Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Jan napisał(-a):

Zastanawiam się, rok temu było super na finałach DH i zastanawiałem się czy teraz też nie skoczyć. Prognoza niby podobna do zeszłorocznej (rano deszcz, w południe może lekko się rozpogodzi)  ale jest chłodniej. Ty się wybierasz?

chciałbym chociaż na sobotę na enduro się pojawić ale pogoda się zapowiada kiepska 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle pada, ale podobno nie ma złej pogody, aby pokręcić 😜

GarminConnect_20250518-152209.jpg

IMG_20250518_150857.jpg

IMG_20250518_150831.jpg

IMG_20250518_122112.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję opon semi slick/slick w rozmiarze 29x2,0-2,35, koniecznie z możliwością montażu bezdętkowego, jak najlżejsze. Podpowiecie coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, santaradix71 napisał(-a):

Nowy pomykacz pojawił się jakiś czas temu.Teraz w wersji finalnej na sezon 2025.

Ibis Ripmo V3 by santaradix71...Rower poskładany przeze mnie i wedługo mojego skromnego projektu.

p6pb27542879.jpg

Fajny i nie taki skromny, chyba że mowa o braku sztycy z kashimą 😉 Oczywiście na zdjęciu wszystkiego nie widać, ale co się zmieniło w stosunku do tego co Ibis ma w ofercie?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Burns napisał(-a):

Fajny i nie taki skromny, chyba że mowa o braku sztycy z kashimą 😉 Oczywiście na zdjęciu wszystkiego nie widać, ale co się zmieniło w stosunku do tego co Ibis ma w ofercie?

Wszystko oprócz ramy z damperem oraz sztycą od BikeYoke która dla mnie jest bezkonkurencyjana...Czyli koła Industry Nine Hydra Enduro S 29,amortyzator Fox Float 36 grip 2 factory series 160mm,mostek BikeYoke Barkeeper 35x35mm,kierownica Joystick 760x35mm,gripy ODI Reflex v2.1 Lock on 135mm,hamulce Shimano Saint z klamkami XTR,Przerzutka Sram AXS X01+ wózek Garbaruk,manetka Sram AXS POD Rocker Paddle D1,siodełko Fizik Terra Aidon X5,siodełko Fabric SCOOP race shallow Ti, Pedały HOPE Union TC Trail,Opony Schwalbe przód Magic Mary 29x2,4 tył Hans Dampf 29x2,35,do tego jakieś karbonowe podkładki pod mostek i parę śrubek Ti oraz bidon FIDLOCK...to chyba wszystko z tego co pamiętam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, santaradix71 napisał(-a):

Wszystko oprócz ramy z damperem oraz sztycą od BikeYoke która dla mnie jest bezkonkurencyjana...Czyli koła Industry Nine Hydra Enduro S 29,amortyzator Fox Float 36 grip 2 factory series 160mm,mostek BikeYoke Barkeeper 35x35mm,kierownica Joystick 760x35mm,gripy ODI Reflex v2.1 Lock on 135mm,hamulce Shimano Saint z klamkami XTR,Przerzutka Sram AXS X01+ wózek Garbaruk,manetka Sram AXS POD Rocker Paddle D1,siodełko Fizik Terra Aidon X5,siodełko Fabric SCOOP race shallow Ti, Pedały HOPE Union TC Trail,Opony Schwalbe przód Magic Mary 29x2,4 tył Hans Dampf 29x2,35,do tego jakieś karbonowe podkładki pod mostek i parę śrubek Ti oraz bidon FIDLOCK...to chyba wszystko z tego co pamiętam

Nie skromnie i nie tanio. Gratuluję. A czemu ten model a nie HD6? Bardziej wszechstronny?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Burns napisał(-a):

Nie skromnie i nie tanio. Gratuluję. A czemu ten model a nie HD6? Bardziej wszechstronny?

Dokładnie tak.HD6 to typowa maszyna do katowania w Enduro i trochę dużo skoku na tereny w których mieszkam.Rozważałem też Ripleya V5 ale jednak za delikatny jak dla mnie.Ripmo jest do wszystkiego i idealnie wstrzelił się w moje skromne wymagania...Z resztą mam sentyment do Ripmo bo to drugi w mojej kolekcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

IMG_7031.png

IMG_7006.jpeg

IMG_7021.jpeg

Nie znam się i mam nadzieję, że jakiegoś "fa pa" nie popełnię, ale muszę powiedzieć, że to jest ładny rower. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, szuwi napisał(-a):

Nie znam się i mam nadzieję, że jakiegoś "fa pa" nie popełnię, ale muszę powiedzieć, że to jest ładny rower. 

Dzięki 😉 To oczywiście zawsze kwestia gustu. Ale przyznam Ci się, że mi też on się podoba 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.05.2025 o 15:24, sanik napisał(-a):

Ciągle pada, ale podobno nie ma złej pogody, aby pokręcić 😜

GarminConnect_20250518-152209.jpg

IMG_20250518_150857.jpg

IMG_20250518_150831.jpg

IMG_20250518_122112.jpg

Jak ty do tego elektrycznego pudła mieścisz rower ?😎😎😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Jak ty do tego elektrycznego pudła mieścisz rower ?😎😎😎

🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@santaradix71 fajny ten Ripmo V3, miałem kiedyś Mojo HD i dobrze wspominam.

@Burns Swoopa też gratuluje. Mocny osprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, fonfelinni napisał(-a):

@Burns Chcialoby sie na takim wyskoczyc na jakis kilkudniowy transalp :) 

Palcem po mapie ?

Z tego co wiem to tam od kilku lat 98% uczestników jest zelektryfikowana.

Te 2% zakapiorów mieszkających w górach, z łydą i kondycją jak kolarz torowy, wraca zniesmaczona i otarta ze złudzeń, że radość z jazdy to podjazdy.

Tłumacząc na prosty język, jakim byś zakapiorem nie był, musisz z wywalonym językiem nadganiać za tymi na elektrykach a to odbiera radość z podziwiania, bo walczysz sam z sobą i zmęczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz, w MTB siedzialem mocno jakies 15 lat temu i widocznie tam sie zatrzymalem :D  Bylem jakies 2 lata temu na singielkach i fakt, 80% rowerow to byly juz elektryki. Jeszcze pamietam pierwsze newsy o e-bike w MTB i krecona beke w srodowisku z takich rowerow, a teraz sie odwrocilo :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi