Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

kaido2, dzięki za odpowiedź, muszę się zastanowić co kupić - klamki, rower używany, nowy rower, czy spiąć się i robić nogę ;)

Rower to Ty masz powiedzmy niedopasowany, do przeróbki, chociaż ja.. ale dobra...Pogadajmy normalnie jeżeli mógłbym Ci coś doradzić....  Od tera komórkowo, nie obraźcie się obywatele :D Trener wchoci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn do ilu?

Typowe woły robocze, co nie oznacza bele co - Decathlon.

Budżet 200-300 zł za komplet. Decathlon - jak najbardziej poprawny , niestety brak żywych kolorów, przede wszystkim czern z drobnymi dodatkami koloru np. niebieski pasek przy nogawce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heble musze nowe kupic, obecnie mam budżetowe hydrauliki Shimano, co proponujecie w cenie powiedzmy 500-1000 za komplet czyli klamki i zaciski, tarcze zostaja. No chyba, ze inna firme zaproponujecie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heble musze nowe kupic, obecnie mam budżetowe hydrauliki Shimano, co proponujecie w cenie powiedzmy 500-1000 za komplet czyli klamki i zaciski, tarcze zostaja. No chyba, ze inna firme zaproponujecie.

Pozdro

slx albo xt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram. Z metalicznymi okładzinami jeszcze .

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20180724_140059.jpg

dzisiaj Bielsko-Biała. 2x wjazd gondolą na Szyndzielnię a później trasy Rock'n'rolla i Twister. Fajnie było  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem sam, żadnej gleby nie było na szczęście  :P  chwilę gadałem chyba ze Słowakiem, kolano poharatał, telefon rozwalił bo miał go w kieszeni. Ogólnie nowa trasa podobna do twistera ale cięższa, ostrzejsze zjazdy, ciaśniejsze winkle, więcej kamieni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj Bielsko-Biała. 2x wjazd gondolą na Szyndzielnię a później trasy Rock'n'rolla i Twister. Fajnie było  :P

muszę się tam wybrać kiedyś, tylko czym jak ja fulla nie mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ wypożyczalnia jest ;)

Kiedyś mieli Gianty, teraz nie mam pojęcia. Z resztą myślę, że jest więcej niż jedna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niby jest ale na swoim to na swoim ;)

dzwoniłem dzis z czystej ciekawości do przedstawiciela Santa Cruza na Polskę - ceny są nienegocjowalne, ani złotóweczki... :)

czy ktoś to potwierdza ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz jakieś xc to ogarniesz. U podnóża Koziej jest Giant jak napisał Keniutek, mają Trance i Reigny, elektryki i Liv dla kobiet. Obok jest coś z szyldami Marina, też chyba można wypożyczyć 

a co do Santy to bardzo możliwe, rowery mają taką renomę, że nie muszą dawać zniżek jeśli tego nie chcą  ;) Jak ja dzwoniłem do Bielska do Treka to też mi powiedzieli, że mają interesujący mnie model na sklepie ale po co ma dawać zniżkę jak i tak się sprzeda  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja te trasy ogarnie na xc to trzeba się wybrać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xc mam ale zawias z tyłu by się przydał co by trochę pofruwać ;)

Santa powiedział, że sprzedaje Czechom, Niemcom i innym okolicznym bo ma najlepsze ceny w tej części naszego kontynentu, nie miałem jeszcze czasu żeby usiąść i policzyć czy to prawda :)

cennik 2019 chyba wczoraj wszedł na stronę no i znowu podrożało w porównaniu z 2018

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja Twistera na xc jechałem, dzisiaj też ludzie na sztywniakach Rocknrolla jechali. Ale - twister na sztywniaku super, trasa z Szyndzielni już mniej. Albo trzeba lecieć piecem i dolatywać albo nie latać wcale. Full wybaczy błędy, sztywniak nie bardzo. No i heble, Zee zawsze hamowały gdzie tego chciałem, w X-calibrze były M315 i na Twistera jeszcze jakoś wystarczyły ale na nową trasę wątpię  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niby jest ale na swoim to na swoim ;)

dzwoniłem dzis z czystej ciekawości do przedstawiciela Santa Cruza na Polskę - ceny są nienegocjowalne, ani złotóweczki... :)

czy ktoś to potwierdza ? ;)

Zacna marka w górach Ci nie pomoże, bo to wszystko na czym się jeździ to jeden pies. Zacznij od roweru z wypożyczalni - 150zł cały dzień za full wypas. Podzespoły są tych samych producentów, gwarancja też dwa lata. Sprzęt obrywa w tydzień masakrycznie. Polska Santa ma mocną pozycję, ratują katalogi wyprzedażowe, da się powalczyć u sąsiadów i UK, ale to grosze. Można zacząć od polskiego Moona czy Dartmoora. Teraz warto czekać na listopadowe wyprzedaże a sprawdzić się na rowerach z wypożyczalni czy chce się w to brnąć. Przy zakupie własnego roweru osprzęt i skok to jedno a warunki i długość gwarancji na łożyskowaną ramę to drugie i w to należy dokladnie się wczytać bo w tych rowerach naprawdę ma się co zepsuć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santa chyba daje dożywotnie gwarancje ale tego nie jestem pewny. Rowery fajne ale dla mnie SC jest dla kogoś, kto jakoś niespecjalnie będzie się przejmował, że wydał na rower 20k albo już dla zapaleńca, który chce santę i tyle. A tak to właśnie Giant ma chyba jedną z najlepszych ofert. Nowoczesne geo ram, chwalony zawias, dobry osprzęt, gwarancja dożywotnia i nie każą sobie tyle płacić za napis na ramie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieje się to co przewidywaliśmy z suqubem.

Sprzedasz gravela... kupisz fulla :)

A tak na boku :

Nowe fulle od GT

4d928c8e1ce7c5c634108ded3edf90fe.jpg

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie na wuj komuś z Wybrzeża rowery typowo zjazdowe albo do górskiej zabawy. Lepiej te 2-3 razy w roku (albo pewnie i rzadziej) wypożyczyć i mieć święty spokój ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce to kupi. Jego sprawa. Zawsze po taniosci może Ose sprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT z horstem  :P  spec w sumie nawet dość ciekawy, za 13k rama z węgla, napęd 12s ale zawias "taki sobie" jeśli ktoś myśli o cięższym użytkowaniu.

W treku też powoli nowości wychodzą, Slash do tej pory był tylko na carbonie, teraz będzie jeszcze wersja alu a Remedy pozbył się fullfloatera wzorem Sessiona i Slasha. Ciekawe czy w Fuelu też go wywalą. 

a ja się zastanawiam czy dopłacać 20zł do łańcucha XT czy kupić to co mam teraz - SLX

https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/slx-m7000/CN-HG600-11.html

https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/deorext-m8000/CN-HG701-11.html

poza tym zauważyłem, że łańcuch jest kierunkowy a ja go zimą założyłem na pałę ale chyba wiele mu to nie zaszkodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santa chyba daje dożywotnie gwarancje ale tego nie jestem pewny. Rowery fajne ale dla mnie SC jest dla kogoś, kto jakoś niespecjalnie będzie się przejmował, że wydał na rower 20k albo już dla zapaleńca, który chce santę i tyle. A tak to właśnie Giant ma chyba jedną z najlepszych ofert. Nowoczesne geo ram, chwalony zawias, dobry osprzęt, gwarancja dożywotnia i nie każą sobie tyle płacić za napis na ramie.

Santa na ramy daje dożywotnią, Giant wiem, że świetny ale np. Trance jest na kole 27,5 a ja jeżeli już to bym chciał 29

Dzieje się to co przewidywaliśmy z suqubem.

Sprzedasz gravela... kupisz fulla :)

nie mam zamiaru sprzedawać Orbei

Pytanie na wuj komuś z Wybrzeża rowery typowo zjazdowe albo do górskiej zabawy. Lepiej te 2-3 razy w roku (albo pewnie i rzadziej) wypożyczyć i mieć święty spokój ;).

a Kolega był w okolicznych lasach ? ;) nie jest to to co na południu kraju ale poszaleć na pewno można

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli masz ten sam problem co ja - nie chciałem przesiadać się z 29 na 27.5 więc na polu boju został tylko Trek i YT.

https://www.1enduro.pl/rowery-trail-do-13000-zl-2018/

niby była 29' rewolucja ale głównie w XC, w trailach/AM/enduro są 29 ale jednak w przewadze są rowery na średnim kole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi