Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, pepepatryk napisał(-a):

no więc następnym razem się umówimy gdzieś na kawę i sobie pogadamy o zegarkach 👍🏼😁

Bardzo chętnie 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny nadmorski poranek zaliczony

f642487876a470a9ddf8237041581d62.jpg

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy plan: Wielka Racza, Przegibek, Wielka Rycerzowa. 

Dobrze że jak coś się stało, to na początku i było "tylko"  5 km pchania😡. Tylko Wielka Racza odwiedzona dzisiaj 😥

Ciekawe czy gwarancja takie coś obejmuje. W końcu rower nie ma nawet miesiąca🤬

20250815_063231.jpg

20250815_074448.jpg

20250815_075654.jpg

20250815_075658.jpg

20250815_092222.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wam również drętwieją dłonie podczas jazdy na rowerze szosowym ? Czy może mam jakiś niedobór witamin, że tak mi się dzieje 🤔 po przejechaniu kilku kilometrów muszę rękę opuścić na dół, poruszać palcami i za jakiś czas przechodzi chciałbym wiedzieć czy wy również tak macie i czy jest na to jakiś sposób aby temu zapobiec, dzięki za pomoc 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieśmiało wracam do jazdy…

IMG_1456.jpeg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Czy wam również drętwieją dłonie podczas jazdy na rowerze szosowym ? Czy może mam jakiś niedobór witamin, że tak mi się dzieje 🤔 po przejechaniu kilku kilometrów muszę rękę opuścić na dół, poruszać palcami i za jakiś czas przechodzi chciałbym wiedzieć czy wy również tak macie i czy jest na to jakiś sposób aby temu zapobiec, dzięki za pomoc 👍

Wiele rzeczy może mieć wpływ na to , zła pozycja na rowerze, siodełko, kierownica, zbyt twarde chwyty, długotrwała jazda w jednej pozycji. Ja w moim mam założone takie i i oczywiście rogi, dużo dają, ale ja mam górala, o szosie i grawelu się nie wypowiem 🤗🤗🤗

Screenshot_2025-08-17-06-29-54-15_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Czasami drętwieją, trzeba nimi ruszać, zmieniać chwyty, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy wam również drętwieją dłonie podczas jazdy na rowerze szosowym ? Czy może mam jakiś niedobór witamin, że tak mi się dzieje po przejechaniu kilku kilometrów muszę rękę opuścić na dół, poruszać palcami i za jakiś czas przechodzi chciałbym wiedzieć czy wy również tak macie i czy jest na to jakiś sposób aby temu zapobiec, dzięki za pomoc

Czasami się zdarza. Zależy po jakim czasie występuje problem, jeśli dość szybko to raczej jest problem z ustawieniami pozycji.
Co innego jeśli po kilkudziesięciu kilometrach.
Ja jeżdżę w rękawiczkach które mają żelowe wkładki, dodatkowo pod owijką mam przyklejone taśmy które poprawiają komfort jazdy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.08.2025 o 12:47, piteks napisał(-a):

Dobrze że jak coś się stało, to na początku i było "tylko"  5 km pchania😡. Tylko Wielka Racza odwiedzona dzisiaj 😥

20250815_063231.jpg

20250815_074448.jpg

20250815_075654.jpg

20250815_075658.jpg

20250815_092222.jpg

Gwint się uwalił od ośki, słabo jak na nowy rower.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś jeszcze wakacyjnie, ale już u siebie. Płasko, ale wietrznie i sporo miast po drodze, ale radocha jest 😁

IMG_9418.jpeg

IMG_9392.jpeg

IMG_9397.jpeg

IMG_9398.jpeg

IMG_9401.jpeg

IMG_9409.jpeg

IMG_9417.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.08.2025 o 12:47, piteks napisał(-a):

20250815_063231.jpg

20250815_074448.jpg

20250815_075654.jpg

20250815_075658.jpg

20250815_092222.jpg

No bez żartów, gwarancja musi to obejmować, przecież to rower dopiero z pudełka wyciągnięty i używany zgodnie z przeznaczeniem. Czasu tylko szkoda na te zabawy, ale co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, nav napisał(-a):

No bez żartów, gwarancja musi to obejmować, przecież to rower dopiero z pudełka wyciągnięty i używany zgodnie z przeznaczeniem. Czasu tylko szkoda na te zabawy, ale co zrobić.

Już zgłosiłem reklamację poprzez ich formularz. Dostałem odp. że mam podjechać do serwisu i się tym zajmą. W piątek mnie czeka wycieczka do Krakowa. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, piteks napisał(-a):

Już zgłosiłem reklamację poprzez ich formularz. Dostałem odp. że mam podjechać do serwisu i się tym zajmą. W piątek mnie czeka wycieczka do Krakowa. 

No to dobrze, że normalnie się zachowują, życzę jak najszybszego powrotu na rower!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wymieniłem wczoraj łańcuch i kasetę 10 ze 105 na Ultegrę, najmniejsza zębatka to przeskok z 11 zębów na 14 i nie mogę się odnaleźć. Brakuje mi prędkości nawet na płaskim, nie wiedziałem, że to zrobi taką różnicę. Nie wiem czy się przyzwyczaić czy szukać nowej. Może komuś zalega? I jeszcze prośba o polecenie jakiegoś forum rowerowego do wymiany doświadczeń i porad. Pozdrawiam. Artur 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

Panowie wymieniłem wczoraj łańcuch i kasetę 10 ze 105 na Ultegrę, najmniejsza zębatka to przeskok z 11 zębów na 14 i nie mogę się odnaleźć. Brakuje mi prędkości nawet na płaskim, nie wiedziałem, że to zrobi taką różnicę. Nie wiem czy się przyzwyczaić czy szukać nowej. Może komuś zalega? I jeszcze prośba o polecenie jakiegoś forum rowerowego do wymiany doświadczeń i porad. Pozdrawiam. Artur 

Jeśli brakuje przełożenia, to czekanie na przyzwyczajenie nic nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, czy ktoś z tego grona miał styczność z rowerami Marin?

Planuję sie przesiaść z klasycznego górala XC (merida big.seven) na coś o charakterystyce gravelowej. Przestałem juz tak mocno jeżdzić po górach i lasach, gdzie Merida sprawdzała sie bardzo dobrze, a chciałbym wydłużyć dystans pokonywany podczas wycieczki. Trafiłem na rowery Marin DSX 2 lub 3, które są w moim zasiegu cenowym i nie mają kierownicy z barankiem, z którym nigdy nie jeżdziłem.

Planuję głównie eksploatować ten rower po mieście, w parkach i na szutrowych, ubitych trasach.

Z góry wielkie dziei za wszelakie opienie.

Czuwaj! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi