Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że mnie nie lubisz ecipeci, ale YT Capra 29 i masz rower do wszystkiego bez żadnych kompromisów, od tego roku jest 5 lat na ramę, niby mało i niemało na tego typu rower, ale jak mówiłem zacznij od wypożyczalni, żeby wyrobić sobie zdanie czym jest enduro. Wypożyczysz w Świeradowie, albo innej miejscowości np Treka jak ma trollu i bedziesz wiedział czy chcesz i potrzebujesz takiego roweru. Skok nie wybaczy wszystkiego a opory toczenia od 2,4 są znaczne na Wlkp czy Trójmiasto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Kolega był w okolicznych lasach ? ;) nie jest to to co na południu kraju ale poszaleć na pewno można

Swego czasu bardzo często :) Całe TPK jest do zrobienia na sztywniaku z palcem w nosie. Na swojej Orbei robisz 90% na luzaku.

Oczywiście każdy ma swoja wizję i inną zajawkę. Mnie korci full Epic, szybki i w sumie za cholerę niepotrzebny :)

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

capra 29 niebyła by zła ale 160mm skoku na 29' to już kawał roweru się robi  :P tyle, że mając gravela i chcąc kupić jakiegoś fulla też szedłbym w caprę a nie jeffsy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeffsy 27,5/29 przy Capra to wyrzucone pieniądze z każdego powodu, a jak wiesz miałem wszystkie pod tyłkiem. Czy Capra 29 to pytanie o wzrost i czy enduro czy bardziej traill.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Capra w sumie fajna ale dziwnie zestawiony osprzęt - heble Srama a reszta Shimano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzedni sezon całość była srama więc to pewnie kwestia umów z producentami, żeby utrzymać cenę końcową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

70 km w pełnym słońcu. Lubię taką pogodę. Po powrocie jak smakuje piwo :).

Edytowane przez Andrzej78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dziś podobnie, wczoraj było 230 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa rowerki do wyboru

Trek x caliber 8 rocznik 2018

dartmoor primal evo 29 rocznik 2018

Teraz pytanie dlaczego nie kupowac PRIMALA

Rower bedzie wykorzystywany na mazurach lesne sciezki. polne drogi. szutry. asfalty wycieczki calodniowe

e5d410d928e68927med.jpg4418dc4419a1efdcmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile nie będziesz chciał robić jakichś czasówek (jedyny "plus" treka to 2 blaty i przez to większe przełożenie) to trek nie ma plusów. Primal ma sztywne osie, w ternie lepiej się sprawdzi a na asfalcie niewiele gorzej pojedzie niż x-caliber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa rowerki do wyboru

Trek x caliber 8 rocznik 2018

dartmoor primal evo 29 rocznik 2018

Teraz pytanie dlaczego nie kupowac PRIMALA

Rower bedzie wykorzystywany na mazurach lesne sciezki. polne drogi. szutry. asfalty wycieczki calodniowe

Właśnie dlatego .

Bo to jest już rower na katowanie porządne.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile nie będziesz chciał robić jakichś czasówek (jedyny "plus" treka to 2 blaty i przez to większe przełożenie) to trek nie ma plusów. Primal ma sztywne osie, w ternie lepiej się sprawdzi a na asfalcie niewiele gorzej pojedzie niż x-caliber

No chyba najbardziej mi chodzi o opinie jak sie tym jezdzi na asfalcie bo czasem bedzie trzeba i nim pojechac nie chodzi o czasy tylko o przyjemnosc robienia km im wiecej tym lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dlatego .

Bo to jest już rower na katowanie porządne.

A ja chce miec tego typu rower do plaskiego lasu. Da sie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Primal to spoko rower, miałem pod tyłkiem 2017... ten seledynowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja teraz jeżdżę trailowym fullem i robię trasy po 60-70 km po płaskim. Da się. Tyle, że na moim starym x-calibrze było nieco lżej. Jeśli ma to być rekreacyjna jazda to tak jak napisałem, 2 blaty w x-calibrze są plusem. Na primalu będzie trzeba więcej kręcić. Zalezy jakie masz leśne ścieżki, im więcej korzeni i górek tym primal lepszy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Primal to spoko rower, miałem pod tyłkiem 2017... ten seledynowy

Tu by byl rok 2018 inna rama nie znacznie ale inna

ja teraz jeżdżę trailowym fullem i robię trasy po 60-70 km po płaskim. Da się. Tyle, że na moim starym x-calibrze było nieco lżej. Jeśli ma to być rekreacyjna jazda to tak jak napisałem, 2 blaty w x-calibrze są plusem. Na primalu będzie trzeba więcej kręcić. Zalezy jakie masz leśne ścieżki, im więcej korzeni i górek tym primal lepszy

Sciezki bez korzeni raczej. gorki dolki beda Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może rzeczywiście lepiej treka. Nie wiele ale będzie miał przewagę na równym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może rzeczywiście lepiej treka. Nie wiele ale będzie miał przewagę na równym

No wlasnie zmienie x calibra 9 z 2015r .na x calibra 8 z 2018r . jest sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie  :P to jak zamienić starego czarnego sumiaka na nowego czarnego. 

W nowym x-calibrze masz boost ale i tak nie ma sztywnych osi, masz prowadzenie przewodu dla sztycy regulowanej ale po co Ci ona? zmiana dla samej zmiany 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze w nowym odcien niebieskiego jest bardziejszy :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej odwrornie 1x11 na prostej prędkości jak na ten rower nie zabraknie, pod wiele ostrych gorek nie podjedzie, ale widzę, ze też jest wersja z przednią przerzutką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na urlopie i widze ze glupoty mi przychodza do glowy z nudow. Nic nie kupuje nic nie sprzedaje czekamy do przyszlego sesonu zobaczymy co sie pojawi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej odwrornie 1x11 na prostej prędkości jak na ten rower nie zabraknie, pod wiele ostrych gorek nie podjedzie, ale widzę, ze też jest wersja z przednią przerzutką

na płaskim asfalcie 32t na korbie to będzie trochę mało. Teraz w fuelu na dużym blacie mam 36t i na płaskim często jadę na 8-10 koronce, jak zrzuci się na 11 to już trzeba trochę deptać. W x-calibrze miałem 3 blaty i 44t na dużym. Jak się dobiło opony powietrzem to szedł jak przecinak 

ale z podjazdami też racja. Mi też czasami chodzi po głowie co by zmienić i miałem pomysł, żeby przejść na 1x11 - wywalić przerzutkę, założyć jakieś jajo na korbę i zobaczyć jak będzie. Jak byłem przedwczoraj w Bielsku to Daglezjowym nie jechałem ale z Szyndzielni na Kozią jest trochę ponad 1km podjazdu - mały blat, w 2-3 miejscach jazda na 1-3 koronce kasety. A mały blat mam 26z. Z jajkiem np 32z pewnie bym wtargał tylko po co się szarpać 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na płaskim asfalcie 32t na korbie to będzie trochę mało. Teraz w fuelu na dużym blacie mam 36t i na płaskim często jadę na 8-10 koronce, jak zrzuci się na 11 to już trzeba trochę deptać. W x-calibrze miałem 3 blaty i 44t na dużym. Jak się dobiło opony powietrzem to szedł jak przecinak

ale z podjazdami też racja. Mi też czasami chodzi po głowie co by zmienić i miałem pomysł, żeby przejść na 1x11 - wywalić przerzutkę, założyć jakieś jajo na korbę i zobaczyć jak będzie. Jak byłem przedwczoraj w Bielsku to Daglezjowym nie jechałem ale z Szyndzielni na Kozią jest trochę ponad 1km podjazdu - mały blat, w 2-3 miejscach jazda na 1-3 koronce kasety. A mały blat mam 26z. Z jajkiem np 32z pewnie bym wtargał tylko po co się szarpać

No wlasnie ja jezdze dosc miekko ale i tak przy blacie 36 a koronce 11. Czasami brakuje aby dokrecic. Na gorkach wystarczy bo u mnie nie ma gor :). Dlatego myslalem o swoim treku przy zmianie napedu o blacie 38 . a kasecie 11-36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi