Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, sanik napisał(-a):

Ja też do canyona włożyłem koła szosowe bontrager (wew  19,5mm), które były przy Treku.

Na moje potrzeby są ok.

Nie no moje też dają radę, kręcą się 😉 Ale na pewno na takich o większej szerokości wewnętrznej opona będzie się lepiej układać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minutes ago, satanic said:

No balony to tam włożył niezłe.

Na takie wypady musi być solidnie😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba znalazłem rowerek dla siebie na papierze i zdjęciach 

podoba mi się wizualnie teraz by musiał znaleść fizycznie egzemplarz czy to jest to 

kolorystyka przykładowa 

Orbea tera H30 i H30 x1

IMG_2638.jpeg

IMG_2639.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem przedstawiam bardzo malowniczą trasę po Beskidzie Sądeckim. Ponad 300 km i prawie 5000 metrów przewyższenia było bardzo wymagające, ale było warto! Przehyba zaliczona, w planie również była rzeźnia w Laskowej. Cała wycieczkę uświetnił Jakub Tomasik - mistrz świata w ultrakolarstwie 2024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

podoba mi się wizualnie teraz by musiał znaleść fizycznie egzemplarz czy to jest to 

kolorystyka przykładowa 

Orbea tera H30 i H30 x1

IMG_2638.jpeg

IMG_2639.jpeg

Orbea to dobry trop, do tego sporo jest miejsc sprzedaży fizycznej 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, sanik napisał(-a):

Orbea to dobry trop, do tego sporo jest miejsc sprzedaży fizycznej 👍

Właśnie o to chodzi zobaczyć fizycznie , dosiąść Hiszpanki , ( dziwnie zabrzmiało ) przymierzyć się , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Właśnie o to chodzi zobaczyć fizycznie , dosiąść Hiszpanki

Hasło dnia;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Właśnie o to chodzi zobaczyć fizycznie , dosiąść Hiszpanki , ( dziwnie zabrzmiało ) przymierzyć się , 

A dokładnie baskijki 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

kolorystyka przykładowa 

Orbea tera H30 i H30 x1

Orbea - polecam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierownica wygląda jak wygląda, ale jeździ mi się fantastycznie 87156fad9f53084bd0615404b948935c.jpg860ae22e9e6d176e888bf2176ab4a1bb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję jakieś ocieplacze na buty, duży rozmiar 46/47 (wkładka 29,5) które nie zachodzą zbyt duża częścią pod podeszwę bo buty pod pedały platformowe z pinami.  Kto doradzić? Może być chińszczyźna z Ali, bo jak mam je poszarpać i rozwalić w jeden sezon to nim taniej tym lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem że z tym gravelem nie będzie tak łatwo na 90 % byłem pewien Orbea terra H30 

i po czytaniu przeglądaniu czeluści netu pojawia się 

rose fajne rowerki 

focus atlas też ok 

marin jest jeden model fajny

kellys soot 70 

🫣🫣🫣🫣🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiedziałem że z tym gravelem nie będzie tak łatwo na 90 % byłem pewien Orbea terra H30 
i po czytaniu przeglądaniu czeluści netu pojawia się 
rose fajne rowerki 
focus atlas też ok 
marin jest jeden model fajny
kellys soot 70 
 🫣🫣🫣🫣🫣

ROSE to ciekawy trop. Mam na myśli jakość cena. Na żywo wygląda bardzo dobrze.
A dlaczego nie TREK?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Teufel26 napisał(-a):

ROSE to ciekawy trop. Mam na myśli jakość cena. Na żywo wygląda bardzo dobrze.
A dlaczego nie TREK?

Czemu nie ma treka jestem super zadowolony jeżdżę nim 10 lat .

tyle że trek przekaracza budżet , cena do jakości też inna niż w innych markach , trek za to co daje chce dość sporo pieniążków , mogę się mylić ale pozycja jest dość sportowa na treku ja szukam czegoś pomiędzy , sportową a wyprawowa .mam sentyment do treka miałem stary rowerek trek na 26 kółkach później x calibra 9 .

Chcę też rowerek jak najbardziej bezobslugowy bez systemów amortyzujących jakichkolwiek 

rama , dobre kółka , grx ( jeszcze nie wiem do końca czy 1x .. czy 2x ….) ale chyba raczej 2x… i po wszytkim 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś trzy lata temu miałem ROSE na próbę, muszę przyznać że pod względem osprzętu bił konkurencję na głowę. Jakość wykonania też była na przyzwoitym poziomie.
To był niestety czas Covidu i trzeba było czekać kilka miesięcy, a Domane było od ręki. Nie to żebym narzekał na Domane, jest super wygodny. Jednak początkowo miał być gravel, ale wyszła szosa. Teraz raczej nie wrócę do koncepcji gravelowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Teufel26 napisał(-a):

Jakoś trzy lata temu miałem ROSE na próbę, muszę przyznać że pod względem osprzętu bił konkurencję na głowę. Jakość wykonania też była na przyzwoitym poziomie.
To był niestety czas Covidu i trzeba było czekać kilka miesięcy, a Domane było od ręki. Nie to żebym narzekał na Domane, jest super wygodny. Jednak początkowo miał być gravel, ale wyszła szosa. Teraz raczej nie wrócę do koncepcji gravelowej.

Ja jeździłem zawsze mtb ale z lat jeździłem po coraz lżejszym terenie w końcu są to szutry , leśne ścieżki , asfalty , polne drogi , z x calibra pozbyłem się amora i założyłem opony z 2.25 na 2.0 z gładkim w miarę bieżnikiem , na pewno nie zrezygnuje z lasu tak więc naturalnym wyborem jest gravel , dużo mam też asfaltow mazurskich czyli nie najlepszej jakość sama szosa by chyba nie zdała egzaminu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja jeździłem zawsze mtb ale z lat jeździłem po coraz lżejszym terenie w końcu są to szutry , leśne ścieżki , asfalty , polne drogi , z x calibra pozbyłem się amora i założyłem opony z 2.25 na 2.0 z gładkim w miarę bieżnikiem , na pewno nie zrezygnuje z lasu tak więc naturalnym wyborem jest gravel , dużo mam też asfaltow mazurskich czyli nie najlepszej jakość sama szosa by chyba nie zdała egzaminu 

Znam Twoje okolice Wiem co masz na myśli. Faktycznie szosa nie jest najlepszym rozwiązaniem. Z drugiej strony przy każdej wizycie na Mazurach udaje mi się przejechać coś nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się z gravela skutecznie wyleczyłem :) jedno 50km mi wystarczyło żeby się przekonać że to nie mój typ jazdy. Ten rower to półśrodek a wiadomo jak to jest z takimi rzeczami. Na szosie lepiej niz mtb ale gorzej niż szosa w terenie lepiej niż szosa ale gorzej niż mtb. Może jestem rozleniwiony grubymi oponami i pełnym zawieszeniem ale jazda po płaskim (czy nawet pod górę) dzwoniąc zębami to nie jest frajda. Mam szwagra który złapał bakcyla i pokazuje mi całą scenę:  prosi w wyścigach gravelowych jeżdżą na bardzo szerokich oponach, coraz częściej pojawia się amortyzator i zaczyna to iść w kierunku starego dobrego mtb tylko z kierownicą baraek :) 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

coraz częściej pojawia się amortyzator i zaczyna to iść w kierunku starego dobrego mtb tylko z kierownicą baraek :) 

Tylko cena nie idzie.

Full za 15-17k są dwa amortyzatory z przełożeniem skoku na 17cm i sztyca automatyczna  o takim samym lub wiekszym skoku, jest jeszcze kilka punktów obrotu z łożyskami w samej ramie.

Gravel za 15-17k 4cm skoku widelca, który za bardzo szczęki nie uspokaja i jak dobrze pójdzie to jest 5cm skoku sztycy.

Czy to nie jest odcinanie kuponów  od tego co było już 30lat temu (Retro mtb) tylko z nowymi cenami, ale nieadekwatnymi do tego co się dostaje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Burns napisał(-a):

Tylko cena nie idzie.

dlatego dla mnie nie ma to sensu :) w rowerach często jest tak że: "CZEGO NIE DOJADĘ, TO DOWYGLĄDAM" a gravel akurat jest w modzie wiec "musi" kosztować.

Zresztą jak się nad tym zastanowić to ceny rowerów generalnie są chore i np. różnica miedzy rowerami a motorami się zaciera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Burns napisał(-a):

Tylko cena nie idzie.

Full za 15-17k są dwa amortyzatory z przełożeniem skoku na 17cm i sztyca automatyczna  o takim samym lub wiekszym skoku, jest jeszcze kilka punktów obrotu z łożyskami w samej ramie.

Gravel za 15-17k 4cm skoku widelca, który za bardzo szczęki nie uspokaja i jak dobrze pójdzie to jest 5cm skoku sztycy.

Czy to nie jest odcinanie kuponów  od tego co było już 30lat temu (Retro mtb) tylko z nowymi cenami, ale nieadekwatnymi do tego co się dostaje ?

Mało tego zataczają rowerki koło kolejne .

retro mtb sztywny , później mtb amortyzacja i gruba opona , gravel szosa z szerszą oponą za chwilę ramy gravelowe napęd mtb coraz grubsza opona w gravelo amor !!!!! I zostaje mtb z barankiem gdzie powoli też gonjuz zmieniają na prostą kiere bo baran się robi coraz szerszy , powstaje flara która za chwilę wyprostują tak nędza ciągnąć za dwa końce barana ha ha ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście mamy wybór co kupić pod siebie.

Na plus pojawienia się gravela jest wyciągnięcie masy ludzi z domu na rower, ruch na powietrzu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi