nie będzie, ale jak wspomniałem rower ma służyć głównie do weekendowych wycieczek w teren, ok. 40-60 km.

Dzięki

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, krótka piłka... małżonka mojego kolegi planuje zakup nowego roweru MTB:

Będziesz jeździł po lesie z żoną swojego kolegi, gdy ten będzie w pracy ?  :D  :lol: :lol:   :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do piachu to opona przynajmniej ze 3 cale, a najlepiej chyba fat ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.2 z wysokimi klocksmi przez piach idzie jak szatan. Ale trzeba trochę wprawy by nie skończyć z piachem w zębach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak szatan to idzie 2,5 na niskim ciśnieniu, wysokość klocka nie ma znaczenia jeśli opona nie rozkłada ciężaru na jak największej powierzchni.

W budżecie do 2k do której z firm by nie poszła, kupi praktycznie to samo. Xc, koło 27,5. Giant lub kross, może jakaś merida. Z neta to canyon lub rose ale tutaj odpada przymiarka i w razie "W" samemu trzeba bujać się z serwisem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli to nie jest grząski piach jak w piaskownicy, lub taki jest tylko punktowo to lepiej rower przeprowadzić i nie iść w opony grubsze niż 2,2 bo później to na leśnych duktach i asfalcie będzie męczarnia straszna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W xc i tak więcej jak 2,2 nie wpakujesz a na pewno nie w budżecie do 2k. 2.0 do turystyki jest w sam raz, można wrzucić 2,2 na przód jeśli ktoś chce więcej przyczepności na luźnym podłożu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piasku każdego rodzaju można nawet ba 33mm przejechać. Przełajowcy dają radę to i amatorzy dadzą bo nie muszą się ścigać i można spokojnie przejechać. A na grubszych np. 38 czy 40 mm jeździ się wygodnie i szybko po szosie a w piachu spokojnie i technicznie. No chyba że ktoś po plaży chce jeździć głównie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Trollu ja jeżdżę góralem tylko na niskim ciśnieniu:)

Skrajnie niskim. Bo waga moja jest jaka jest .

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co rozumiesz przez skrajnie niskie, ja już jeździłem na 0.9 bara w 2.5 i w terenie było całkiem spoko ;)

To że się da na wąskiej oponie to wiem, kwestia tylko czy komuś kto jeździ typowo rekreacyjnie walka z rowerem i piachem będzie dawała fun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi