Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Przy moim wzroście gnoma 27.5 to jest ideał dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale padło pytanie o koła przy 182cm wzrostu. Trek czy kross (w przypadku xc) mają politykę - dla małych rozmiarów 27.5 a dla większych 29. Przy takim wzroście ląduje się na ramach 19 cali i kołach 29

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Trzeba się będzie teraz ze 3 lata pomęczyć na takim ;)

nnc0b02k8bqp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest mokro i pozostały kaluze, nie czerpie przyjemności z jazdy po błocie.

Tylko zaznaczam że deszcz był rano, popołudniu całkiem przyjemnie się jeździło, trafiłem na pub w środku lasu :)

I co w/z tym - rower pobrudzi się ? Widzę znaczącą różnicę w słowach pada a popadało. Po takich upałach przynajmniej kurz lekko osiadł.

Edytowane przez cowall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Attain w leasingu?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I padl na jape ha ha

Kwestia odpowiedniego picia i żarcia w odpowiednich momentach.

Jechałem to pod wiatr z majtającym bikepackiem i na pełni lampie jaka nie odpuszcza od dłuższego czasu. Pod wiatr wyszło średnio 26,4, a dziś lepiej, ale  z tą wielką torba podsiodłową ( 8l :) ) w korby na podjazdach  nie staniesz, dlatego wycieczka, pane, wycieczka lekkusio z siodełka :) I z zabawy ch..!

https://www.strava.com/activities/1751503846

U mnie popadało więc plany rowerowe na niedzielny poranek legły w gruzach.

Od Brzegu Głogowskiego deszcz, Od Głogowa do Rudnej - napier..nka, 5-cio litrowe buty to były sekundy :)

Jest mokro i pozostały kaluze, nie czerpie przyjemności z jazdy po błocie.

Tylko zaznaczam że deszcz był rano, popołudniu całkiem przyjemnie się jeździło, trafiłem na pub w środku lasu :)

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, deszczu piękna rzecz!

Fajny, zapi..łbym! Tylko, koła firmowe to często jest kicha, ale nie zapeszajmy, szerokości!

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Attain w leasingu?

Attain, tylko nie w leasingu ;)

kaido2, będę chyba kupował inne koła, bo te mi się nie podobają ;)

Edytowane przez tessio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nowe Bontragery, z ALR5. Też klocki, ale bardzo tanio.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vandit, daj info jak ta lampka od lezyne Ci się sprawdzi w ciemnościach, bo trochę pozazdrościłem Wam tych nocnych wypadów i sam spróbowałem takiej wyprawy. Wyszło za***iście :) tylko moja czolowka trochę za mało światła mi daje, i potrzebuje coś konkretnego kupić, dlatego szukam oświetlenia :)

w porównaniu do lampek które miałem i mam jest na prawdę świetna, bardzo solidnie wykonana, ma bardzo szeroki kąt świecenia, dużo trybów ni i świeci jak szalona. Jedyny minus jak dla mnie to sposób mocowania, bo lampka jest na stałe przymocowana do mocowania na kierownice....ale w sumie nie trzeba jej zdejnować, od czego jest power bank ;)

Ja też jeszcze nie mam ale niedługo to się zmieni. Jest ciśnienie :-).

@Vandit - jak spisują się te ciuchy od Vezuvio? Parę razy już się przymierzałem ale rozpiska rozmiarówki u nich na stronie jest nie do ogarnięcia a w okolice Poznania jakoś mi nie po drodze ostatnio.

vezuvio ma bardzo fają jakośc w stosunku do ceny, to juz mój 3 komplet od nich, prane są bardzo często i wyglądają jak nowe

ta ich rozmiarówka to jakiś cyrk, sam się nieźle nakombinowałem zanim pierwszy raz u nich zamówiłem...chociaż ten ostatni komplet wziąłem taki jak poprzednie a bluzka jest jakaś mniejsza....

ogólnie bardzo OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jakiś serwis w Wawie, gdzie porządnie centrują koła?

Moje były już w trzech serwisach - w ostatnim prosiłem, żeby wzięli więcej kasy i zrobili to porządnie, ale to olali, zapłaciłem jakieś śmieszne pieniądze a koła jak były krzywe, tak dalej są...

Jedno ma delikatne jajo, drugie bije na boki, wkurza mnie to, bo używam hamulców szczękowych i klamki pulsują a mną rzuca na rowerze.

Nie wiem, może to coś z obręczami (koła nowe, raczej średniaki), ale "specjaliści" z serwisów mówią, że wszystko ok, ja wsiadam na rower i bije jak cholera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam centrownicy i przy dwóch rowerach nie opłaca mi się kupować.

Poza tym trzeba mieć gdzie ją trzymać, nie każdy ma taką piwnicę jak Ty :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańsza i dobra centrownica to jest bitul.

No miejsca mam dużo. Faktyczne.

A ile biorą za centrowanie?

Mój serwis za porządne, ale takie naprawdę porządne centrowanie obu kół biorą 50 zł

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj podobnie, jakieś 40-60 za komplet.

Mogę dać 100 i więcej, byle było prosto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega oddał tu po potężnym dzwonie na zjazdówce.

Ja mu powiedziałem, że się nie podejmę już tego. Zrobili mu pełną profeskę. Wyprowadzili idealnie i koło się trzyma i nie łapie centry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mi się nie chce wysyłać koła do Tarnowa, choć jak się zdenerwuję to kto wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centrowanie jest pracochłonne . Ale serwis to powinien zrobić, a nie olać. Zapłaciłeś za usługę. Ja bym zareklamował, że źle zrobione i niech poprawiają.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, ale nie chce mi się kłócić.

Mam świadomość, że takie podejście przyczynia się do coraz gorszej jakości świadczonych usług.

Edycja

@Egzo

Ta centrownica bitul za 250 jest coś warta?

Korzystasz z tensometru, czy dokręcasz na słuch?

Edytowane przez Stierlitz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja odbierałem kumplowe koło z centrowania w Bikeatelier - koło było proste, gość nie chciał pieniędzy tylko poprosił o jedno - nie przywoźcie więcej tego koła, obręcz to szrot. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, jak obręcz czy szprychy są już wypracowane to woda święcona nie pomoże. Ale najpierw może zmień serwis, gdziekolwiek tylko gdzie indziej skoro w obecnym kładą lachę 

A centrownica to nieważne czy masz jeden czy 100 rowerów - "budowanie" domowego warsztatu nie zawsze można rozpatrywać w kwestiach opłacalności 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy lubisz gmerac przy rowerze. 300 zł w stosunku do tego co wydajesz na rower to nic. A sam zakup zwróci się po 6 uzyciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię, tylko nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać. Moja Pani podziela zainteresowanie rowerowe, ale jak do stojaka serwisowego (rozkładany w zasadzie tylko na balkonie) dołożę kolejny "rupieć", to może być różnie :)

Co do kół - nowe, tanie ale żaden no name, więc powinno być ok. Ja się przy nich nie upieram, tylko niech mi ktoś w serwisie jednoznacznie powie, że są kiepskie to bez oporów kupię coś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, lux maszyna, szerokości i dużo radości-tak się zrymowało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi