Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Roboty drogowe zmusily do przedostanie sie do miasta przez stara parowozownie

rowerek208.jpg

rowerek210.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś na gościnnych występach w Warszawie... Cofferide z ludźmi poznanymi na campie w Karkonoszach i dwie kultowe miejscówki w okolicy Warszawy, czyli Gassy i Góra Kawiarnia. 

IMG_20220709_144954-01.jpeg

IMG_20220709_151937-01.jpeg

IMG_20220709_150521-01.jpeg

IMG_20220709_151720-01.jpeg

Screenshot_20220709_213508_com.garmin.android.apps.connectmobile-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie bawił się ktoś w konwersje starego MTB na single speeda, bo mam starego MTB na 26 calowych kołach i chyba się za niego zabiorę. Wywalę przerzutki, wstawię nowe opony bardziej do miasta zostawię hamulec lub dwa, ziemię kierę. Mam kilka siodełek i pedały platformy. Napęd jest na kwadrat, ale tego na razie nie ruszam tylko dam nowa korbę.

Jutro wrzucę zdjęcie roweru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś był wyścig z czasem a dokładniej z chmurami i udało się. Wszedłem do domu i zaczęło lac .

20220710_140550.jpg

Wodą z jeziorka chyba wyparowala w niebo .

20220710_125947.jpg

Bobry buszuja 

20220710_124411.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy szukam mechanizm korbowy z pedałami do Romet Wagant 85 r - na kwadrat , najchętniej 1 blat (ew. 2 blaty) z osłoną , kolor srebrny. Dorwałem fajnego Waganta - ktoś go upgradował i chciałem przywrócić do stanu w miarę oryginalnego. Ktoś coś ?

20220706_100600.jpg

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaczynam o przeróbkę. Pacjent jest taki.

IMG_20220712_100936~2.jpg

IMG_20220712_100954~2.jpg

IMG_20220712_101011~2.jpg

Tu już po zmianie siodła, wywaleniu przedniej przerzutki i hamulca przedniego i umyciu.

Muszę zamówić kierę, mostek, korbę nie wiem jeszcze czy zostawiać napęd no i opony do wymiany.

Zapomniałem już jak jeździ się sztywniakiem.

IMG_20220712_113601~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rama dobra czy lekko za mała?

Jak za mała zakładaj barana będzie szutroweczka ,na baranie sie trochę wydłuży wszystko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być dość długi mostek jest na razie założę zwykłą później zobaczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, satanic napisał(-a):

Może być dość długi mostek jest na razie założę zwykłą później zobaczę.

Wiadomo wszystko to kasa . Ale taki monstrcrosik .....

pobrane.jpeg

IMG-20191102-133939.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No o to się rozbija. Na razie robię jak najmniejszym wkładem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, laryngoskop napisał(-a):

Koledzy szukam mechanizm korbowy z pedałami do Romet Wagant 85 r - na kwadrat , najchętniej 1 blat (ew. 2 blaty) z osłoną , kolor srebrny. Dorwałem fajnego Waganta - ktoś go upgradował i chciałem przywrócić do stanu w miarę oryginalnego. Ktoś coś ?

OLX lub allegro.

Godzinę temu, satanic napisał(-a):

Ja zaczynam o przeróbkę. Pacjent jest taki.

Tu już po zmianie siodła, wywaleniu przedniej przerzutki i hamulca przedniego i umyciu.

Muszę zamówić kierę, mostek, korbę nie wiem jeszcze czy zostawiać napęd no i opony do wymiany.

Nie bardzo rozumiem jaki był sens wywalania przedniego hamulca (ostre koło czy co?), natomiast osobiście zamieniłbym "spowalniacz" w postaci hamulca canti na v-brake.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka namiastka ostrego koła, a poza tym to są klamkomanetki z przerzutka to i tak do zmiany z czasem na razie tylny wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pracy udało się obejrzeć końcówkę 10 etapu TDF, a później na chwilę na rowerek... Wiało dziś... Na szczęście to nie zima, więc można z tym wiatrem żyć 😉

IMG_20220712_180454-01.jpeg

Screenshot_20220712_204903_com.garmin.android.apps.connectmobile-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.07.2022 o 10:43, satanic napisał(-a):

Panowie bawił się ktoś w konwersje starego MTB na single speeda, bo mam starego MTB na 26 calowych kołach i chyba się za niego zabiorę. Wywalę przerzutki, wstawię nowe opony bardziej do miasta zostawię hamulec lub dwa, ziemię kierę. Mam kilka siodełek i pedały platformy. Napęd jest na kwadrat, ale tego na razie nie ruszam tylko dam nowa korbę.

Jutro wrzucę zdjęcie roweru.

Ja się nie bawiłem, ale pomysł fajny.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi